Coronavirus (COVID-19) travel update

Капри, Иския и Прочида - съкровищата на Неаполитанския залив (Италия)

Капри, Иския и Прочида - съкровищата на Неаполитанския залив (Италия) 1215 BGN, 8 дни

Заливът на Неапол се слави с трите си основни острова, всеки от тях различен и своеобразно красив.

По време на това пътуване ще ги посетите и трите: Капри, Иския и Прочида. Най-малкият остров, Прочида, е очарователен със своите цветни къщи и живописни заливи. Най-големият от тях, Иския, познат като "зеления остров”, с планини, които се извисяват на над 2000 метра, е известен с почти субтропичния си климат и лековитите си минерални извори. Островът със световна слава Капри, оценен и обичан още от римските императори, е последната спирка на този тур. Капри е също така пленителен, не само заради своята естествена арка и впечатляващите си скали, но и заради големите си римски вили.


План на пътуване:

Ден 1. Неапол - Прочида
Пристигане в Неапол. Транспорт с автобус (шатъл) до пристанището и продължавате с лодка до живописния остров Прочида, може би най-слабо познатия от трите големи острова в Неаполитанския залив. Нощувка в хотел на Прочида.

Ден 2. Прочида
Днес ще се разходите сред цветните къщи и идиличните рибарски пристанища на острова. Прочида е малък остров и може спокойно да го обходите за един ден. Ще се изкачите до историческия център на острова, с внушителния му замък, и след това ще слезете до рибарските кейове. Може да продължите и до малкия остров Вивара, който е свързан с Прочида с мост. Нощувка в хотел на Прочида.
Разстояние: 7-10 км, около 3- 4,5 ч. ходене.

Ден 3. Прочида - Иския
Днес се отправяте към „зеления остров” Иския. Уютните улички на старата градска част в центъра предлагат страхотна възможност за панорамна разходка из укрепения остров. Нощувка в хотел на Иския.
Разстояние: 5 км, около 2,5 ч. ходене

Ден 4. Иския
Стигате пеша до старата градска част. Оттук вървите по красивото южно крайбрежие на острова, през терасирани лозя и скулптури от лава, с незабравими гледки към Неаполитанския залив и остров Капри. Пътеката се спуска до големия пясъчен плаж Марина дей Маронти. Точно зад плажа има няколко тесни каньона с термални извори, познати още от римско време. Маршрутът продължава до очарователното рибарско селце Сант’Анджело, откъдето взимате автобус обратно до хотела. Нощувка в хотел на Иския.
Разстояние: 8-15 км, около 3-5 ч. ходене

Ден 5. Иския
Днес ще се насладите на планините на Иския, верига от угаснали вулкани, които заемат цялата централна част на острова. След кратко пътуване с автобус, ще се изкачите до Монте Епомео, най-високата планина на острова и след това продължавате по леките, удобни пътеки през гори и лозя, край скални жилища на монаси и отшелници, през цялото време с невероятни гледки към морето. Спускате се до най-западното населено място на Иския, Форио. След разходка из приятния център на градчето, взимате автобус за Иския Порто. Нощувка в хотел на Иския.
Разстояние: 7-10 км, около 3,5-5 ч. ходене

Ден 6. Иския - Капри
С лодка се придвижвате до известния остров Капри, място много тачено от римските императори, което е запазило очарованието и славата си до ден днешен. Взимате седалков лифт до най-високата точка на острова, Монте Соларо, откъдето ще се насладите на прекрасни панорами към острова, Неаполитанския залив, Заливът Салермо и Амалфи. Като се спускате по склоновете, бавно достигате до фар в най-западната част на острова. След това продължавате по крайбрежието, като минавате край няколко укрепления, частично построени от английските войски за да защитават острова от флотата на Наполеон. Разходката свършва при известната “Grotta Azzurra” (“Синя пещера”), откъдето се връщате с автобус обратно в хотела. Нощувка в хотел на о-в Капри.
Разстояние: 9 км, около 4 ч. ходене

Ден 7. Капри
Последният ден от екскурзията е посветен на по-известната част от остров Капри, ще видите местата, които са вдъхновили толкова хора през вековете и винаги са привличали елита от цял свят. Освен традиционните туристически забележителности, ще опознаете и почти недокоснатия от човешка ръка Южен бряг. От кокетните малки улички на Капри, през руините на някои от най-впечатляващите римски вили в района и девственото южно крайбрежие, накрая ще „акостирате” на небезизвестните Фаралиони, три ненаселени малки острова, до самия южен бряг. През градините на Август и интригуващата Виа Круп, може би най-красивата павирана пешеходна пътека в света, слизате до очарователната Марина Пикола, откъдето се връщате с автобус до хотела. Нощувка в хотел на о-в Капри.
Разстояние: 10 км, около 4-5 ч. ходене

Ден 8. Капри – Неапол, заминаване
Заминаване с лодка до Неапол и с автобус (шатъл) до летището. Можете и да продължите престоя си на Капри.


Практическа информация: ►Най-близкият град с международно летище / ж.п. гара е Неапол (може да летите и до Рим). Има редовен автобус (шатъл) от летището до пристанището в Неапол, откъдето тръгва ферибот / хидрофойлна лодка до остров Прочида и отнема около половин час. Билетите за лодки и ферибот се заплащат на място. ► В много градове на Италия е въведена градска такса 2-4 евро на човек/ден в зависимост от категорията на хотела, която се заплаща на място. ►Дневните преходи не са дълги, но някои места са по-трудни заради по-стръмни изкачвания. Част от маршрутите могат да се удължат или съкратят на място. ►Само една малка част от маршрута е маркиран. По-голямата част от пътеките са добре поддържани. Както на Прочида, така и на Капри голяма част от маршрута са асфалтирани пешеходни алеи.

Препоръчителен период на пътуване: април - октомври


Цената включва:
7 нощувки в двойна стая със собствена баня в туристически хотели със закуска
1 вечеря в Прочида
подробно описание на маршрута на английски и карта (доставят се при пристигане)
трансфер от/до пристанището в Прочида (ден 1 & 3)
трансфер на багажа пристанище-хотел на Иския (ден 3 & 6)
трансфер на багажа пристанище-хотел на Капри (ден 6 & 8)

Цената не включва:
Самолетни билети
обществен транспорт и пътуванията с лодка/ферибот
напитки и храна невключена в програмата
медицинска застраховка
входни такси
местни такси заплащани на място
лични разходи

Допълнителни услуги:
автобус (шатъл) от летището в Неапол до пристанището: ок. 5 евро
възможно е нстаняване в по-висока категория хотели: цени при запитване


Галерия


Капри, Иския и Прочида - съкровищата на Неаполитанския залив (Италия) (Оценка 4.93 / 5 базирана на 326 мнения.)
Цена
1215 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
617 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1450 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
647 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1627 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
745 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1215 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
578 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Mostly easy walks, but with nonetheless some walking uphill, sometimes on paths with rough surfaces. On some days some stretches are difficult for those suffering from vertigo (but NOT dangerous !). On these days alternative options are available. Extensions or shortcuts are also possible on many days. High standard of fitness is not necessary but you should be able to walk for up to 5 hours a day in hot sun on dusty or stony tracks.

 

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
ITBAYOFNAPLES
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Мадагаскар - осмият континент 3587 BGN, 14 дни

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...