Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )

Пешеходен преход в региона на Кианти, Тоскана (Италия)

Пешеходен преход в региона на Кианти, Тоскана (Италия)

Открийте чара на региона Кианти в сърцето на Тоскана.

Този пешеходен преход ще ви даде възможност да опознаете гения зад вината  “Chianti Classico" и "Gallo Nero”, както и да видите прекрасните лозя, където те се произвеждат. Регионът Чианти се намира между Флоренция и Сиена и освен със световно известните вина Чианти той ще ви спечели и с красивата си природа, домашно приготвен зехтин и разходки по пътища край които се извисяват кипарисови дървета, дъб, бук и кестен. А докато тосканското слънце припича над вас, ще се почувствате все едно сте попаднали в ренесансова картина.

Забележителности:
Флоренция и Сиена - два от най-красивите италиански градове 
Хълмовете с лозя на Греве ин Кианти и Рада ин Кианти, прекрасните пейзажи и средновековни селца 
♦ Вкусните кулинарни специалитети като местните салами, флорентинската пържола и невероятните вина   

 


План на пътуване:   

Ден 1. Флоренция
Пристигане във Флоренция. Препоръчваме ви по-ранен полет, за да можете да се разходите из града и да се насладите на прекрасните площади и ренесансови сгради. Нощувка във Флоренция.

Ден 2. Флоренция - Сетиняно - Фиесоле - Флоренция
Използвайте обществен транспорт, за да достигнете селцето Сетиняно (ок. 25 мин.), където започва пешеходния преход. По време на тази разходка ще се насладите на кипарисови и маслинени дръвчета, ренесансови вили, както и цяла Флоренция в краката ви. Продължете към красивото градче Фиесоле, където можете да посетите етруските руини, римския амфитеатър и Фанцисканския манастир. Нощувка във Флоренция.
Преход: 8-16 км; 3-6 часа

Ден 3. Флоренция - Греве ин Кианти
След закуска вземете багажа си и с местния автобус се отправяте към Греве ин Кианти (възможно е да резервирате частен трансфер при заявка на пътуването) - провинциално пазарно градче, столица на вино производствения регион Кианти. Оставете багажа си в хотела и ако желаете се отправете към Le Cantine di Greve, където можете да дегустирате над 50 различни местни вина. Имате възможност да изберете между два маршрута за опознаване на района:

Преход А: Обиколка около Греве ин Кианти през Уцано
Отправете се на север от централния площад на Греве - пътят ще ви отведе към района Кианти Класико, минавайки край вила Калсиная и многобройни лозя и ферми, където се произвежда вино.
Преход: 11,4 км; 2,5 часа

Преход Б: Обиколка около Греве ин Кианти през Монтефиорале
Минавайки през гъсти гори, край изоставени ферми, красиви вили и маслинени и лозови масиви ще достигнете панорамното селце Монтефиорале.
Преход: 10 км; 3,5 часа

Ден 4. Греве ин Кианти (Обиколка около Пансано)
Този преход е базиран на обиколка около Пансано, която ще ви даде възможност да се разходите по хълмовете, заобикалящи селцето, където гори се сменят с лози.
Преход: 11,7 км; 4 часа

Ден 5. Греве ин Кианти - Рада ин Кианти
След закуска кратък трансфер ще ви откара (заедно с багажа ви) до най-високия хълм на Кианти - Монте Сан Мишел (багажът ви ще бъде докаран до хотела ви в Рада ин Кианти). Спускате се през гора от вековни кестени и продължавате към средновековното селце Волпая, разположено сред лозя и замъци. Спрете за чаша вино в местната енотека и след това продължете към Рада ин Кианти.
Преход: 9,5 км; 3 часа

Ден 6. Рада ин Кианти
Един тих и спокоен ден ви очаква днес. Направете си една панорамна разходка около стария център на Рада ин Кианти, минете по тесните улички и посете църквата Санта Мария Новела. Излезте от града и се отправете към близката ферма, където се произвежда известното местно вино Gallo Nero.
Преход: 15,7 км; 5 часа

Ден 7. Рада ин Кианти - Сиена
След закуска вземете местния автобус (с багажа си) или се възползвайте от частен трансфер (заявява се и се заплаща предварително) до прекрасния град Сиена, известен със своето конно състезание Палио, провеждано на най-красиво оформения площад в Европа: Пиаца дел Кампо. Не пропускайте да посетите Дуомото и многобройните внушителни средновековни дворци. Нощувка в Сиена.

Ден 8. Отпътуване
След закуска отпътувате сами или можете да продължите вашия престой с допънителна нощувка в Сиена.

 

Практическа информация: ►Можете да летите до Рим, Флоренция и Пиза. От Рим и Пиза има редовни влакове до Флоренция (trenitalia.com) ►В много италиански градове е въведена градкса такса, която се заплаща на място и е на човек на нощувка и зависи от категорията на хотела на настаняване в съответния град ►Можем да ви организираме готварски уроци във Флоренция и Сиена, както и обиколки на двата града с местен екскурзовод ►Пешеходните преходи са леки и обикновено по чакълени пътища, пътечки и мулетарски пътища по хълмисти терени. Ще минете и покрай няколко по-малки и по-големи селца ►Ще имате много възможности да опитате както изключителната местна кухня, така и местните престижни вина ► По време на високия сезон е възможно да бъдете настанен в хотели, различни от тези, върху които е базирана програмата, но със същия стандарт и качество. Това може да промени малко вашия маршрут ►Турът може да се организира и само за един човек: моля, свържете се с нас за цена 

Препоръчителен период на пътуване: април - октомври

Необходима екипировка: подходящи обувки и чорапи за пешеходен преход, малка раница за ежедневни принадлежности, бутилка за вода, слънчеви очила и шапка, слънцезащитен лосион, дъждобран, мазило против насекоми  


Цената включва:
7 нощувки в двойна стая със собствена баня със закуска в хотели и къща за гости в Рада
транспорт на багажа от Флоренция до Греве в Кианти и от Рада до Сиена
карта и подробен пътеводител на английски език
24-часово обслужване по телефона
частен трансфер от Греве до Монте Сан Мишел на ден 5 в 9:00 ч

Цената не включва:
самолетни билети
застраховка
трансфер от/до летището; обществен транспорт и други допълнителни трансфери
напитки
храна не спомената в програмата
лични разходи
входни такси
градска такса заплащана на място ►допълнителни нощувки във Флоренция и Сиена

Допълнителни услуги:
доплащане за единична стая (в зависимост от периода на пътуване): 01/04-28/05 + 9/7-28/8: 235 евро; 29/05-8/07 + 01/10 - 31/10: 240 евро; 29/8 - 30/9: 220евро
Доплащане за "соло" пътуващ: в зависимост от периода на пътуване. Свържете се с нас за допълнителна информация.
Пътуването може да се организира с настаняване в хотели 3*** и 4**** някои с басейн: свържете се с нас за допълнителна информация и цени
програмата се организира и като 5-дневна с 4 нощувки: свържете се с нас за цена

Удължения:
Средновековна Умбрия - от Асизи до Сполето


Галерия


Пешеходен преход в региона на Кианти, Тоскана (Италия) (Оценка 4.88 / 5 базирана на 281 мнения.)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
ITTUSC
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...