Coronavirus (COVID-19) travel update

Преход в Бургундия - по пътя на Grands Crus (великите вина)

Преход в Бургундия - по пътя на Grands Crus (великите вина) 1666 BGN, 7 дни

Красиви долини, зелени хълмисти лозя, средновековни църкви, богата храна и престижни вина в един незабравим пешеходен преход.

Идеално разположена на кръстопътя на Западна Европа, Бургундия е играла важна роля в изграждането на бъдещето на Франция още от времето на Галите, затова и често е наричана люлката на Франция. Днес нейното невероятно архитектурно наследство може да бъде видяно навсякъде в многобройните типични покриви с бургундски керемиди. Местната кухня се е разпространила не само в цялата страна, но и далеч зад граница. Бургундия е известна с отглеждането на една от най-странните храни: охлювите! Но славата на областта идва най-вече от световно известните вина, които обикновено се призвеждат в малки количества като Нюи Сен Жорж, Помар, Меркури, Мерсо и др. Пешеходната ваканция, която сме създали за вас, цели да ви покаже сърцето на една прекрасна област, където ще се насладите на разнообразни пейзажи, архитектура, храна и разбира се вина като Пино Ноар и Шардоне, които Бургундия може да ви предложи.

 


План на пътуване:

Ден 1. Дижон
Пристигане в Дижон и настаняване в хотела. Дижон е един от най-красивите градове във Франция, известен със своята горчица, която все още се произвежда тук.

Ден 2. Дижон - Жевре Шамбертен
След като напуснете столицата на Дюка на Бургундия, за да започнете първия етап на вашия преход, навлизате в света на лозята. Вървейки между тях и изкачвайки не много високи хълмове, пред вас ще се разкрие красива недокосната природа.
Преход: 12 км, 3 ч

Ден 3. Жевре Шамбертен - Нюи-Сен-Жорж 
Жевре Шамбертен е туристическо селце, производител на вино, разположено на Routes des Grands Crus (Пътя на великите вина) и по-специално известно със своето бургундско вино. След закуска тръгнете по пътя за Ком Лаво (Combes Lavaux). Ще минете покрай красиви лозя, традиционни clos (от френски - заграждения) - лозя, които са заградени с каменни огради - като Clos des Lambrays и замъка Clos de Vougeot, за да стигнете до Нюи-Сен-Жорж.
Преход: 14 км, 3,5 ч

Ден 4. Нюи-Сен-Жорж - Бон
Нюи-Сен-Жорж е главният град на район Кот де Нуи - основен производител на вино в Бургундия. За да стигнете до следващия етап на прехода, трябва да следвате "Chemin des Grands Crus" (Пътеката на великите вина). Прекосявайки няколко очарователни и автентични селца на Бургундия като Magny-les-Villers или Permand-Vergelesses ще имате възможност да опитате някои от най-известните бургундски вина (Hautes Cotes de Beaune). 
Преход: 25 км, 6-6,5 ч 

Ден 5. Бон - Мерсо
Бон е винената столица на Бургундия и основен винен център във Франция, където се произвежда един от най-важните търгове за вина - Hospices de Beaune. Тръгвайки от Бон се отправете към изхода на града, следвайки колоездачната пътека в посока Сантене. След като прекосите платото Волне и боровата гора, минете край лозята в посока към селцето Оксе Дюрес (Auxey Duresses). След това временно трябва да се отклоните от път GR76 и "Sentier des Grands Crus", за да пренощувате в Мерсо.
Преход: 15 км, 3,5-4 ч

Ден 6. Мерсо - Шани 
В Мерсо се произвежда основно бяло вино Шардоне. От Мерсо се отправяте обратно към Оксе Дюрес и се връщате на  “Chemin des Grands Crus” (Пътеката на великите вина). Ще се наслаждавате на автентични пейзажи и няколко традиционни селца (Gamay, Morgeot), където ще ви се прииска да се върнете назад по пътя, за да започнете наново това чудесно пътуване.
Преход: 18 км, 4,5 ч

Ден 7. Шани - отпътуване
След закуска отпътуване или можете да поръчате допълнителни нощувки в Шани или Дижон. 

 

Как се стига: Можете да летите до Париж или Лион и оттам да пътувате с влак до Дижон (от Париж - ок. 1,35 ч, от летище де Гол в Париж - ок. 1,35 ч, от Лион - ок. 1,45 ч). Или можете да пътувате с влак от Страсбург, Цюрих или Лил. От Шани вземете влак до Дижон (ок. 30 мин) и отново влак до вашето летище. Има и директен влак от Шани до Лион (ок. 1,30 ч). Разписание и цени на влаковете можете да проверите тук: www.sncf.co.uk 

Препоръчителен период на пътуване: пролет - есен  


Цената включва:
6 нощувки в хотели и къща за гости със собствена баня,закуска
транспорт на багажа (1 брой на човек
макс. 20 кг)
посещение на винарна с дегустация на вино и лек обяд на ден 6 (с изключение на неделите)
подробен пътеводител на английски език
24-часово телефонно обслужване

Цената не включва:
Цената не включва: самолетни билети
транспорт от/до летище
напитки
храна,не спомената в програмата
застраховка
лични разходи
входни такси

Допълнителни услуги:
допълнителни нощувки в Дижон и Шани: моля
свържете се с нас за цени. Моля,обърнете внимание,че през периоди на празници (Великден,Коледа,Нова година и др.) някой хотели имат увеличение на цените
Възможно е настаняване в хотели по-висока категория - моля,свържете се с нас за цени


Галерия


Преход в Бургундия - по пътя на Grands Crus (великите вина) (Оценка 4.66 / 5 базирана на 292 мнения.)
Цена
1666 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
490 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min.1 person
Reservation System Code
FRBURG
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1509 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Най-доброто от Кения 3097 BGN, 9 дни

Най-доброто от Кения

 Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...