Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )

Средновековна Умбрия - от Асизи до Сполето

Средновековна Умбрия - от Асизи до Сполето 1176 BGN, 8 дни

Опознайте вълнуващата и "meravigliosa" Умбрия, Италия. Това пътуване предлага точната комбинация от посещение на типичните средновековни градчета в Умбрия и трекинг сред цветни пейзажи с прекрасни гледки. Умбрия се слави със своята красота от римски времена заради зелените си поляни и множество езера, реки, планински изворчета и водопади. Турът започва в красивия и небезизвестен град Асизи - град на поклонение, разположен срещу склоновете на Субасио, и завършва в Сполето - очарователно градче с прекрасни малки улички и площади, магазинчета с местни деликатеси и сувенири, ресторанти и забележителности.


План на пътуване

Ден 1. Асизи
Пристигане в Асизи и настаняване в хотел. Кратък инструктаж (на английски език) относно тура

Ден 2. Асизи - Спело
Спело може да се стигне по 2 маршрута:

По-дългият се изкачва нагоре по хълмовете до убежището Еремо деле Карчери. От Porta Cappuccini малка пътека води до убежището, разположено на 830 м.н.р. Св. Франциск и неговите последователи са се установявали често на това място, за да се отдават на молитви. След смъртта му тук е бил построен манастир. Минавайки покрай абатството "Св. Бенедето", се спускате към Спело като пътя ви минава през гори, а после и маслинови площи.
Продължителност на прехода: 6 часа, разстояние: ок. 17 км, изкачване/спускане: 900 м/900 м

По-краткият следва склоновете на Субасио: той предполага по-малко изкачване, но е също красива разходка сред маслинови насаждения. Спело е построен по склоновете на Субасио. Градчето води началото си от римски времена, за което днес напомнят градските порти Венере и Консоларе, както и руините на римския театър извън градските стени. Не пропускайте да се насладите на прекрасната стенопис от Пинтуричио в църквата "Св. Мария Маджиоре"
Продължителност на прехода: 3 часа, разстояние: ок. 11 км, изкачване/спускане: 304 м/380 м

Ден 3. Спело - Беваня
Спускане кум долината Умбра. Пешеходният преход е по тихи провинциални пътища докато стигнете Беваня, който за разлика от много други градове в Умбрия, не е построен върху хълм, а при мястото на сливане на реките Тимия и Топино. Изключително интересни са градските стени, които опасват по-голямата част от Беваня. Сърцето на града е площад Силвестри с красивия си фонтан и две римски църкви. Нощувка в хотел в историческия център на градчето.
Продължителност на прехода: 3,5 часа, разстояние: ок. 13 км, изкачване/спускане: 60 м/190 м

Ден 4. Беваня - Монтефалко
Днешният преход е през хълмист пейзаж, но маслиновите насаждения скоро отстъпват място на лозята. Хълмовете, обграждащи Монтефалко, са известни с производството на отлични вина: Сагрантино и Росо ди Монтефалко. За да достигнете града се налага да се изкачвате, тъй като Монтефалко е построен на върха на хълм. Градът е наричан терасата на Умбрия заради прекрасната панорамна гледка.
Продължителност на прехода: 4 часа, разстояние: ок. 13 км, изкачване/спускане: 506 м/286 м

Ден 5. Монтефалко - Треви
По пътя към Треви покрай връх Серано с изглед към долината на река Клитуно, маршрутът пресича плодородната област и множеството рекички. Треви е наричан и столицата на зехтина, но тук можете да се насладите и на дузина средновековни църкви: най-важните сред тях са римската Дуомо (Св. Емилияно), храмът на Мадоната от Лакриме и бившата църква Св. Франциск - сега музей. Нощувка в хотел в историческия център на града.
Продължителност на прехода: 4 часа, разстояние: ок. 13 км, изкачване/спускане: 297 м/380 м

Ден 6. Треви - Kампело Алто
От Треви тръгвате по пилигримския маршрут Пътят на Св. Франциск, който тръгва от Ла Верна в Тоскана и свършва в Рим. Маршрутът ви води през маслинови горички и е с прекрасни гледки към долината Умбра.
Продължителност на прехода: 3,45 часа, разстояние: ок. 11,7 км, изкачване/спускане: 575 м/338м

Ден 7. Кампело Алто - Сполето
Напускате Кампело алто, кратък трансфер до Порета,организиран от собственикът на хотела, за да се съкрати дистанцията и отново тръгвате по Пътя на Св. Франциск покрай маслинови горички. Достигате Сполето - красиво градче, разположено на хълм с прекрасна архитектура. Тук можете да разгледате катедралата, римския театър, замъка и др. Не пропускайте и да опитате вкусната местна храна.
Продължителност на прехода: 5 часа, разстояние: ок. 15 км, изкачване/спускане: 560 м/519 м

Ден 8. Отпътуване
След закуска - край на програмата. Отпътуване или продължаване на престоя ви
 

Как се стига: Можете да летите до Рим, Флоренция или Пиза или до регионалното летище в Перуджа. Пристигане в Рим: хванете влака до една от гарите в столицата Рим Тибуртина или Рим Термини. Оттам се прехвърлете на влака за Асизи. Линията минава и през Сполето и можете да я използвате при връщането ви. Летище Флоренция или Пиза: вземете автобуса до съответната централна гара и оттам хванете влака за Асизи. Летище Перуджа е на ок. 15 км от Асизи. Можете да вземете автобуса до Перуджа и оттам влака до Асизи или да си поръчате трансфер до Асизи. Таксиметрови услуги могат да бъдат предарително резервирани с отстъпка за трансфер в Асизи централна гара-хотел. Разписание на влаковете можете да проверите тук: www.trenitalia.com Частен трансфер от/до летището може да бъде организиран при запитване.

NB! В много италиански градове се заплаща градска такса, която варира от град до град и зависи от категорията на хотела. Таксата е 2-4 евро на човек/ден и се заплща на място в хотела.

Препоръчителен период на пътуване: април - юни, края на август - ноември  

Необходима екипировка: подходящи обувки и чорапи за пешеходен преход, малка раница за ежедневни принадлежности, бутилка за вода, слънчеви очила и шапка, слънцезащитен лосион, дъждобран, мазило против насекоми   


Цената включва:
7 нощувки в стандартни хотели 3*** с включена закуска
транспорт на багажа
карта и подробен пътеводител на английски език
24-часово обслужване по телефона
инфо среща с местния партньор в деня на пристигане (на английски или италиански език)

Цената не включва:
Самолетни билети
застраховка
трансфер от/до летището
напитки и храна не спомената в програмата
лични разходи
входни такси
туристически такси

Допълнителни услуги:
доплащане за вечери: 185 евро
доплащане за хотела в Сполето по време на местния фестивал (две седмици в края на юни-началото на юли): 40 лв. на човек в двойна стая на ден
доплащане за соло пътуващ: 420 лв.
доплащане за нощувка в хотел 3*** в Асизи + допълнителни нощувки в градовете по маршрута са възможни - при запитване ще ви изпратим цена
настаняване в хотели делукс: при запитване (с промяна на маршрута в ден 6 и 7)


Галерия


Средновековна Умбрия - от Асизи до Сполето (Оценка 4.92 / 5 базирана на 272 мнения.)
Цена
1176 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
353 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Можете да летите с Wizz Air, Bulgaria Air, Al Italia

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
ITUMBSELF
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...