Coronavirus (COVID-19) travel update

Самостоятелен пешеходен тур в приказната Кападокия

Самостоятелен пешеходен тур в приказната Кападокия 931 BGN, 8 дни

 В Кападокия творенията на природата и цивилизацията са неразривно свързани, като ерозията и строителството постоянно си взаимодействат един с друг. Създаден чрез това уникално сътрудничество, регионът е най-голямата скулптура в света. На природните стихии са били нужни около 30 милиона години за да оформят пластовете от вулканичен туф и базалт в настоящата им форма. Тази пешеходна ваканция ще ви отведе до най-известните и красиви райони на Кападокия и е предназначена за опитни в ориентирането и приключенски настроени туристи.

Забележителности:

♦ Уникални скални образувания, разнообразни долини, напълно нов свят
♦ Цитаделата в Учхисар, най-високата точка в Кападокия
♦ Стария град Ортахисар
♦ Музея на открито в Гьореме


План на пътуването:

Ден 1. Пристигане
Пристигане на летището в Кайзери или Невшехир. Може да пътувате и с автобус до автогара Гьореме. Трансфер и настаняване в хотела, където ще прекарате първите 5 нощи.

Ден 2. Гьореме и долината Земи
След закуска, ще започнете прехода си за деня с разходка по улиците на Гьореме. Повечето от къщите тук са построени преди стотици години и сега са превърнати в хотели и ресторанти. След това ще изминете няколко километра по черен път, от който се разкрива гледка към замъкът Учхисар. Следва слизане към долината Земи. Тази пътека ще ви върне до Гьореме, като минава пред Гьоркюндере, където със сигурност ще бъдето впечатлени от разкричащия се пейзаж.

Ден 3. Музей на открито "Гьореме" и Розовата долина
Тази сутрин, по желание, ще може да вдигнете адреналина си с полет с балон - едно незабравимо преживяване, което ще ви позволи да се насладите на красивите гледки от птичи поглед. За кратко време от хотела ви се стига до музея на открито "Гьореме", където ще разгледате уникалните стенописи на църквите, прилежащи към музея. След тур на музея, ще продължите да вървите през долината Мескендир, минавайки през Червеният каньон и стигайки до църквата Узюмлю. В ресторанта "При Ибрахим", който се намира близо до църквата, може да се насладите на вкусен обяд и свеж сок от портокал или нар. След кратката обедна почивка, ще продължите към църквата Хачлъ, като по пътя ще ви се разкият красиви панорамни гледки. От тук поемата обратно към Гьореме, минавайки по пътеката, пресичаща долината Росен.

Ден 4. Бялата долина - Гьореме
Днес през по-голямата част от деня ще вървите през Бялата долина. След това, че се изкачите до замъка Учхисар. Изкачването определено си струва, заради неописуемата гледка, разкриваща се от него. След като слезете от замъка, ще се отправите обратно към Гьореме, минавайки през Долината на гълъба.

Ден 5. Бозтепе – Чавушин – Пашабаг
Днес пътят ви продължава по една по-висока пътека, паралелна на хълма Бозтепе. От нея ще може да се насладите на впечатляващи гледки към Розовата и други долини, докато достигнете замъка Чавушин, където може да посетите църквата “Св. Йоан Кръстител“. От там продължавате към Пашабаг, където може да разгледате някои от най-забележителните приказни комини на Кападокия. По желание, можете да продължите към Пашабаг и да посетите старите пещерни селища, които са били обитавани до 1953 година.

Ден 6. Ортахисар – Мустафапаша (Синасос)
Ще започнете днешния ден с преход до малкия замък от вулканичен туф в Ортахисар. След това ще прекосите долината Гомеда, известна със своите многоетажни „гълъбови къщички“, преди да достигнете хотела си в Мустафапаша (Синасос), където ще пренощувате.

Ден 7. Чемил – Синасос
След закуска в хотела, имате трансфер до село Чемил. След това пътят преминава през древното селище Голголи. По време на християнската ера в района, населението на Синасос е идвало тук да празнува Богородица и Великден. Тук имате възможност да разгледате изоставените пещерни жилища. Тунелът, който е бил връзката между селището и долината Гомеда е срутен в по-голямата си част и е непроходим. Има обаче все още много други тунели и подземни жилища, които може да посетите. По черен път достигате до Синасос, където се намира хотела ви за пренощуване.

Ден 8. Отпътуване
Трансфер до летището в Невшехир или Кайзери и отпътуване.


Цената включва:
7 нощувки в семейни хотели и къщи за гости със собствен санитарен възел
полупансион (6 вечери - от ден 2 до ден 7; 5 пикник обяда - от ден 3 до ден 7)
обяд на ден 5
трансфери от и до летище Кайзери и транспорт според програмата
транспорт на багажа
карта и пътеводител на английски език

Цената не включва:
самолетни билети
храна и напитки,неспомената в програмата
такси за вход
застраховка

Допълнителни услуги:
Доплащане за соло пътуващ - доплащането за самостоятелна стая (140 EUR) + 140 EUR


Галерия


Самостоятелен пешеходен тур в приказната Кападокия (Оценка 4.83 / 5 базирана на 12 мнения.)
Цена
931 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
274 BGN
Статус
Отворено за записване
Допълнително доплащане за единична стая
Цена
931 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
274 BGN
Статус
Отворено за записване
Доплащане за единична стая

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 2 persons
Reservation System Code
TR_selfguided
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3577 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1029 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...