Coronavirus (COVID-19) travel update

Камино де Сантяго – френският маршрут – част 8 от Саррия до Сантяго де Компостела

Камино де Сантяго – френският маршрут – част 8 от Саррия до Сантяго де Компостела 1176 BGN, 7 дни

„Последните 100 км до Сантяго”

Тази пешеходна ваканция следва осмата част от „Френския маршрут” на Камино де Сантяго - най-традиционният от всички пътища на пилигримите към Сантяго де Компостела, а също и най-известният.

Маршрутът започва в Саррия и завършва в Сантяго де Компостела, като прави траверс през хълмиста Галисия, със сигурност една от най-красивите части на Камино. Пристигайки в Сантяго де Компостела - в сърцето на всички поклоннически пътища на Св. Яков – ще възнаградите своите усилия.

Всеки ден по време на пътуването ще ви бъде осигурено високо ниво на комфорт и кулинарни изкушения. Маршрутът е добре маркиран с изображенията на кръгли раковини - един от символите на Камино и негова „запазена марка”. Преходът на места може да бъде труден и изисква добра физическа подготовка. Въпреки това, той е една щедро възнаграждаваща разходка, която включва множество културни акценти.

Забележителности:

Църквата Св. Хуан в Портомарин – необичаен храм в Късен римски стил
Рибадисо – средновековно селце
Катедралата в Сантяго – целта на всеки пилигрим, в списъка на наследството на ЮНЕСКО

 


Посочената цена е "цена от" и се потвърждава в зависимост от периода на пътуване.

План на пътуване:

Ден 1. Саррия
Пристигане и настаняване в хотел, разположен в централната част на оживения град Саррия.

Ден 2. Саррия – Портомарин
Очаква ви спокоен преход под сенките на дъбови гори, приятни селца и тихи селски пътища. В Барбедело (580 м) има красива Римска църква, която си заслужава да се види. Следващото значително село е Ферейрос. Когато пристигнете в Портомарин, можете да отморите на някоя от многобройните тераси на главния площад.
Преход: 6 ч, 22 км, изкачване 230м/ спускане 300м.

Ден 3. Портомарин – Палас до Рей
След селото, Камино пресича река Мино и се изкачва стръмно по хълма. Ще прекосите Гонсар и ще минете край Римската църква Св. Мария Кастромайор. Тишината на галисийското гробище в Лигонд в слънчев ден е приятна почивка след дълъг път. В Ейрекс, порталът на църквата в римски стил е много красив и представя скулптура на Св. Даниел с животни, а също и Апостол Сантяго като пелигрим. Към края на прехода, ще пристигнете в Палас до Рей (565 м).
Преход: 6 ч 15 мин, 25км, изкачване 340м/ спускане 140м.

Ден 4. Палас до Рей – Арсуа
Днес Камино продължава да се спуска леко надолу, преминавайки село Касанова и пленителното селце Леборейро. В Мелид (454 м) спрете в някое от многобройните ресторантчета и опитайте местните специалитети. По- късно днес Камино ще следва горския път и ще прекоси няколко поточета докато ви изведе в село Боент с църквата на Св. Сантяго. Следва средновековното селце Рибадисо и накрая - Арсуа (389 м). В този малък град има две църкви, които можете да посетите – Св. Мария и Магдалена.
Преход: 7 ч, 29км, изкачване 140м/ спускане 340м.

Ден 5. Арсуа – Руа О Пино
Тази сенчеста част на маршрута води през гори, поточета и задрямали селца. Отделете време и посетете параклиса на Св. Ирена с уникални статуи на Сантяго. Останалата част от маршрута към Руа О Пино се движи по добър селски път. Руа (310 м) е една от най-слабо населените спирки по пътя към Сантяго де Компостела.
Преход: 5 ч 15 мин, 18км, изкачване 50м/ спускане 130м.

Ден 6. Руа – Сантяго де Компостела
Почти сте там! Следващата спирка е Лавакола, където пилигримите традиционно са се миели преди да стигнат до Сантяго. Високите евкалипти ви показват пътя до Монте дел Госо (368 м). От възвишението „Върхът на радостта” (Mount of Joy), ще обгърнете с поглед вашата цел – Катедралата в Сантяго! След спускане към града, ще имате възможност да видите отблизо този обект, част от списъка на наследството на ЮНЕСКО. Възхитете се на архитектурата и се насладете прекрасната атмосфера в тази културна и духовна Мека.
Преход: 5 ч 20 мин, 21км, изкачване 150м/ спускане 186м.

Ден 7. Сантяго де Компостела - отпътуване
Ако искате да останете в района, ви съветваме да посетите величествения исторически център. Или посетете недокоснатите пясъчни заливчета и плажове по западното крайбрежие. Понеже са посещавани от твърде малко туристи, ще ви бъде гарантирано много специално преживяване.


Транспорт на багажа:
Багажът ви ще бъде транспортиран всеки ден до крайната точка по маршрута за деня. Позволеното количество багаж на човек е 1 брой (максимум 20 кг). Моля свържете се с нас в случай, че имате повече багаж.

Полет:
♦ Най-удобно е да се лети до Сантяго де Компостела. До/ от Сантяго може да се ползват полетите на Ryanair и Iberia.

Пристигане –има два начина за пътуване от Сантяго до Саррия. Първият вариант е да се ползва директен автобус, който отпътува от автогарата в Сантяго (на 20 минути от летището), пътуването трае 3 часа и е възможно от Понеделник до Петък само в 18.00 часа. Сверете разписанието тук: www.monbus.es. Вторият начин за пътуване е първо да се вземе автобус до Луго (Разписание: 16.10ч, 18.40ч, пътуването трае 1.45 ч, www.empresafreire.com) и след това друг автобус от Луго до Саррия – 30-минутно пътуване, има множество автобуси на ден, дори в късните часове. Сверете разписанието www.monbus.es.

Отпътуване – От центъра на Сантяго до летището можете да се придвижите с автобус, пътуването отнема около 20 минути.
 


Цената включва:
настаняване в двойна стая в стандартни хотели и къщи за гости със закуска;
вечеря ден 2 до 5;
транспорт на багажа;
карта и пътеводител на английски;
паспорт на пилигрим.

Цената не включва:
самолетни билети;
трансфери от/до летището;
напитки;
хранения,не включени в програмата;
туристическа застраховка;
лични разходи.

Допълнителни услуги:
доплащане за единична стая
трансфер между летището в Сантяго и Саррия (1-4 души): 254 лв. общо;
трансфер Сантяго - летището Сантяго (1-4 души): 90 лв. общо;
Допълнителна нощувка в Саррия/ Сантяго: при запитване.


Галерия


Камино де Сантяго – френският маршрут – част 8 от Саррия до Сантяго де Компостела (Оценка 4.75 / 5 базирана на 310 мнения.)
Цена
1176 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
294 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1509 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Най-доброто от Кения 3097 BGN, 9 дни

Най-доброто от Кения

 Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е...
Мадагаскар - осмият континент 3587 BGN, 14 дни

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...