Coronavirus (COVID-19) travel update

Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 4 от Бургос до Саагун

Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 4 от Бургос до Саагун 1411 BGN, 8 дни

“Кастилия и Леон – долини, реки и плата”

Тази пешеходна ваканция следва четвъртата част от „Френския маршрут’ на Камино де Сантяго - най-традиционният от всички пътища на пилигримите към Сантяго де Компостела, а също и най-известният.

Започвайки от Бургос, средновековен град и родина на испанския народен герой Ел Сид Кампеадор, и завършващ в Саагун, град исвестен с уникални църкви в римски стил – тази част от Камино със сигурност е един от най-възнаграждаващите по отношение на култура и природна среда маршрут.

Всеки ден по време на пътуването ще ви бъде осигурено високо ниво на комфорт и кулинарни изкушения. Маршрутът е добре маркиран с изображенията на кръгли раковини - един от символите на Камино и негова „запазена марка”. Преходът на места може да бъде труден и изисква добра физическа подготовка. Въпреки това, той е една щедро възнаграждаваща разходка, която включва множество културни акценти.
 

Забележителности:

Катедралата в Бургос – римска катедрала в готически стил, известна с огромните си размери и уникална архитектура
Енорийската църква в Боадийя - архитектура от 14 век
Саагун – град, забележителен с това, че съдържа някои от най-ранните образци на мудехарския архитектурен стил
 


Посочената цена е "цена от" и се потвърждава в зависимост от периода на пътуване.


План на пътуване:

Ден 1. Пристигане в Бургос
Пристигане и настаняване в традиционен хотел в центъра на града. Бургос, който е бил столица на обединеното кралство на Кастилия-Леон в продължение на пет века, може да се похвали с шедьоври на испанската готическа архитектура; един от които е катедралата на Бургос (в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО). Освен посещение на историческия квартал, можете да направите и доста интересна разходка по бреговете на реките Дуеро и Арланса. Опитайте вкусната и разнообразна кухня в един от ресторантите на града.

Ден 2. Бургос – Орнийос дел Камино
Тръгвайки от Бургос, ще минете през ниви, засяти с типични за региона култури. Ще прекосите няколко дъбови и иглолистни гори, които служат като спомен за времето, когато едни от най-обширните гори, съществуващи в Европа, са били по тези земи.
Преход: 5 ч 15 мин, 20км, изкачване 120м/ спускане 240м.

Ден 3. Орнийос дел Камино – Кастрохерис
Продължавате разходката си към Кастрохерис с изкачване към следващото плато, и след това - спускане към долината на река Бол. Днес е приятен ден, прекаран сред пасбища и засяти със земеделски култури нивя.
Преход: 5 часа, 20км, изкачване 140м/ спускане 170м.

Ден 4. Кастрохерис – Фромиста
След Кастрохерис, разположена на хълма между долините на реките Одрийя и Писуерга, е Алто Мостералес (Alto Mosterales) - най-високата точка на платото Месета, и последните равнини на Бургоския регион. Река Писуерга ви води в провинция Паленсия и в района "Тиерра де Кампо". Не пропускайте да посетите градчето Боадийя (Boadilla) и църквата "Ла Асунсион", построена през XIV в. и известна с готически позорен стълб и красиво издълбани кръщелни знаци.
Преход: 6,5 часа, 25км, изкачване 210м/ спускане 220м.

Ден 5. Фромиста – Каррион де лос Кондес
Въпреки че този етап на Камино преминава през области, които са били силно повлияни от човека, ние следваме чаровните брегове на река Усиеса (Uciesa), под сянката на дърветата. Днес Камино се движи по сравнително права траектория, и има многобройни места за почивка по протежение на пътя. Минавайки Виялкасар де Сирга, ще попаднете на добър пример на село от типа Кампос - няколко къщи и жители, но внушителна църква, пълна с богатства.
Преход: 5 часа, 19 км, изкачване 100м/ спускане 50м.

Ден 6. Каррион де лос Кондес – Калсадия де ла Куеса
В продължение на 13 км. следвате историческия „Камино Акуитана” (Aquitana Camino) – друг известен маршрут на Камино де Сантяго, водещ началото си от Байон, Франция. Пътят минава през изолиран район, пресича гори от тополи и няколко напоителни канала.
Преход: 4 ч 45 мин, 17км, изкачване 50м/ спускане 20м.

Ден 7. Калсадия де ла Куеса – Саагун
Очаквайте стръмен терен днес, тъй като ще прекосите няколко "куесас" или малки долини. Тази част на Камино напуска пътя и продължава през дъбови гори, преди да се върне към познатите ни вече полета със зърнени култури и да пресече река Валдерадуей по пътя си към селските райони на Леон. В Саагун, църквата Сан Лоренцо със сигурност си струва поне един поглед.
Продължителност на прехода: 5,5 часа, 22км, изкачване 80м/ спускане 130м.

Ден 8. Саагун
След закуска, можете да разгледате града и неговите уникални древни църкви.


Транспорт на багажа:
Багажът ви ще бъде транспортиран всеки ден до крайната точка по маршрута за деня. Позволеното количество багаж на човек е 1 брой (максимум 20 кг). Моля свържете се с нас в случай, че имате повече багаж.

 

Полети:
♦ Най-удобно е да се лети до/от Билбао, Сантандер или Мадрид. До/ от Билбао можете да летите с EasyJet (с полет през Лондон), Iberia. До Сантандер можете да летите с Ryanair.

Пристигане – До Бургос можете да стигнете с влак от Сантандер (пътуването трае 1 час) или от Билбао ( 3 часа). Има няколко влака на ден.

Отпътуване – Можете да се върнете до Сантандер с автобус, което ще ви отнеме 3.30 часа. Също така можете да хванете влак до Билбао (4 часа) или до Мадрид (4.30 часа). Сверете разписанието на влаковете и резервирайте билет на www.renfe.com.

 


Цената включва:
настаняване в двойна стая в хотели със закуска
вечеря ден 2,3,4,5 и 6
транспорт на багажа
карта и пътеводител на английски
паспорт на пилигрим

Цената не включва:
самолетни билети
трансфери от/до летището
напитки
хранения,не включени в програмата
туристическа застраховка
лични разходи

Допълнителни услуги:
доплащане за единична стая
Допълнителна нощувка в Бургос/ Сантандер/Билбао/Саагун: по запитване

Удължения:
Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 1 от Сен-Жан-Пиед-де-Порт до Памплона
Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 2 от Памплона до Логроньо
Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 3 от Логроньо до Бургос


Галерия


Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 4 от Бургос до Саагун (Оценка 4.83 / 5 базирана на 286 мнения.)
Цена
1411 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
314 BGN
Статус
Отворено за записване
Цените могат да варират според периода на пътуване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
SPCAMINO1
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3577 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Малдивите - слънчевата страна на живота 3528 BGN, 8 дни

Малдивите - слънчевата страна на живота

Открийте слънчевата страна на живота в Малдивите! Състоящ се от над 1000 острова, разположени...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1509 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...