Пешеходни преходи по красивите планински пътеки на Мадейра

Пешеходни преходи по красивите планински пътеки на Мадейра 1372 BGN, 8 дни

На малкия португалски остров Мадейра ви очаква едно съвсем различно и неочаквано преживяване

Островът, образуван от изгаснали вулкани, се намира насред топлия Гълфстрийм и представлява феерия от цветя, заобиколена от синия Атлантическия океан. 
Пешеходният маршрут преминава по добре маркирани пътеки, виещи се покрай многобройните старинни напоителни канали, които местните хора наричат "левада", покрай красивата брегова линия и през планински проходи до най-високата точка на о. Мадейра връх Пико Руиво (1862 м). Нашето предложение е изключително гъвкаво. Възможни са допълнителни нощувки във Фуншал или комбиниране на пътуването с престой в Лисабон.

Забележителности:
Машику е било първото място, на което откривателите на острова акостират
Национален Парк Мадейра - поради разнообразния и изобилен пейзаж паркът е сред най-привлекателните за туристите забележителности;
Левада де Сера - Изумителна е огромната мрежа от открити напоителни канали доставяща вода от планините до плантациите в низините; 


 

План на пътуване:

Ден 1: Машику
Пристигане на летище Фуншал. Трансфер до град Машику на източния бряг на острова (около 15 мин). Настаняване в хотел в очарователната стара част на града.

Ден 2: Машику - Рибейро де Машику
Днес ви очаква лесен преход от около 4 часа (12,5 км) на север от Машику през възвишението Пико де Фашу (322 м), от което се открива прекрасна гледка към морето. След това продължавате покрай канала “Левада до Каникал”, сравнително ново напоително съоражение, като го следвате до извора близо до Рибейро де Машику. Трансфер до Машику за нощувка.
Дължина на прехода: 12 км; време: 4 часа; изкачване / спускане: 400 / 500 м

Ден 3: Понта де Сао Лоренсо - Санто да Сера
Tрансфер до началото на прехода. Днешния преход е по крайбрежието на източната част на острова и преминава през природен резерват. Това е една от най-старите части на острова, където ясно се вижда как милиони години ерозия са направили пейзажа по-равен, и как североизточните пасатни ветрове са оформили много по-стръмни и остри скали в тази част на острова. Част от флората в тази област е ендемична не само за Мадейра, но и за тази малка източна част от острова. При залива Бая де Абра се виждат 4 плаващи рибни стопанства, където се отглежда ципура за продажба на местния пазар. При къщата на горския рейнджър можете да изберете между 2 варианти: преход надолу до коничен хълм с прекрасна гледка, или кратък преход надолу до малък кей, където можете да поплувате в бистрата вода. Преходът обратно към началната точка разкрива нови гледки от региона. Трансфер до Санто да Сера за нощувка.
Дължина на прехода: 7 км; време: 3,5 часа; изкачване / спускане: 200 / 200 м

Ден 4: Камаша - Санто да Сера
Трансфер от Санто да Сера до Камаша, откъдето продължавате пеша по протежението на Левада де Сера на височина около 800 м. Ще имате време да се насладите на прекрасната гледка към полуостров Понту де Сао Лоренсо, преди да се спуснете към Санто да Сера за нощувка (600 м). Преди вечеря може да посетите местната ботаническа градина.
Дължина на прехода: 14 км; време: 5 часа; изкачване / спускане: 100 / 150 м

Ден 5: Санто да Сера - Сантана
Днес вървим от Santo da Serra до Ribeiro Frio, следвайки Levada do Furado up, като навлизаме в горите на Madeira Natural Park. Гледките са впечатляващи, но хора със страх от височина могат да се чувстват дсискомфортно. В Ribeiro Frio (Cold Stream, 850m надморска височина) ще Ви посрещни шофьор и ще Ви транспорира до селцето Santana на 400m надморска височине. Този транспорт и включен в цената. Нощувка в Santana. Часът на взимане от Ribeiro Frio е между 16.00 и 16.30. За този ден перпоръчваме да вземете със себе си достатъчно храна за из път, дори повече от обикновено. 
Дължина на прехода: 6 часа. 

Ден 6: Ашада де Тейксейра - Енкумеада
Вече сте достигнали до истински високата част на планините и преходът ще зависи от времето, вашата кондиция и желание. Трансфер до Ашада, след което се изкачвате в продължение на около час до най-високата точка на Мадейра, Пико Руиво (1862 м). Оттук ви очакват близо 11 км по билото на рида, образуващ гръбнака на острова. При ясно време гледката е поразителна! Маршрутът е труден и това е най-тежкият ден от тура. Като алтернатива можете да изберете да стигнете с кола до Руибейра Брава и хотел Енкумеада (на височина 1007 м) за нощувка.
Дължина на прехода: 14 км; време: 6 часа; изкачване: 300 / 800 м

Ден 7: Енкумеада - Фуншал
По време на днешния преход ще прекосите смарагдово зелената долина Рибейра ду Поко осеяна с традиционните обори със сламени покриви и ще се изкачите на възвишението Фенда ду Фереуру (1100 м). От Коптисейрас има редовни автобуси до Фуншал, където приключва тура. 
Дължина на прехода: 16 км; време: 6 часа; изкачване: 250 / 500 м

Ден 8: Отпътуване
Трансфер от хотела до летището (около 30 мин) и отпътуване.

Транспорт на багажа: Носите със себе си само лека раница с багажаът, който ви е необходим да дневния преход. Останалият багаж се транспортира с кола.

Цената включва: ► 7 нощувки в стандартни хотели  ► закуска (ден 2-8) и вечеря (ден 1-7) ►туристическа карта и детайлно описание на тура (пътеводител) на английски език ►трансфер летище – хотел – летище при пристигане и заминаване ►транспортиране на багажа по време на цялото пътуване ►трансфери свързани с преходите на дни 2, 3, 4, 5, 6.

Цената не включва: ►самолетен билет от/до гр. Фуншал ► застраховка медицински разходи и злополука ►екскурзовод на място ►напитки и храна не включени в програмата ►входни такси.

Цена на допълнителни услуги: ►315 лв. на човек доплащане за единична стая; ► 570 лв доплащане, ако пътувате сам/а (не включва доплащане за единична стая);

Практическа информация: Ще имате възможност да изследвате острова самостоятелно, в темпо избрано от вас, снабдени с подробна карта и подробен пътеводител на английски език. По време на цялото пътуване ще сте в контакт с нашия партньор, който също така ще отговаря и за транспортирането на багажа.

Препоръчителен период на пътуване: Целогодишно


Галерия


Пешеходни преходи по красивите планински пътеки на Мадейра (Оценка 4.93 / 5 базирана на 166 мнения.)
Цена
1372 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Самолетен билет с Португалски авиолинии. Подлежи на потвърждение при записване.

TP 7545 София - Мюнхен 06:10 - 07:10
TP 557 Мюнхен - Лисабон 13:00 - 15:15
TP 1691 Лисабон - Фуншал 19:55 - 21:40

TP 1670 Фуншал - Лисабон 05:10 - 06:50
TP 578 Лисабон - Франкфурт 08:25 - 12:35
TP 7538 Франкфурт - София 17:00 - 20:15

Област
Мадейра

Повечето хора, свикнали на разходка в планината през почивните дни, ще се справят с този тур. Трябва да сте в добра физическа форма. Ще има дни с по-дълго ходене / колоездене. Някои от дните ще са и на по-голяма височина. Пътеките са в добро състояние. Средно ще има 5-7 часа ходене / колоездене. Ще имате възможност да прескочите някои от обиколките.

Големина на групата
Мин. 2 души
Reservation System Code
PTMDR
Венецуела – Водопадът Анхел и Делтата на Ориноко 2332 BGN, 9 дни

Венецуела – Водопадът Анхел и Делтата на Ориноко

Венецуела е сред страните с най-голямо биоразнообразие в света В момента заема седмо място в света...
Дамаванд, вулканът исполин (Иран) 1156 BGN

Дамаванд, вулканът исполин (Иран)

С този тур ви предлагаме не просто вулкан, а вулкан емблема, с идеална конична форма, красив,...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1107 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Покажи всичко» Новини и обновления

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до...


13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи...


05.08.2018 11:55

Първите маслени картини не са нарисувани в Ренесансова Европа, а в Афганистан

Първите маслени картини не са нарисувани в Ренесансова Европа, а в Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но...


29.07.2018 15:01

Фестивалът Аквасиде в Гана

Аквасиде е най-важният празник за Ашанти обществото в Гана Аквасиде е най-важният фестивал за общността Ашанти в Гана и се празнува както от краля и управниците, така и от народа. Фестивалът се...