Coronavirus (COVID-19) travel update

Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 2 от Памплона до Логроньо

Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 2 от Памплона до Логроньо 1039 BGN, 6 дни

“Винен регион Ла Риоха”

Тази пешеходна ваканция изследва втората част на така наречения „френски маршрут" на Камино де Сантяго - най-традиционният от всички пътища на пилигримите към Сантяго де Компостела, а също и най-известният.

Започнете прехода си от Памплона, известна с ярките си кориди, и го завършете в Логроньо – в сърцето на винопроизводствения регион Ла Риоха. Насладете се на атрактивния маршрут през хълмиста Навара с нейните замъци от XII век, живописни селца и лозя.

Всеки ден по време на пътуването ще ви бъде осигурено високо ниво на комфорт и кулинарни изкушения. Маршрутът е добре маркиран с изображенията на кръгли раковини - един от символите на Камино и негова „запазена марка”. Преходът на места може да бъде труден и изисква добра физическа подготовка. Въпреки това, той е една щедро възнаграждаваща разходка, която включва множество културни акценти.

Забележителности:

Памплона – градът, прочут в цял свят с фестивала Сан Фермин и надбягването с бикове
Алто дел Пердон – панорамно място с интересни, изрязани от желязо фигури на пелигрими
Замък Клавио – руини на замък, датиращ от 10 век, разположен на върха на величествени скали

 


Посочената цена е "цена от" и се потвърждава в зависимост от периода на пътуване.


План на пътуване:

Ден 1. Памплона
Пристигане и настаняване в традиционен хотел в самия център на града.

Ден 2. Памплона – Пуенте де ла Рейна
Когато оставяте Памплона зад гърба си вие оставяте зад себе си Атлантическата част на Навара. От тук нататък, пейзажът ще бъде доминиран от зърнени култури, дъбове и средиземноморски храсталаци. Ще изоставите също и басейна на Памплона, когато се изкачите на ветровития хълм "Алто дел Пердон" („Върхът на прошката”).
Преход: 6 ч 15 мин, 24км, изкачване 330м/ спускане 480м.

Ден 3. Пуенте де ла Рейна – Естея
Маршрутът на Камино до Естея е доста неравномерен и изпъстрен със земеделски насаждения. Малките градчета и села са накацали сред зърнени ниви, лозя и маслинови дървета.
Преход: 6 ч 15 мин, 22км, изкачване 260м/ спускане 170м.

Ден 4. Естея – Лос Аркос
Маршрутът ви днес минава през регион Риоха, в Навара. Насладете се на маслиновите дървета, нивите, засети със зърно, но най-вече – на лозята. От Виямайор до Монхардин чак до Лос Аркос, ще изминете 12 км без да срещнете населено място.
Преход: 6,5 часа, 21км, изкачване 220м/ спускане 210м.

Ден 5. Лос Аркос – Логроньо
Днес напускате Навара и продължавате прехода през Риоха - приятен преход сред хълмист район. По пътя ще минете край зашеметяващите руини на замък Клавио (Clavijo castle). Най-накрая стигате до град Логроньо, стратегически разположен на границата между Алава и Навара.
Преход: 8 часа, 28км, изкачване 190м/ спускане 240м.

Ден 6. Логроньо - отпътуване
След закуска можете да разгледате забележителностите на този град, богат на традиции и история, съхранени от средновековието до ден днешен. Пътят на поклонниците Камино де Сантяго го е издигнал като един от основните спирки по маршрута.
 

Транспорт на багажа: Багажът ви ще бъде транспортиран всеки ден до крайната точка по маршрута за деня. Позволеното количество багаж на човек е 1 брой (максимум 20 кг). Моля свържете се с нас в случай, че имате повече багаж.

Практическа информация:

♦ Ако искате да останете в Памплона или Пуенте де ла Рейна по време на Фиестата Сан Фермин (6-14 юли), ще трябва да заплатите допълнителна такса: моля, свържете се с нас за цена.
♦ Ако искате да останете в Логроньо по време на Септемврийските празници на виното, ще трябва да заплатите допълнителна такса.

Полети:
♦ Най-удобно е да се лети до/от Билбао, Сантандер или Мадрид. До/ от Билбао можете да летите с EasyJet (с полет през Лондон), Iberia. До Сантандер можете да летите с Ryanair или Iberia.

Пристигане – от Билбао до Памплона има директен автобус на автобусната компания Burundesa, пътуването трае 2 часа, 10 заминавания на ден. Пътуването с директия автобус Сантандер-Памплона трае 2 часа, 2 заминавания на ден. От Мадрид до Памплона има автобусна линия на компания Conda, 10 заминавания на ден. Също така от Мадрид можете да се придвижите и с влак, който има 9 заминавания на ден.

Отпътуване – Можете да стигнете до Билбао с влак или автобус. Пътуването с влака отнема 1.30 ч., а с автобус – 2 часа (Разписание за делнични дни: 7.30, 9.30, 11.00, 15.00, 17.30, 19.30; Разписание за празнични дни: 8.30,11.00, 17.30, 19.30). До Сантандер можете да вземете влак (2.30 ч.) или автобус, който има две заминавания на ден: в 9.30 и 15.00. Влакът от Логроньо за Мадрид пътува 3 ч. Можете да сверите разписанието на испанските железници: www.renfe.com
 


Цената включва:
настаняване в двойна стая в хотели със закуска
вечеря ден 2,3,4
транспорт на багажа
карта и пътеводител на английски
паспорт на пилигрим

Цената не включва:
самолетни билети
трансфери от/до летището
напитки
хранения,не включени в програмата
туристическа застраховка
лични разходи

Допълнителни услуги:
трансфер летище Билбао-Памплона (1-4 души): ще ви предоставим цена при запитване
Допълнителна нощувка в Памплона/Логроньо/ Сантандер/Билбао: ще ви предоставим цена при запитване

Удължения:
Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 1 от Сен-Жан-Пиед-де-Порт до Памплона


Галерия


Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 2 от Памплона до Логроньо (Оценка 4.95 / 5 базирана на 322 мнения.)
Цена
1039 BGN
Продължителност
6 дни
Допл. единична стая:
294 BGN
Статус
Отворено за записване
Цаните могат да варират според периода на пътуване.

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
SPCAMINO1
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1764 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3577 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...