Пешеходен преход в региона на Кианти, Тоскана (Италия)

Пешеходен преход в региона на Кианти, Тоскана (Италия) 1617 BGN, 8 дни

Открийте чара на региона Кианти в сърцето на Тоскана.

Този пешеходен преход ще ви даде възможност да опознаете гения зад вината  “Chianti Classico" и "Gallo Nero”, както и да видите прекрасните лозя, където те се произвеждат. Регионът Чианти се намира между Флоренция и Сиена и освен със световно известните вина Чианти той ще ви спечели и с красивата си природа, домашно приготвен зехтин и разходки по пътища край които се извисяват кипарисови дървета, дъб, бук и кестен. А докато тосканското слънце припича над вас, ще се почувствате все едно сте попаднали в ренесансова картина.

Забележителности:
Флоренция и Сиена - два от най-красивите италиански градове 
Хълмовете с лозя на Греве ин Кианти и Рада ин Кианти, прекрасните пейзажи и средновековни селца 
♦ Вкусните кулинарни специалитети като местните салами, флорентинската пържола и невероятните вина


План на пътуване:   

Ден 1. Флоренция
Пристигане във Флоренция. Препоръчваме ви по-ранен полет, за да можете да се разходите из града и да се насладите на прекрасните площади и ренесансови сгради. Нощувка във Флоренция.

Ден 2. Флоренция - Сетиняно - Фиесоле - Флоренция
Използвайте обществен транспорт, за да достигнете селцето Сетиняно (ок. 25 мин.), където започва пешеходния преход. По време на тази разходка ще се насладите на кипарисови и маслинени дръвчета, ренесансови вили, както и цяла Флоренция в краката ви. Продължете към красивото градче Фиесоле, където можете да посетите етруските руини, римския амфитеатър и Фанцисканския манастир. Нощувка във Флоренция.
Преход: 8-16 км; 3-6 часа

Ден 3. Флоренция - Греве ин Кианти
След закуска, с частен траснфер се отправяте към Греве ин Кианти  - провинциално пазарно градче, столица на вино производствения регион Кианти. Оставете багажа си в хотела и ако желаете се отправете към Le Cantine di Greve, където можете да дегустирате над 50 различни местни вина. Имате възможност да изберете между два маршрута за опознаване на района:

Преход А: Обиколка около Греве ин Кианти през Уцано
Отправете се на север от централния площад на Греве - пътят ще ви отведе към района Кианти Класико, минавайки край вила Калсиная и многобройни лозя и ферми, където се произвежда вино.
Преход: 11,4 км; 2,5 часа , +425 / -447 м. 

Преход Б: Обиколка около Греве ин Кианти през Монтефиорале
Минавайки през гъсти гори, край изоставени ферми, красиви вили и маслинени и лозови масиви ще достигнете панорамното селце Монтефиорале.
Преход: 10 км; 3,5 часа, +358/ - 355м.

Ден 4. Греве ин Кианти (Обиколка около Пансано)
Този преход е базиран на обиколка около Пансано, която ще ви даде възможност да се разходите по хълмовете, заобикалящи селцето, където гори се сменят с лози.
Преход: 11,7 км; 4 часа , +358 / -385 м. 

Ден 5. Греве ин Кианти - Рада ин Кианти
След закуска кратък трансфер ще ви откара (заедно с багажа ви) до най-високия хълм на Кианти - Монте Сан Мишел (багажът ви ще бъде докаран до хотела ви в Рада ин Кианти). Спускате се през гора от вековни кестени и продължавате към средновековното селце Волпая, разположено сред лозя и замъци. Спрете за чаша вино в местната енотека и след това продължете към Рада ин Кианти.
Преход: 12-14 км; 3-4 часа, +506 / -668 м.

Ден 6. Рада ин Кианти
Един тих и спокоен ден ви очаква днес. Направете си една панорамна разходка около стария център на Рада ин Кианти, минете по тесните улички и посете църквата Санта Мария Новела. Излезте от града и се отправете към близката ферма, където се произвежда известното местно вино Gallo Nero.
Преход: 15,7 км; 5 часа, +586 / - 586 м . 

Ден 7. Рада ин Кианти - Сиена
След закуска с частен трансфер се отправяте до прекрасния град Сиена, известен със своето конно състезание Палио, провеждано на най-красиво оформения площад в Европа: Пиаца дел Кампо. Не пропускайте да посетите Дуомото и многобройните внушителни средновековни дворци. Нощувка в Сиена.

Ден 8. Отпътуване
След закуска отпътувате сами или можете да продължите вашия престой с допънителна нощувка в Сиена.

 

Практическа информация: ►Можете да летите до Болоня, Флоренция и Пиза. От летището на Флоренция може да вземете директен автобус до центъра на града. От летище Пиза може да вземете директен влак или автобус до Флоренция. От летището в Болоня може да вземете автобуса до централната гара на Болоня, след това влак до Флоренция. За да се върнете от Сиена до Флоренция, автогарата SITA-TRA.IN е много близо до хотела и автобусите от там тръгват на всеки 30 минути. Ако идвате със собствен автомобил, имайте предвид, че хотелите, които използваме във Флоренция и Сиена, нямат собствен паркинг, има няколко охраняеми паркинга, които струват приблизително 20 евро на ден.►В много италиански градове е въведена градкса такса, която се заплаща на място и е на човек на нощувка и зависи от категорията на хотела на настаняване в съответния град ►Можем да ви организираме готварски уроци във Флоренция и Сиена, както и обиколки на двата града с местен екскурзовод ►Пешеходните преходи са леки и обикновено по чакълени пътища, пътечки и мулетарски пътища по хълмисти терени. Ще минете и покрай няколко по-малки и по-големи селца ►Ще имате много възможности да опитате както изключителната местна кухня, така и местните престижни вина ► По време на високия сезон е възможно да бъдете настанен в хотели, различни от тези, върху които е базирана програмата, но със същия стандарт и качество. Това може да промени малко вашия маршрут ►Турът може да се организира и само за един човек: моля, свържете се с нас за цена 

Препоръчителен период на пътуване: април - октомври

Необходима екипировка: подходящи обувки и чорапи за пешеходен преход, малка раница за ежедневни принадлежности, бутилка за вода, слънчеви очила и шапка, слънцезащитен лосион, дъждобран, мазило против насекоми  


Цената включва:
7 нощувки в двойна стая със собствена баня със закуска в хотели и къщи за гости
транспорт на багажа от Флоренция до Греве в Кианти,от Греве до Рада и от Рада до Сиена
карта и подробен пътеводител на английски език
24-часово обслужване по телефона
трансфери според програмата

Цената не включва:
самолетни билети
застраховка
трансфер от/до летището; обществен транспорт и други допълнителни трансфери
напитки
храна не спомената в програмата
лични разходи
входни такси
градска такса заплащана на място
допълнителни нощувки във Флоренция и Сиена

Допълнителни услуги:
доплащане за "соло" пътуващ: в зависимост от периода на пътуване. Свържете се с нас за допълнителна информация.
програмата се организира и като 5-дневна с 4 нощувки: свържете се с нас за цена

Удължения:
Средновековна Умбрия - от Асизи до Сполето


Галерия


Пешеходен преход в региона на Кианти, Тоскана (Италия) (Оценка 4.88 / 5 базирана на 348 мнения.)
Цена
1676 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
676 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1617 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
617 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1588 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
617 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
ITTUSC
Групов тур в Иран с български водач, 10 дни 1607 BGN, 10 дни

Групов тур в Иран с български водач, 10 дни

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
Дамаванд, вулканът исполин (Иран) 1490 BGN, 7 дни

Дамаванд, вулканът исполин (Иран)

С този тур ви предлагаме не просто вулкан, а вулкан емблема, с идеална конична форма, красив,...
Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач 1901 BGN, 10 дни

Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач

Oткрийте Мексико с този десетдневен тур! Ще започнем пътуването си в космополитната столица Мексико...
Покажи всичко» Новини и обновления

23.05.2022 15:42

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.089-5777-C01

На 23.05.2022 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор BG16RFOP002-2.089-5777-C01 по проект с наименование „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, по процедура...


11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...