Coronavirus (COVID-19) travel update

Средновековна Умбрия - от Асизи до Сполето

Средновековна Умбрия - от Асизи до Сполето 1137 BGN, 8 дни

Опознайте вълнуващата и "meravigliosa" Умбрия, Италия. Това пътуване предлага точната комбинация от посещение на типичните средновековни градчета в Умбрия и трекинг сред цветни пейзажи с прекрасни гледки. Умбрия се слави със своята красота от римски времена заради зелените си поляни и множество езера, реки, планински изворчета и водопади. Турът започва в красивия и небезизвестен град Асизи - град на поклонение, разположен срещу склоновете на Субасио, и завършва в Сполето - очарователно градче с прекрасни малки улички и площади, магазинчета с местни деликатеси и сувенири, ресторанти и забележителности.


План на пътуване

Ден 1. Асизи
Пристигане в Асизи и настаняване в хотел. Кратък инструктаж (на английски език) относно тура

Ден 2. Асизи - Спело
Спело може да се стигне по 2 маршрута:

По-дългият се изкачва нагоре по хълмовете до убежището Еремо деле Карчери. От Porta Cappuccini малка пътека води до убежището, разположено на 830 м.н.р. Св. Франциск и неговите последователи са се установявали често на това място, за да се отдават на молитви. След смъртта му тук е бил построен манастир. Минавайки покрай абатството "Св. Бенедето", се спускате към Спело като пътя ви минава през гори, а после и маслинови площи.
Продължителност на прехода: 6 часа, разстояние: ок. 17 км, изкачване/спускане: 788 м/870 м

По-краткият следва склоновете на Субасио: той предполага по-малко изкачване, но е също красива разходка сред маслинови насаждения. Спело е построен по склоновете на Субасио. Градчето води началото си от римски времена, за което днес напомнят градските порти Венере и Консоларе, както и руините на римския театър извън градските стени. Не пропускайте да се насладите на прекрасната стенопис от Пинтуричио в църквата "Св. Мария Маджиоре"
Продължителност на прехода: 3 часа, разстояние: ок. 11 км, изкачване/спускане: 270 м/360 м

Ден 3. Спело - Беваня
Спускане кум долината Умбра. Пешеходният преход е по тихи провинциални пътища докато стигнете Беваня, който за разлика от много други градове в Умбрия, не е построен върху хълм, а при мястото на сливане на реките Тимия и Топино. Изключително интересни са градските стени, които опасват по-голямата част от Беваня. Сърцето на града е площад Силвестри с красивия си фонтан и две римски църкви. Нощувка в хотел в историческия център на градчето.
Продължителност на прехода: 4.5 часа, разстояние: ок. 16 км, изкачване/спускане: 80м/180 м

Ден 4. Беваня - Монтефалко
Днешният преход е през хълмист пейзаж, но маслиновите насаждения скоро отстъпват място на лозята. Хълмовете, обграждащи Монтефалко, са известни с производството на отлични вина: Сагрантино и Росо ди Монтефалко. За да достигнете града се налага да се изкачвате, тъй като Монтефалко е построен на върха на хълм. Градът е наричан терасата на Умбрия заради прекрасната панорамна гледка.
Продължителност на прехода: 4 часа, разстояние: ок. 13 км, изкачване/спускане: 450 м/220 м

Ден 5. Монтефалко - Треви
По пътя към Треви покрай връх Серано с изглед към долината на река Клитуно, маршрутът пресича плодородната област и множеството рекички. Треви е наричан и столицата на зехтина, но тук можете да се насладите и на дузина средновековни църкви: най-важните сред тях са римската Дуомо (Св. Емилияно), храмът на Мадоната от Лакриме и бившата църква Св. Франциск - сега музей. Нощувка в хотел в историческия център на града.
Продължителност на прехода: 4 часа, разстояние: ок. 13 км, изкачване/спускане: 250 м/305 м

Ден 6. Треви - Порета
От Треви тръгвате по пилигримския маршрут Пътят на Св. Франциск, който тръгва от Ла Верна в Тоскана и свършва в Рим. Маршрутът ви води през маслинови горички и е с прекрасни гледки към долината Умбра.
Продължителност на прехода: 3,45 часа, разстояние: ок. 11,7 км, изкачване/спускане: 575 м/338м

Ден 7. Порета - Сполето
Напускате Порета и отново тръгвате по Пътя на Св. Франциск покрай маслинови горички. Достигате Сполето - красиво градче, разположено на хълм с прекрасна архитектура. Тук можете да разгледате катедралата, римския театър, замъка и др. Не пропускайте и да опитате вкусната местна храна.
Продължителност на прехода: 5 часа, разстояние: ок. 15 км, изкачване/спускане: 560 м/519 м

Ден 8. Отпътуване
След закуска - край на програмата. Отпътуване или продължаване на престоя ви
 

Как се стига: Можете да летите до Рим, Флоренция или Пиза или до регионалното летище в Перуджа. Пристигане в Рим: хванете влака до една от гарите в столицата Рим Тибуртина или Рим Термини. Оттам се прехвърлете на влака за Асизи. Линията минава и през Сполето и можете да я използвате при връщането ви. Летище Флоренция или Пиза: вземете автобуса до съответната централна гара и оттам хванете влака за Асизи. Летище Перуджа е на ок. 15 км от Асизи. Можете да вземете автобуса до Перуджа и оттам влака до Асизи или да си поръчате трансфер до Асизи. Таксиметрови услуги могат да бъдат предарително резервирани с отстъпка за трансфер в Асизи централна гара-хотел. Разписание на влаковете можете да проверите тук: www.trenitalia.com Частен трансфер от/до летището може да бъде организиран при запитване.

NB! В много италиански градове се заплаща градска такса, която варира от град до град и зависи от категорията на хотела. Таксата е 2-4 евро на човек/ден и се заплща на място в хотела.

Препоръчителен период на пътуване: април - юни, края на август - ноември  

Необходима екипировка: подходящи обувки и чорапи за пешеходен преход, малка раница за ежедневни принадлежности, бутилка за вода, слънчеви очила и шапка, слънцезащитен лосион, дъждобран, мазило против насекоми   


Цената включва:
7 нощувки в стандартни хотели 3*** с включена закуска
1 вечеря в Campello Altoluggage
транспорт на багажа
карта и подробен пътеводител на английски език
24-часово обслужване по телефона
инфо среща с местния партньор в деня на пристигане (на английски или италиански език)

Цената не включва:
Самолетни билети
застраховка
трансфер от/до летището
напитки и храна не спомената в програмата
лични разходи
входни такси
туристически такси

Допълнителни услуги:
доплащане за вечери: 161 евро
доплащане за хотела в Сполето по време на местния фестивал (две седмици в края на юни-началото на юли):20 евро. на човек в двойна стая на ден
доплащане за соло пътуващ: 385 евро
допълнителни нощувки в градовете по маршрута са възможни - при запитване ще ви изпратим цена
настаняване в хотели делукс: при запитване (с промяна на маршрута в ден 6 и 7)


Галерия


Средновековна Умбрия - от Асизи до Сполето (Оценка 4.92 / 5 базирана на 298 мнения.)
Цена
1137 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
333 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Можете да летите с Wizz Air, Bulgaria Air, Al Italia

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
ITUMBSELF
Мадагаскар - осмият континент 3587 BGN, 14 дни

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1509 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...