Coronavirus (COVID-19) travel update

Пътят Конемара - трекинг без гид

Пътят Конемара - трекинг без гид 1156 BGN, 8 дни

Конемара, разположен в самия край на Европа, на западния бряг на Ирландия, е едно от най-красивите и недокоснати местенца, които могат да бъдат намерени. Тази естествена местност и непокътната природна среда предлагат на посетителя чудеса от гледки, преживявания, приключения и занимания. Хората са топли, приятелски настроени и оказват характерното за Ирландия гостоприемство.

Забележителности:
♦ Старите хълмове на планините Мамтъркс
♦ Националният парк Конемара и Дванадесетте върха
♦ Голуей и Уестпорт – завършек на тура с историческа окраска, занаяти и местни вкусове


План на пътуването:

Ден 1. Пристигане в Утерард
Пристигане в Голуей. Трансфер с местен автобус на собствени разноски до Утерард, на брега на река Оуенриф, откъдето се тръгва за хълмовете. Това са били земите на клана О’Флахърти, всяващ страх по тези места, и в крайна сметка подчинен по време на царуването на Елизабет Първа. Руините на замъка им в Онанейр са малко извън селото. Лох Кориб е второто по големина езеро в Ирландия след Лох Ней, близо до Белфаст. Тук утринният хор по изгрев гали ушите на ранобудните пролетно време! Нощувка в околностите на град Утерард край езерото Лох Корриб.

Ден 2. Утерард - Маам
От бреговете на Лох Кориб следвайте пътя през боровата гора, изкачвайки се леко през долините на реките Оуенрой и Фолор до великолепната пустош на планини и блата, за да се върнете отново към цивилизацията в село Маам Бридж. Нощувката е в селска къща в Маам.
Преход за деня: около 19.8 км /5 часа, + 200 м

Ден 3. Маам – Долината на Лох Айна
Минавате през селскостопанския район Маам и се изкачвате по скалистия хълм по стария планински път, до ниския проход Мам Еан и прекрасния параклис на Св. Патрик. Алтернативен път ви води високо до планините Мамтъркс, като сериозното ви изкачване до 700 м ще бъде възнаградено с фантастични гледки към Атлантическия океан и залива Голуей. Трансфер със шатъл-бус и нощувка в Линан.
Преход за деня: около 23.5км / 5 часа, + 440 м
Алтернативен маршрут през Бин Чори: 15 км / 7 часа, +770 м

Ден 4. Лох Айна – Линан
Трансфер до Лох Айна. Днешният ден е лек, минава се през много борови гори и влажни местности през тресавищата на Лагиджтариф и Летършинбали. Пътят се изкачва за кратко до Гленкраф преди да заобиколи северните флангове на Мамтъркс, за да осигури изглед към Килъри Харбър, единствения фиорд на Ирландия. Денят приключва в Линан – прекрасно селце, сгушило се под внушителните планини Муилреа в графство Майо.
Преход за деня: около 17.7 км / 5 часа, + 235 м

Ден 5. Свободен ден в Линан
Опция за разходка по "Пътят на глада - Килъри". Също така, Национален парк Конемара се намира наблизо, като е достъпен с такси от Линан. Киламор Аби и Викторианските стенни градини също са опция за посещение през този ден, както и няколко други, които можем да дадем на място според предпочитанията.

Ден 6. Линан - Драмин
Навлизате в графство Майо. Пътят се изкачва през гората над Тонярд Лох и се спуска към моста Шифри над река Оуенрой сред хълмовете Шифри. По-дългият маршрут върви нагоре през дълбока клисура и я пресича на височина 480 м, като открива гледка към кварцитния конус на връх Патрик. Ледниковото езеро Лох Лугаколиуи внася спокойствие сред тази планинска прелест. Вечерта в къщата за нощувка ще има приготвена вечеря.
Преход за деня: около 12км / 4 часа, + 80 м
Алтернативен маршрут през Лох Лугаколиуи: около 19 км/7 часа, +130 м

Ден 7. Драмин – Уестпорт
Пътят ви отвежда южно от връх Патрик през пасбища и нагоре по открити бърда преди да пресече едно дефиле на височина 250 м, откъдето се открива гледка към осеяния с острови Клу Бей. Пътят се спуска през останките на Фамин вилидж, след което лъкатуши през ледникови насипи и наноси, натрупани в равнините около град Уестпорт. Градът е създаден от Джеймс Уайът и е доста живописен, въпреки класическия си план. Разглеждайте на воля! Нощувка в Уестпорт.
Преход за деня: около 24км / 6 часа, + 460м

Ден 8. Заминаване от Уестпорт.
Отпътувате от Уестпорт с влак за Дъблин или с автобус за Голуей и Шанън.


Как да стигнете дотам:
Ако летите до Дъблин, можете да вземете автобус от летището до Голуей (около 3 часа) и после друг автобус от Голуей до Утерард ( около 1 час). Можете да проверите автобусното разписание и да си купите билети онлайн тук. http://www.transportforireland.ie/

Практическа информация: ► Общата дължина на маршрута е 84 км. Около 25% от него е по малки и закътани пътища. Ще се насладите на това пътуване, ако сте в добра физическа форма и обичате пешеходните преходи. Ежедневно се изминават 14-24 км като понякога се пресичат влажни, неравни и каменисти терени ►Нощувате в удобни къщи за гости и селски къщи. Повечето стаи са със самостоятелен санитарен възел. Можете да вечеряте в тези къщи, но е желателно домакинята да бъде информирана предварително за това, обикновено се заплащат между 18-25,00 евро на човек. Пикник обяд може да се осигури на цена 6-8 евро на човек. ► По маршрута няма банки. Моля, уверете се, че носите достатъчно пари, когато започнете прехода за деня. 


Цената включва:
7 нощувки в местни къщи с включена закуска
трансфер на багажа (1 бр. на човек до 15 кг)
карта и указания за маршрута на английски

Цената не включва:
Самолетни билети
обяди и вечери (могат да бъдат осигурени в местата за нощувка)
напитки
входни такси
транспорт от/до летището и друг обществен транспорт
застраховка
лични разходи
бакшиши.

Допълнителни услуги:
Доплащане за единична стая: 273 лв.


Галерия


Пътят Конемара - трекинг без гид (Оценка 4.91 / 5 базирана на 303 мнения.)
Цена
1156 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
274 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Големина на групата
Min. 2 persons
Reservation System Code
IrelandSELF
Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция) 1019 BGN, 5 дни

Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция)

Отново се отправяме към Северна Швеция, където ще наблюдаваме и фотографираме изумителното Северно...
Най-доброто от Кения 3097 BGN, 9 дни

Най-доброто от Кения

 Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е...
Мадагаскар - осмият континент 3587 BGN, 14 дни

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...