Coronavirus (COVID-19) travel update

Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 1 от Сен-Жан-Пиед-де-Порт до Памплона

Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 1 от Сен-Жан-Пиед-де-Порт  до Памплона 843 BGN, 5 дни

„Вкусът на Пиренеите и страната на Баските”

Камино де Сантяго – френският маршрут е най-традиционният от всички пътища на пилигримите към Сантяго де Компостела, а също и най-известният.
Тази пешеходна ваканция изследва първата част от така наречения „френски маршрут” като започва от градчето Сен-Жан-Пиед-де-Порт и завършва в Памплона, известна със своите ярки кориди. Отначало маршрутът проследява „Пътя на Наполеон” през прохода Ронсевал (1500м), а след това прекосява страната на Баските към по-равен терен.

Всеки ден по време на пътуването ще ви бъде осигурено високо ниво на комфорт и кулинарни изкушения. Маршрутът е добре маркиран с изображенията на кръгли раковини - един от символите на Камино и негова „запазена марка”. Преходът на места може да бъде труден и изисква добра физическа подготовка. Въпреки това, той е една щедро възнаграждаваща разходка, която включва множество културни акценти.

Забележителности:

Ронсевал – малко градче, разположено на 900 м. надм. вис. в Пиренеите
Пиренеите – естествената граница между Франция и Изпания
Памплона – градът, прочут в цял свят с фестивала Сан Фермин и надбягването с бикове


Посочената цена е "цена от" и се потвърждава в зависимост от периода на пътуване.


План на пътуване:

Ден 1. Пристигане в Сен-Жан-Пиед-де-Порт
Пристигане и настаняване в хотел в центъра на малкия град Сен-Жан-Пиед-де-Порт.

Ден 2. Сен-Жан-Пиед-де-Порт – Ронсевал
Този първи ден от маршрута се счита за най-трудния, тъй като Камино пресича Пиренеите. "Камино Наполеон" започва със стръмно изкачване през овощни градини и селски къщи, след това продължава през алпийски ливади, преди да се извие сред широколистните букови гори към границата и да се спусне в Ронсевал. Маршрутът Валкарно основно следва пътя, който минава през долината по поречието на река Нив или река Валкарно. Не пропускайте да разгледате "Collegiate church" в Ронсевал.
Преход: 8 часа, 26км, изкачване 1250м, спускане 540м.

Ден 3. Ронсевал - Зубири
Камино пресича два красиви планински прохода и продължава през букови и дъбови гори и ливади, преди да стигне до град Еспинал, откъдето се открива панорамна гледка към селските райони на фона на извисяващите се зад тях Пиренеи. Река Арга тече успоредно на тази част от маршрута и продължава пътя си към Ларрасоана.
Преход: 7 часа, 22км, изкачване 90м, спускане 550м.

Ден 4. Зубири – Памплона
Камино се движи покрай река Арга, в подножието на група от хълмове, покрити с бук, дъб и бял бор. С наближаването на Памплона, можем да забележим очевидното влияние на цивилизацията върху пейзажа – залесяване с иглолистни дървета и земеделски земи.
Преход: 6 часа, 21 км, изкачване/спускане 250м.

Ден 5. Памплона
След закуска – свободно време за разглеждане на Памплона - един от най-древните европейски градове, за който е писал самият Хемингуей в романа си "И изгрява слънце".


Транспорт на багажа:
Багажът ви ще бъде транспортиран всеки ден до крайната точка по маршрута за деня. Позволеното количество багаж на човек е 1 брой (максимум 20 кг). Моля свържете се с нас в случай, че имате повече багаж.

Практическа информация:

♦ Ако искате да останете в Памплона или Пуенте де ла Рейна по време на Фиестата Сан Фермин (6-14 юли), ще трябва да заплатите допълнителна такса.

Полет:
♦ Препоръчваме ви да пристигнете с полет до Мадрид или Барселона, и след това да се върнете с обратен полет от Билбао, Сантандер или Мадрид. До Биариц може да летите с Ryanair, easyJet, Air France. До Париж може да летите с почти всички самолетни компании.
От Билбао може да летите с EasyJet (с прекачване в Лондон), Iberia, Air France и др..

Пристигане - Ако пристигате в Мадрид, можете да вземете RENFE влак (www.renfe.com ) до Андай, а от там – влак TER (www.ter-sncf.com ) до Сен Жан със смяна в Байон. От Барселона до Сен Жан Пиед де Понт има два варианта за пътуване – първият е с влак до Байон и след това с влак SNCF (www.sncf.com ) Сен Жан. Другият вариант е да се пътува с влак RENFE от гара Barcelona Sants или с автобус на компанията VIBASA (www.vibasa.com ) до Ронсевал. От Ронсевал до Сен Жан Пиед де Понт пътуването може да се направи с трансфер, моля свържете се с представител на Пингвин Травел за повече подробности.

Отпътуване - за Билбао има автобус на Автобусната компания Burundesa, който свързва Памплона и Билбао (пътуването трае 2 часа, и има 10 заминавания на ден). Може да проверите цените тук: www.renfe.com. За Сантандер също може да се ползва автобус на компанията Burundesa, пътуването продължава 2 часа и има 2 заминавания на ден. Също така има директен автобус, заминаващ от автогарата в Сантандер до летището, пътуването трае 20 минути. Можете да погледнете за цени и разписание: www.renfe.com.
 


Цената включва:
настаняване в двойна стая в хотели със закуска
вечеря на ден 2 и 3
транспорт на багажа
карта и пътеводител на английски
паспорт на пилигрим

Цената не включва:
самолетни билети
трансфери от/до летището
напитки
хранения,не включени в програмата
туристическа застраховка
лични разходи

Допълнителни услуги:
трансфер от летище Биариц до Сен Жан (1-4 души): 130 евро
Допълнителна нощувка в Памплона/Сантандер/Билбао/Биариц/ в Сен-Жан-Пиед-де-Порт: по запитване


Галерия


Камино де Сантяго – френският маршрут – Част 1 от Сен-Жан-Пиед-де-Порт до Памплона (Оценка 4.7 / 5 базирана на 296 мнения.)
Цена
843 BGN
Продължителност
5 дни
Допл. единична стая:
274 BGN
Статус
Отворено за записване
Цените могат да варират според периода на пътуване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
SPCAMINO1
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1029 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач 4606 BGN, 16 дни

Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач

Почувствайте хипнотичния ритъм на Южна Америка - обвит в мистицизъм, ще го усетите между...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...