Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

Историческият път Рота Висентина - от Сантяго до Касем до Одесейши ( Португалия)

Историческият път Рота Висентина - от Сантяго до Касем до Одесейши ( Португалия) 951 BGN, 8 дни

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва Историческия път, Фишърменс трейл /Пътеката на рибарите/ и няколко обходни маршрута с обща дължина 400 км. Започва от Сантяго до Касем и стига до нос Св. Винсент – най-югозападната част на Европа. Когато тръгнете по него, ще бъдете придружавани от гледките към океана между назъбени скали, а понякога погледът ви ще бъде възнаграден с безкрайни поля, осеяни с диви цветя. Едва ли може да се намери по-добро предложение от този маршрут за разходка...
Нашият самостоятелен трекинг без водач минава по част от Рота Висенчина. Пътеките са добре маркирани и са дълги около 350 км и прекосяват много градове и села.

Основни забележителности:
• Сантяго до Касем - с римските останки от Миробрига
• Одемира - град на сушата, свързан с морето чрез водни пътеки
• Одесейши - уютно селце на устието на Рибера де Сейши на границата между Алгарве и Алентежо


Маршрут:

Ден 1. Сантяго до Касем
Пристигане на летището в Лисабон или във Фаро в Алгарве. Нощувка в град Сантяго до Касем, провинция Алентежо в къща за гости в близост до историческия център и северната начална точка на Рота Висенчина.

Ден 2. Сантяго до Касем - Вейл Секо
Започва вашият преход по отсечката от Историческия път през хълмовете между Сантяго до Касем и Вейл Секо. Нощувката ви ще бъде в пригодените за целта сгради на двете вятърни мелници-близнаци - Мойнхос до Панейрос, които се намират на самото трасе.
Дължина на прехода: 21 км; време за ходене: 6-7 часа

Ден 3. Вейл Секо - Серкал до Алентежо
Днешният маршрут минава покрай язовира-резервоар Кампилас през считания за най-сух участък от Историческия път. Ще прекарате нощта в къща за гости в стил “ар нуво” в центъра на селото.
Дължина на прехода: 20 км; време за ходене: 5-5,5 часа.

Ден 4. Серкал до Алентежо - Сао Луис
Пътеката минава през “трионите” (the serras) , откриваща гледки към брега и към равнините на Алентежо във вътрешността. Ще прекарате нощта в селска къща за гости в типична за Алентежо ферма извън селото, с изглед към “Алентежо Монтадо”.
Дължина на прехода: 21 км; време за ходене 6-7 часа

Ден 5. Сао Луис - Одемира
Тази част от маршрута е известна като водния участък от Историческия път, където има възможност за препоръчителен преход по желание до басейните Пего да Пиас. Ще прекарате нощта във фамилен пансион в центъра на Одемира.
Дължина на прехода: 25 км; време за ходене 7-8 часа.

Ден 6. Одемира - Сао Теотонио
През по-голямата си част пътят следва река Мира и река С.Теотонио и е доста широк. Ще прекарате нощта в малък хотел в покрайнините на града.
Дължина на прехода: 19 км; време за ходене: 6 часа

Ден 7. Сао Теотонио - Одесейши
Трекинг по негостоприемни, но истински запомнящи се пътеки до село Одесейши в провинция Алгарве. Ще прекарате нощта в малка къща за гости близо до центъра на селото.
Дължина на прехода: 17 км; време за ходене: 5,5 - 6 часа

Ден 8. Отпътуване
Отпътуване на собствени разноски от Одесейши до летището в Лисабон или във Фаро.

Важно! Юнските и септемврийските цени се отнасят също и за периода на Великден (11-18 април 2017), както и за майските празници (27 април - 1 май)!

 

Полезна информация: Ако пристигнете на летището в Лисабон, има шатъл до града и автобусен транспорт до Сантяго до Касем. От Одесейши до Лисабон има директен автобус; турът не се провежда през юли и август, тъй като е твърде горещо, а също така - и по време на Коледа и Нова година.

Как се стига:
С автобус: автобусите “Реде Експресос” пътуват ежедневно от Лисабон до Сантяго до Касем. Цената в една посока е 13,70 евро.
Тръгват в 10,30 - пристигат в 12,35; тръгват в 11,30 - пристигат в 13,40; тръгват в 13,00 - пристигат в 14,50; тръгват в 15,00 - пристигат в 17,25; тръгват в 17,00 - пристигат в 19,05; тръгват в 17,30 - пристигат в 19,20; тръгват в 19,30 - пристигат в 21,55.
Билети могат да се купят от транзитната гара или онлайн на уебсайта на автобусната компания на английски език http://www.rede-expressos.pt/default.aspx не по рано от 14 дни преди датата на заминаване. Билети не могат да се купят в автобуса. Няма директни експресни автобуси от Фаро до този район.
Има опция да се пътува от Фаро до Сантяго до Касем през Портимао.
EVA Transrapido http://www.eva-bus.com, еднопосочният билет струва 5,45 евро. Плаща се на шофьора в автобуса. Тръгва от Фаро в 12,30, пристига в Портимао в 14,15.
Rede Expressos, еднопосочният билет струва 14,50 евро. Купува се по същия начин, както обяснихме по-горе. Тръгва от Портимао в 15,00, пристига в Сантяго в 18,20.
Автобусната гара е на 200 метра от къщата за гости.
С влак: Влаковете тръгват от лисабонските гари Ориенте и Ентрекампос и от гарата във Фаро за Ермидас-Садо, която е на близката гара до Сантяго до Касем - намира се на разстояние от около 30 км.
От Ентрекампос, Лисабон до Ермидас-Садо: 10.29 - 11.45; 14.29 - 15.45; 17.29 - 18.45. Еднопосочен билет - € 15.20.
От Фаро до Ермидас-Садо: 07.00 - 08.41; 09.46 - 11.49; 13.41 - 15.33; 17.35 - 19.43. Еднопосочен билет: от €11.70.
Билети могат да бъдат закупени предварително от касата на гарата или по интернет на уебсайта на компанията на английски език: http://www.cp.pt не по-рано от 28 дни преди датата на отпътуване. Във влака билети не се продават. После ще трябва да наемете такси от гарата до къщата за гости. Няма удобни връзки с местните автобуси.

Препоръчителен период за пътуване: април - юни, септември - октомври.

Необходима екипировка: Солидни обувки и чорапи за трекинг, малка раница, слънчеви очила, шапка за слънце, крем против изгаряне, дъждобран и репелент за насекоми.

 


Цената включва:
7 нощувки със закуски в семейни къщи за гости в двойна стая със санитарен възел
транспорт на багажа
информационен пакет за маршрута на английски
24-часово телефонно обслужване
6 пакетирани обяда + 1,5 л вода
1 вечеря на 2-рия ден
лична застраховка при злополука ( моля при резервиране на тура да изпратите датата си на раждане за тази цел).

Цената не включва:
самолетни билети
медицинска застраховка
трансфери от и до летището
напитки
хранения,не включени в програмата
лични разходи
входни такси

Допълнителни услуги:
доплащане за единична стая 160 евро ( февруари - май + октомври- ноември) и 190 евро (Великден
юни + септември); допълнителна нощувка в Сантяго и Одесейши: 40 евро на човек в двойна стая; допълнителна нощувка в Одесейши: 40 евро (февруари - май + октомври - ноември) и 45 евро (Великден
юни + септември) на човек в двойна стая. Цените подлежат на промяна. Моля да се свържете с нас
за да ги уточните; има възможност за частен трансфер от летищата в Лисабон или Фаро до С. До Касем или от Одесейши до летището. Моля да се свържете с нас за цената; ако пътувате единично
ще трябва да доплатите 105 евро “соло” такса за пътуване върху основната цена.


Галерия


Историческият път Рота Висентина - от Сантяго до Касем до Одесейши ( Португалия) (Оценка 4.87 / 5 базирана на 342 мнения.)
Цена
951 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
363 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Ориентировъчна цена с вкл. самолетен билет от София с Eър Франс или Уиз Еър

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Големина на групата
Min. 2 persons
Reservation System Code
PTROVIC
Пътешествие до Сирия и Ливан 2587 BGN, 8 дни

Пътешествие до Сирия и Ливан

Дамаск отново ви приветства с добре дошли! През последните години историята на Сирия е изпълнена с...
Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач 2103 BGN, 8 дни

Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач

Оман е страна на контрасти – безкрайните пясъчни дюни преминават в свежи зелени оазиси,...
Венецуела – Водопадът Анхел и Делтата на Ориноко 3293 BGN, 11 дни

Венецуела – Водопадът Анхел и Делтата на Ориноко

Венецуела е сред страните с най-голямо биоразнообразие в света. В момента заема седмо място в света...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...