Coronavirus (COVID-19) travel update
Чинкуе Тере и Портофино 1352 BGN, 8 дни

Пешеходен преход без гид сред прекрасната ривиера на цветята.

Този преход по крайбрежието на ривиерата на Лигурия ви предлага поразяващи гледки към тучни средиземноморски лози, диви цветя, маслинови насаждения, а из вътрешността на района ще срещнете гъсти борови и кестенови горички. Пътуването започва с разходка до уникалната църква Сан Фрутуосо и красивия крайморски град Портофино. След това ще пътувате с влак до живописните селца Бонасола и Монтеросо като навлезете в магичната замя на Чинкуе Тере, съставена от 5 уникални рибарски селца, разположени като скъпоценни камъни по назъбеното крайбрежие и накрая ще стигнете до изпълненото с цветове градче Портовенере, където ще можете да опитате вкусната местна кухня и да отдъхнете с чаша бяло вино на терасата на някое разположено край брега кафене.

Забележителности:

♦ Знаменитите пет села на Чинкуе Тере - Монтеросо, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре
♦ Спиращи дъха гледки към изумрудено синьото Средиземно море
♦ Красивият крайбрежен град Портофино
♦ Живописният Портовенере 


План на пътуване

Ден 1. Камоли
Пристигане в Камоли. Можете да посетите историческия център на града, а вечерта се пригответе за едно невероятно пешеходно приключение. Нощувка в Камоли. 

Ден 2. Камоли - Портофино - Камоли
От Камоли поемате по една от основните пътеки на регионален парк Портофино; първият етап на преход е стръмен и ви отвежда до село Сан Роко (възможно е да вземете автобуса вместо да вървите) , след което стигате до сърквата Сан Фрутуосо. Оттук можете да продължите пеш към Портофино или да вземете ферибота до там. На 1 км от Портофино се намира фарът, от където можете да се насладите на прекрасни гледки към областта. Връщате се в Камоли с влак или корабче. Нощувка в Камоли. 
Пешеходен преход: 13 км, 5,5 ч (по-кратка опция: 7 км, 3,5 ч)

Ден 3. Камоли - Деива Марина - Бонасола
След закуска кратко пътуване с влак ще ви отведе до Бонасола (не забравяйте багажа си), от където започвате прехода за деня из хълмовете на източната ривиера, разделящи Бонасола, Фрамура и Деива Марина. Първата част от маршрута (Бонасола - Фрамура) е с прекрасни панорамни гледки към северното лигурийско крайбрежие. Преходът може да завърши във Фрамура или продължавате към Деива Марина. Връщане в Бонасола с валк. Нощувка в Бонасола. 
Пешеходен преход: 12,5 км, 5 ч (по-кратка опция: 5,5 км, 2,5 ч)

Ден 4. Бонасола - Рива Тригосо - Бонасола
Сутринта взмете влак до Деива Марина, където започва преходът за деня. Ако желаете да съкратите маршрута си, можете да започнете и в Монелия. Преходът следва назъбеното крайбрежие и пресичайки няколко долини завършва в Рива Тригосо, което е в близост до Сестри Леванте - селце, което също заслужава да бъде посетено. Връщате с влак в Бонасола, където ще нощувате. 
Пешеходен преход: 14,6 км, 6 ч (по-кратка опция: 5,5 км, 2,5 ч)

Ден 5. Бонасола - Леванто - Монтеросо ал Маре
Първата част от днешния пешеходен преход следва стар релсов път, превърнат наскоро в колоездачна пътека. Ще минете през тунели и по мостове с прекрасни гледки към морето и скалите докато стигнете до красивия град Леванто. Изкачете се до върха на хълма в града, за да се насладите на гледката към залива. Продължавате към Пунта Меско, а оттам се спускате към селцето Монтеросо, където ще нощувате.  
Пешеходен преход: 10,2 км, 4,5 ч (по-кратка опция: 3,2 км, 1,5 ч)

Ден 6. Монтеросо - Вернаца - Монтеросо
Кратък трансфер ще ви отведе до манастира Совиоре, където можете да отделите малко време, за да го разгледате преди да започнете пешеходния преход обратно към Монтеросо през Вернаца. От манастира тръгвате по асфалтов път ок. 1,5 км, а след това се отклонявате по красива панорамна пътека, която се спуска към Мадона ди Реджио. Продължавате да слизате по каменна пътека към Вернаца, от където поемата по красив крайбрежен път към Монтеросо. Ако решите да съкратите ходенето можете да вземете влака от Вернаца за Монтеросо. 
Пешеходен преход: 10,1 км, 4 ч (по-кратка опция: 5,8 км, 3 ч)

Ден 7. Монтеросо - Риомаджоре - Портовенере - Монтеросо
С влак стигате до Риомаджоре, където започва маршрутът за деня. През първите 1,3 км се изкачвате постепенно до Кол дел Телеграфо, откъдето започвате да се спускате към Портовенере, като по пътя ще минете през село Кампилия. Днешният преход е много живописен с прекрасни гледки към крайбрежната ивица на Чинкуе Тере, Портовенере и залива на Ла Специя, а пътеките са добре маркирани. Ако желаете да съкратите прехода от Кампилия продължете пеш или хванете автобус до Манарола и оттам друг автобус до Портовенере. В края на прехода се връщате в Монтеросо (с влак или корабче) за нощувка. 
Пешеходен преход: 17 км, 5 ч (по-кратка опция: 13 км, 4 ч)

Ден 8. Отпътуване
След закуска отпътуване или продължение на престоя ви.  


Транспорт на багажа: Транспорт на багажа е твърде скъпа услуга в района на Чинкуе Тере тъй като докато с влак разстоянията между селцата са кратки (влакът минава през тунели), с кола трябва да се заобикаля много.Често е много трудно с кола да се влезе в селата и се изисква специално разрешително. Затоватранспорт на багаж е включен само на ден 5. Когато се налага трябва да носите багажа си сами.

Практическа информация: ►Преходите са по добре маркирани пътеки, не са много дълги, но може да са по-трудни при изкачване на стръмни хълмове. Някои от преходите може да бъдат съкратени. Добре е да носите със себе си достатъчно вода, тъй като по пътя трудно ще намирате чешми. ►Най-добре е да летите до/от Генуа, Пиза или Флоренция, откъдето с влак да се придвижите до Камоли за началото на тура. Турът приключва след закуската на ден 8 в Монтеросо, откъдето може да се придвижите с влак до летището. Обърнете внимание, че в района на Чинкуе Тере е почти невъзможно да се намере място паркиране - само в ЛаСпеция има огранизчени възможности. ► Камоли и Чинкуе Тере се посещават от страшно много туристи особено в периода май-септември, затова ние работим с няколко хотела с подобен стандарт и характеристики. Поради тази причина всички преходи започват и свършват на централно място във всяко от слецата, а ви сами трябва да стигнете до хотела си. Също така е възможно хотелите бързо да бъдат напълно резервирани, а ние да ви предложим алтернативно настаняване на по-висока цена. 

Препоръчителен период на пътуване: април - октомври

Необходима екипировка: подходящи обувки и чорапи за пешеходен преход, малка раница за ежедневни принадлежности, бутилка за вода, слънчеви очила и шапка, слънцезащитен лосион, дъждобран, мазило против насекоми


Цената включва:
7 нощувки в двойна стая в стандартни хотели със закуска
транспорт на багажа от Бонасола до Монтеросо; на ден 5 трансфер на ден 6 в 09:00 ч
карта и описание на маршрута на английски език
24-часова телефонна връзка за спешни случаи

Цената не включва:
самолетни билети
напитки и храна не включени в програмата
карта на Чинкуе Терра (може да се вземе от туристическо бюро в Монтеросо
обществен транспорт
трансферите от/до летище
транспорт на багажа
медицинска застраховка
входни такси
лични разходи.

Допълнителни услуги:
градска такса: 2-4 евро на човек на ден в зависимост от категорията на хотела/заплаща се на място/
ако пътувате сам се заплаща такса "solo traveller"


Галерия


Чинкуе Тере и Портофино (Оценка 4.71 / 5 базирана на 320 мнения.)
Цена
1401 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
647 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1568 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
666 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1352 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
608 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 2 persons
Reservation System Code
ITCinqueSELF
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1029 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1509 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...