Coronavirus (COVID-19) travel update

Долината на Лоара - замък до замък под закрилата на ЮНЕСКО

Долината на Лоара - замък до замък под закрилата на ЮНЕСКО 1764 BGN, 7 дни

Невероятен пешеходен преход сред великите архитектурни съкровища по долината на Лоара. Долината на Лоара е включена в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство през 2000 г. заради изключителния си културен пейзаж, съставен от исторически градчета и селца, велики архитектурни паметници и земя, култивирана и оформена през вековете от взаимодействието на местното население и тяхната среда. С градове като Орлеан, Блоа, Тур или Нант, долината на Лоара предлага невероятно архитектурно наследство. Наричана и "Градините на Франция", долината на Лоара е прекрасно място, където човек може да се наслади на биологично разнообразие, безкрайни добре поддържани гори, световно известно вино. Тук можете да видите освен три от най-изключителните замъци във Франция, така и множество малки замъци като последния дом на Леонардо да Винчи (Chateau du Clos Luce). Ние сме определили този трекинг като лесен, тъй като средното време за ходене е около 4 часа без големи изкачвания или спускания.


План на пътуване:  
 
Ден 1: Блоа
Пристигане в Блоа и настаняване в хотела. Блоа се намира на брега на долното течение на Лоара между градовете Орлеан и Тур и е столица на департмент Лоар-е-Шер. През 1986 г. получава етикета "Ville d'art et d'histoire", присъждан от Министерство на културата на градове, които развиват и опазват своето наследство.

Ден 2: Блоа - Шамбор 
През този етап следвате маршрута на “Loire à vélo” (Лоара на колело). Той започва в центъра на Блоа в близаост до гарата:  "Place de la gare" (площада на гарата). Два замъка могат да бъдат посетени - Блоа и Шамбор. Без съмнение - вие сте в сърцето на долината на Лоара - страната на замъците.
Преход: 17,5 км / 4 ч 30 мин

Ден 3: Шамбор - Брасийо 
Шамбор е малко градче, известно най-вече с  Château de Chambord - най-големия замък по долината на Лоара и един от най-лесно разпознаваемите в света заради ясно изразената си френска ренесансова архитектура. Замъкът Вамбор изниква внезапно в края на пътеката, а гледката на масивната сграда поразява особено при залез слънце. След като посетите замъка (дори и да сте го направили предния ден), поемете по пътя към Брасийо. Ще прекосите красивата природа на долината и нейните известни лозя.
Преход: 15,5 км / 4 ч

Ден 4: Брасийо - Шеверни 
Брасийо е приятно селце насред лозята. След като достигнете “Les Ogonières”, ще минете край малко езеро, наречено “Le Grand Cotlereau”. Сега пътят към Шеверни се нарича “Le chemin aux boeufs” (пътя на добитъка) - много стар път, използван за прехвърляне на добитъка от Лимусин до Париж. След като преминете гората Шеверни, навлизате в града (за да посетите замъка, трябва да свиете в ляво преди да влезете в Шеверни)
Преход: 18,5 км / 4 ч 45 мин

Ден 5: Шеверни - Фужер 
Шеверни е разположен по долината на Лоара на около 10 км югоизточно от Блоа и е известен най-вече със своя замък. Днешния Château de Cheverny е истинско съкровище сред монументите тук и е използван като модел в книгите за приключенията на Тинтин. От църквата в центъра на Шеверни следвайте пътя в посока на Контре. По пътя ще се насладите на замъци и заградени лозя докато стигнете до следващия град - Фужер.
Преход: 16 км / 4 ч 45 мин

Ден 6: Фужер - Тезе 
Често наричан просто Фужер, всъщност цялото име на града е Фужер-сур-Бивр. В града можете да посетите средновековния замък, църквата и старата пералня. На кръстопътя в центъра на Фужер тръгнете на ляво, за да стигнете до църквата, след това следвайте пътя за Шоси. Не пропускайте да посетите “Abbaye de Cornilly” - стар, автентичен манастир от 11 век. След манастира продължете покрай мелницата, прекосете гората, минете покрай друг замък (Gué-Pan) и ще навлезете в Тезе.
Преход: 19,5 км / 5 ч

Ден 7: Тезе - Монришар 
В малкото градче Тезе можете да видите гало-римските “Bâtiments des Maselles”. След като излезете от града в посока на Тур ше можете да се възхитите на тези сгради от 2-и век. Тръгнете по пътя за Монту, за да излезете от града, след това тръгнете в посока Бур. Ако имате време и желание можете да посетите  “Champignonnière des Roches” (Скалите-гъби). Точно преди да пристигнете в Монришар ще минете покрай замъка Валагон.
Преход: 15,5 км / 4 ч 25 мин

Ден 8: Монришар - отпътуване

Как се стига: Най-близкото летище е в Тур, от където можете да хванете влак до Блоа (около 30 мин). Можете да летите и до Париж. От Париж се пътува с влак до Блоа с една смяна в Тур (гара Saint-Pierre des Corps) - около 2 ч 20 мин. От Монришар вземете влак до Тур (около 30 мин) и след това отново с влак до Париж. Разписание и цени на влака можете да проверите тук: www.sncf.co.uk 

Препоръчителен период на пътуване: пролет - есен  

 


Цената включва:
7 нощувки в хотели със закуска и в двойна стая със собствена баня
транспорт на багажа (1 брой на човек
макс. 15 кг)
подробен пътеводител на английски език
24-часово обслужване по телефона

Цената не включва:
самолетни билети
транспорт от/до летището
напитки
храна,не спомената в програмата
застраховка
лични разходи
входни такси

Допълнителни услуги:
частен трансфер от Париж или Тур до Блоаможе да бъде организиран при запитване
моля
свържете се с нас за цена
моля,имайте предвид,че много от хотелите имат по-високи цени по време на празници като Великден,Коледа,Нова Година и др.


Галерия


Долината на Лоара - замък до замък под закрилата на ЮНЕСКО (Оценка 4.67 / 5 базирана на 321 мнения.)
Цена
1764 BGN
Продължителност
7 дни
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
FRLOIRE
Островът на Буда (Шри Ланка) 1098 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1764 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...