Coronavirus (COVID-19) travel update

Пешеходен преход по Виа Алпина (Словения)

Пешеходен преход по Виа Алпина (Словения) 1313 BGN, 8 дни

Този маршрут ще ви отведе до внушителни планини, искрящи езера и високопланински плата

Следвайки дългата международна пешеходна пътека, която свързва вр. Триглав с Оберсдорф, Германия, ще минете през планински хребети, поляни и равнини, като бавно се спускате от изток на занад. Това е живописен алпийски маршрут със спиращи дъха гледки на всяка крачка.

Забележителности:

Йезерско – малко романтично село, разположено в отдалечената равнина Кокра в Камнишко-Савинските Алпи
Езерото Бохин – голямо ледниково езеро, което е сгушено изцяло в границите на национален парк Триглав и е заобиколено от невероятна природа
Национален парк Триглав – един от най-големите национални паркове в Европа


План на пътуване:

Ден 1. Пристигане в Йезерско

С идиличното си разположение в котловината между извисяващите се като кули Камнишко-Савински Алпи и планината Караванке, на границата с Австрия, село Йезерско ще бъде отправната точка на вашата екскурзия. Тук ще прекарате следващите две нощувки.

Ден 2. Йезерско – обиколен преход

За загряване се изкачвате до планинската хижа Чешка Коча. Тази кратка разходка ще ви отведе над горната граница на гората до една от най-старите алпийски хижи в Словения (на 100 години), където ще бъде възнаградени с изключителна гледка към две паралелни долини. Маршрутът на връщане минава край Овчарското езеро и обратно към Йезерско.
Преход 2 часа / слизане и изкачване 640 м.

Ден 3. Йезерско – Голи Връх 

Днес се ходите в северната част  Камнинските Алпи - Голи Връх. Маршрутът в хълмисти и горски местности, водейки до уникална гледка към долината Йезерско. На границата между Словения и Австрия ще се насладите на спиращи дъха гледки. След като се върнете обратно до хотела, ще бъдете транспортирани до Преддвор.
Преход: 6 часа / слизане 700 м и изкачване 700 м.

Ден 4. Преддвор – Църква Якоб - Преддвор

Малко по-тежък, изпълнен с невероятни гледки маршрут. Започвате с изкачване до Църквата Якоб, която по времето на Турските бунтове е била крепост и убежище. Пътят птодължава през гора от храсти и през стръмен, покрит с алпийски цветя склон към  планинска хижа, където можете да си направите пикник. Накрая на деня, можете да се освежите във водата на езерото Църнява, преди да се завърнете в хотела.
Преход: 3-6 часа / изкачване 450 - 850 м. (има две опции за маршрута)

Ден 5. Преддвор - Любел - Бегунье

Ще ви закарат с кола до отправната точка при Любел, на границата с Австрия. Оттук пътеката води през кратък подземен тунел, изкопан от търговци, с цел да се намали времето за пътуване между Карниола и Каринтия. Като излезете от другата страна, маршрутът минава по стара овчарска пътека докато влезе в тихата долина Драга, откъдето започва последната част от прехода до историческото село Бегунье. 2 км надолу по пътя са руините на замъка Камен.
Преход: 4 часа / слизане 700 м, изкачване 250 м.

Ден 6. Долината "Радовна" – ждрело Винтгар - eзерото Блед 

Днес имате трансфер до долината "Радовна" - известна със своята непокътната природар намираща се между платата Поклюка и Межакла. Ще бъдете оставени в началото на живописното ждрело Винтгар, дълго 1.6 км. и издълбано 150 м навътре в планината от р.Радовна. Маршрутът следва дървената платформа през ждрелото, която ще ви отведе до езерото Блед. Хотелът ви се намира в западната част на града. От него се разкрива невероятна гледка съм езерото. Преход: 5 часа / слизане 150 м, изкачване 200 м.

Ден 7. Поклюка – седловина Ушковница – Войе – Езеро Бохин

Ще ви закарат с кола до платото Поклюка, откъдето ще започнете прехода си през планински пасища и стари селски къщи. Ще стигнете до панорамно място с изключителни гледки към долината Бохин. Крайната ви спирка е езерото Бохин, бижу в сърцето на Национален парк "Триглав" и малкото селище Рибчев Лаз („рибарски проход”).
Преход: 5 часа, 11 км / изкачване 200 м.

Ден 8. Заминаване

Край на тура (или удължение на престоя ви в Бохин).

Транспорт на багажа:
Осигурен е транспорт на багажа между хотелите (1 брой на човек до 20 кг.). За транспорт на допълнителен багаж се доплаща на място 10 Евро/бр.

Препоръчителен период за пътуване: май – септември


Цената включва:
настаняване в двойна стая със закуска и собствен санитарен възел
транфер с кола на дни 3,5,6 и 7
транспорт на багажа между хотелите (1 брой на човек)
информационен пакет с включен пътеводител на английски език (под формата на книжка с картинки) и карти на маршрута (1 брой на стая)
посрещане при пристигане на ден 1
24-часово телефонно обслужване при спешни случаи

Цената не включва:
самолетни билети от / до Любляна
храна,неспомената в програмата
трансфери на пристигане
отпътуване
възможност за предварително заявяване на трансфер
застраховка
лични разходи
бакшиши
входни такси

Допълнителни услуги:
трансфери - свържете се с нас за цени и подробности. Варианти: от летището в Любляна до Йезерско; от Бохин до летището в Любляна; от Бохин до Йезерско
допълнителна нощувки: по запитване


Галерия


Пешеходен преход по Виа Алпина (Словения) (Оценка 4.79 / 5 базирана на 325 мнения.)
Цена
1313 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
314 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Големина на групата
min. 2 people
Reservation System Code
SLVIAALP
Най-доброто от Кения 3097 BGN, 9 дни

Най-доброто от Кения

 Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1098 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...