Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

Пешеходни преходи по красивите планински пътеки на Мадейра

Пешеходни преходи по красивите планински пътеки на Мадейра 1156 BGN, 8 дни

На малкия португалски остров Мадейра ви очаква едно съвсем различно и неочаквано преживяване

Островът, образуван от изгаснали вулкани, се намира насред топлия Гълфстрийм и представлява феерия от цветя, заобиколена от синия Атлантическия океан. 
Пешеходният маршрут преминава по добре маркирани пътеки, виещи се покрай многобройните старинни напоителни канали, които местните хора наричат "левада", покрай красивата брегова линия и през планински проходи до най-високата точка на о. Мадейра връх Пико Руиво (1862 м). Нашето предложение е изключително гъвкаво. Възможни са допълнителни нощувки във Фуншал или комбиниране на пътуването с престой в Лисабон.

Забележителности:
Машику е било първото място, на което откривателите на острова акостират
Национален Парк Мадейра - поради разнообразния и изобилен пейзаж паркът е сред най-привлекателните за туристите забележителности;
Левада де Сера - Изумителна е огромната мрежа от открити напоителни канали доставяща вода от планините до плантациите в низините; 


План на пътуване:

Ден 1: Машику
Пристигане на летище Фуншал. Трансфер до град Машику на източния бряг на острова (около 15 мин). Настаняване в хотел.

Ден 2: Машику - Рибейро де Машику
Днес ви очаква лесен преход от около 4 часа (12,5 км) на север от Машику през възвишението Пико де Фашу (322 м), от което се открива прекрасна гледка към морето. След това продължавате покрай канала “Левада до Каникал”, сравнително ново напоително съоражение, като го следвате до извора близо до Рибейро де Машику. Трансфер до Машику за нощувка.
Преход: 12 км; 4 часа; изкачване/спускане: 400 м/50 м

Ден 3: Понта де Сао Лоренсо - Санто да Сера
Tрансфер до началото на прехода. Днешния преход е по крайбрежието на източната част на острова и преминава през природен резерват. Това е една от най-старите части на острова, където ясно се вижда как милиони години ерозия са направили пейзажа по-равен, и как североизточните пасатни ветрове са оформили много по-стръмни и остри скали в тази част на острова. Част от флората в тази област е ендемична не само за Мадейра, но и за тази малка източна част от острова. При залива Бая де Абра се виждат 4 плаващи рибни стопанства, където се отглежда ципура за продажба на местния пазар. При къщата на горския рейнджър можете да изберете между 2 варианти: преход надолу до коничен хълм с прекрасна гледка, или кратък преход надолу до малък кей, където можете да поплувате в бистрата вода. Преходът обратно към началната точка разкрива нови гледки от региона. Трансфер до Санто да Сера за нощувка.
Преход: 7 км; 3,5 часа; изкачване/спускане: 200 м/200 м

Ден 4: Камаша - Санто да Сера
Трансфер от Санто да Сера до Камаша, откъдето продължавате пеша по протежението на Левада де Сера на височина около 800 м. Ще имате време да се насладите на прекрасната гледка към полуостров Понту де Сао Лоренсо, преди да се спуснете към Санто да Сера за нощувка (600 м). Преди вечеря може да посетите местната ботаническа градина.
Преход: 14 км; 5 часа; изкачване/спускане: 100 м/150 м

Ден 5: Санто да Сера - Сантана
Днес вървим от Santo da Serra до Ribeiro Frio, следвайки Levada do Furado up, като навлизаме в горите на Madeira Natural Park. Гледките са впечатляващи, но хора със страх от височина могат да се чувстват дсискомфортно. В Ribeiro Frio (Cold Stream, 850m надморска височина) ще Ви посрещни шофьор и ще Ви транспорира до селцето Santana на 400m надморска височине. Този транспорт и включен в цената. Нощувка в Santana. Часът на взимане от Ribeiro Frio е между 16.00 и 16.30. За този ден перпоръчваме да вземете със себе си достатъчно храна за из път, дори повече от обикновено. 
Преход: 6 часа; изкачване: 200 м 

Ден 6: Ашада де Тейксейра - Енкумеада
Вече сте достигнали до истински високата част на планините и преходът ще зависи от времето, вашата кондиция и желание. Трансфер до Ашада, след което се изкачвате в продължение на около час до най-високата точка на Мадейра, Пико Руиво (1862 м). Оттук ви очакват близо 11 км по билото на рида, образуващ гръбнака на острова. При ясно време гледката е поразителна! Маршрутът е труден и това е най-тежкият ден от тура. Като алтернатива можете да изберете да стигнете с кола до Руибейра Брава и хотел Енкумеада (на височина 1007 м) за нощувка.
Преход: 14 км; 6 часа; изкачване/спускане: 300 м/800 м

Ден 7: Енкумеада - Фуншал
По време на днешния преход ще прекосите смарагдово зелената долина Рибейра ду Поко осеяна с традиционните обори със сламени покриви и ще се изкачите на възвишението Фенда ду Фереуру (1100 м). От Коптисейрас има редовни автобуси до Фуншал, където приключва тура. 
Преход: 16 км; 6 часа; изкачване/спускане: 250 м/500 м

Ден 8: Отпътуване
Трансфер от хотела до летището (около 30 мин) и отпътуване.


Практическа информация: Ще имате възможност да изследвате острова самостоятелно, в темпо избрано от вас, снабдени с подробна карта и пътеводител на английски език. По време на цялото пътуване ще сте в контакт с нашия партньор, който също така ще отговаря и за транспортирането на багажа.

Препоръчителен период на пътуване: Целогодишно


Цената включва:
7 нощувки в стандартни хотели в двойна стая със собствена баня
полупансион (закуска+вечеря)
карта и детайлно описание на тура (пътеводител) на английски език - 1 комплект на стая
трансфер от/до летище Фуншал на ден 1 + ден 8
транспорт на багажа
трансфери според програмата (ден 2-6)

Цената не включва:
Самолетен билет от/до гр. Фуншал
застраховка
екскурзовод на място
напитки и храна не включени в програмата
входни такси
лични разходи

Допълнителни услуги:
такса соло пътуващ: по запитване
допълнителни нощувки във Фуншал: по запитване


Галерия


Пешеходни преходи по красивите планински пътеки на Мадейра (Оценка 4.93 / 5 базирана на 331 мнения.)
Цена
1156 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
323 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Големина на групата
Min. 2 persons
Reservation System Code
PTMDR
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Судан - скритото съкровище на Африка 2705 BGN, 10 дни

Судан - скритото съкровище на Африка

Открийте древна Нубия, Великия Нил и пустинните тайни на Судан на това незабравимо...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1029 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...