Coronavirus (COVID-19) travel update

Камино де Сантяго – френският маршрут –част 6 от Леон до Понферрада

Камино де Сантяго – френският маршрут –част 6 от Леон до Понферрада 1039 BGN, 6 дни

„Средновековното и Римско наследство на Леон”

Тази пешеходна ваканция следва шестата част от „Френския маршрут” на Камино де Сантяго - най-традиционният от всички пътища на пилигримите към Сантяго де Компостела, а също и най-известният.

Започва в Леон, един от най-големите градове в Испания и завършва в Понферрада, построена от Рицарите Тамплиери през 12 век. В тази част на маршрута Камино тръгва от централното високо плато и прекосява недокоснатите и тайнствени планини на Леон.

Всеки ден по време на пътуването ще ви бъде осигурено високо ниво на комфорт и кулинарни изкушения. Маршрутът е добре маркиран с изображенията на кръгли раковини - един от символите на Камино и негова „запазена марка”. Преходът на места може да бъде труден и изисква добра физическа подготовка. Въпреки това, той е една щедро възнаграждаваща разходка, която включва множество културни акценти.

Забележителности:

Катедралата Св. Мария в Леон – шедьовър на готическия стил в архитектурата, датираща от 13 век
Епископският дворец в Асторга – сграда, датираща от 19 век и построена от прочутия Антонио Гауди
Лас Медулас – впечатляващ природен феномен, едва на няколко километра от Понферрада, включен в списъка на ЮНЕСКО

 


Посочената цена е "цена от" и се потвърждава в зависимост от периода на пътуване.


План на пътуване:

Ден 1. Леон
Пристигане и настаняване в традиционен хотел в центъра на града. Историческият център на града е добре запазен и си заслужава посещението. Не пропускайте Катедралата (The Pulchra Leonina) и старата болница Св. Марко (Hospital de San Marcos).

Ден 2. Леон – Виядангос дел Парамо
Оставяйки Леон зад себе си, градската зона продължава до Вирген дел Камино (7 км). От този момент нататък маршрутът става по-интересен, тъй като следвате историческия Камино, преминавайки през платото на Леон.
Преход: 5 ч 45 мин, 20км, изкачване 110м/ спускане 50м.

Ден 3. Виядангос дел Парамо – Асторга
Пресичате известия мост „Пуенте де Орбиго” и оставяте платото на Леон зад себе си. Пред вас ще видите планиние на Леон и в края този участък от маршрутът ще ви доведе до Асторга, столицата на район Марагатерия. Не пропускайте да посетите Епископския дворец, катедралата и градските стени на Асторга.
Преход: 6,5 ч, 28км, изкачване/ спускане 140м.

Ден 4. Асторга – Рабанал дел Камино
Днес постепенно наближаваме подножието на Планините на Леон. Тази част на селските райони се характеризира с храсталаци, дъб и иглолистни насаждения.
Преход: 5 ч, 20км, изкачване 270м/ спускане 20м.

Ден 5. Рабанал дел Камино – Понферрада
Един от най-възнаграждаващите дни. Насладете се на красивите цъфтящи храсталаци и околности, покрити с пирен, докато се изкачвате към връх Ираго. Минавайки през планинския проход ще видите „Железния кръст”, точно преди началото на спускането към богатия район на Биерсо.
Преход: 7,5 часа, 33км, изкачване 250м/ спускане 880м.

Ден 6. Понферрада
След закуска ще можете да се разходите по уличките на града и да се насладите на атмосферата му.
 

Транспорт на багажа: Багажът ви ще бъде транспортиран всеки ден до крайната точка по маршрута за деня. Позволеното количество багаж на човек е 1 брой (максимум 20 кг). Моля свържете се с нас в случай, че имате повече багаж.

Полет:

♦ Най-удобно е да се лети до Сантяго или Мадрид. До/ от Мадрид може да летите с почти всяка авиокомпания. До/ от Сантяго може да се ползват полетите на Ryanair, Iberia и Aer Lingus, също така има и вътрешни линии на Iberia.

Пристигане – от Мадрид до Леон, можете да се придвижите с влак, като пътуването отнема 4.30 часа и има няколко отпътувания на ден. От Сантяго можете да пътувате с автобус (4 часа, няколко заминавания на ден) или с влак (6 часа, няколко заминавания на ден).

Отпътуване – До Сантяго можете да стигнете с автобус (пътуването отнема 3 часа, има 4 заминавания на ден), можете да резервирате билет на www.alsa.es. Също така можете да стигнете и с влак – 3 часа пътуване и 2 заминавания на ден. Сверете разписанието на влаковете и резервирайте билет на www.renfe.com. До Мадрид може да се стигне с влак, като пътуването е с продължителност 6 часа.
 


Цената включва:
настаняване в двойна стая в хотели със закуска
вечеря ден 2,3 и 4
транспорт на багажа
карта и пътеводител на английски
паспорт на пилигрим

Цената не включва:
самолетни билети
трансфери от/до летището
напитки
хранения,не включени в програмата
туристическа застраховка
лични разходи

Допълнителни услуги:
доплащане за единична стая
Допълнителна нощувка в Леон/ Сантандер/Билбао/Саагун: по запитване

Удължения:
Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 1 от Сен-Жан-Пиед-де-Порт до Памплона
Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 2 от Памплона до Логроньо
Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 3 от Логроньо до Бургос
Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 4 от Бургос до Саагун


Галерия


Камино де Сантяго – френският маршрут –част 6 от Леон до Понферрада (Оценка 4.85 / 5 базирана на 304 мнения.)
Цена
1039 BGN
Продължителност
6 дни
Допл. единична стая:
216 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
SPCAMINO1
Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач 3308 BGN, 10 дни

Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач

Oткрийте Мексико с този десетдневен тур! Ще започнем пътуването си в космополитната столица...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1098 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Мадагаскар - осмият континент 3587 BGN, 14 дни

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...