Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

Намибия: 13-дневно приключения сред най-старата пустиня в света

Намибия:  13-дневно приключения сред най-старата пустиня в света 2274 BGN, 13 дни

Това 12-дневно приключение ще ви отведе в страна с необятно звездно небе, море от пясък, феноменална природа и екзотична култура - Намибия! Чака ви пътуване с кану по Оранжевата река и уникални пейзажи в пустинята Намиб – най-старата пустиня в света. Ще видите многото лица на Намибия – от пасищата на изток до червените дюни на запад. Ще имате уникалния шанс да съзерцавате изгрева над дюните - незабравим момент при всяко пътуване до Намибия. Ще посетим и Плажът на Скелетите – осеяното с останките от кораби крайбрежие на Намиб, след което ще гостувате на живописното племе Химба. Няма да пропуснем и Свакопмунд – градът, който предлага развлечения за всеки вкус. Приключението няма да е пълно, ако не посетим и Национален парк Етоша - мястото, където ви чакат сафари и едни най-уникалните преживявания в Африка. След кратка спирка на занаятчийските пазари на Окаханджа ще пристигнем във Виндхук – столицата на Намибия, където тази обиколка ще свърши, но спомените от нея ще останат задълго.

Моля, обърнете внимание, че цената е базирана на настаняване в палатки, разположени в специално проектирани хижи по маршрута. Има и опция за настаняване в бунгало на някои етипи от пътуването. Можете да проверите възможностите в драздела "Допълнителни разходи".


Акценти:
Пустинята Намиб - най- старата пустиня в света, датираща отпреди 80 милиона години
Оранжевата река - най-дългата река в Южна Африка
Дюните Сосусвлай - червените дюни, най-високите в света
Национален парк Етоша – третият по големина природен резерват в света с 144 вида бозайници и над 300 вида птици
Племето Химба – уникални местни жители, пазещи ревниво традициите си
Свакопмунд - столицата на атракциите и забавленията

Ден 01: Южна Африка - регион Кедърбърг

Напускайки Кейптаун сутринта, ще се насладим на гледката на величествената Тейбъл планина и Тейбъл бей. После ще отпътуваме за известния с винопроизводството си район Западен Кейп, където ще дегустираме вино в избата на местен производител. Ще спрем и в имението Спайс Роуд край град Паарл. Спайс Роуд обединява уникални за Кейп Културата вкусове - като се почне от бирена градина, арт студио, шоколадова работилница, кафене. Ще посетим традиционни "Падстал" – малки фермерски сергии, накацали в югозападната част на Африка, които предлагат разнообразие от домашно приготвени сладкиши и храни. Регионът на Кедърбърг се гордее не само с грандиозните си планини и портокалови ферми, но и с отглеждането на храста ройбойс. Растящ по планинските склонове на Кедърбърг, този храст си е спечелил международната репутация като здравословна и освежаваща алтернатива на чая. След емоционалния ден ни чакат вечеря и нощувка, при които ще се насладим на традиционното южноафриканско гостоприемство.

Ден 02: Накакваленд (ЮАР) - Гарийп (Оранжева) река
Намакваленд е мястото, на което за пръв път ще се се насладим на пустинните пейзажи, с които често ще се срещаме в следващите дни. Ще пътуваме на север и след кратка спирка в Спрингбок ще продължим към нашия лагер на брега на Оранжевата река. През пролетните месеци (от юли до септември), ще можете да се насладите на дивите цветя, с които е известен района. Независимо от сезона обаче, необятните гледки на пустинята ще придават невероятен фон на пътешествието.

Ден 3: Намибия - Гарийп (Оранжевата река) – Каньона на Рибната река
Навремето Оранжевата река е била кръстена така в чест на Датското кралство, но в днешно време тя все по-често е наричана с оригиналното си местно име – Гарийп. На езика на племето Кхо-Кхо това ще рече просто „река”. Извирайки от планините на Лесото, Оранжевата река е най-дългата река в Южна Африка и предлага уникални пейзажи, ярко контрастиращи с пустинята наоколо. Най-добрият начин да се насладите на реката е чрез пътуване с кану по нея, което ще направим рано сутринта. По-късно ще прекосим границата с Намибия и ще продължим към Каньона на Рибната река. Реката е една от най-дългите в света. Следобед ще се разходим през каньона, а вечерта ще се наслаждаваме на впечатляващия залез над него.

Ден 4: Намиб – Национален парк Науклуфт
Този ден ще навлезем дълбоко в пустинята Намиб. Целта ни ще са дюните, покриващи западните й покрайнини. Дълги, прашни пътища и слабо населени земеделски земи ще се редуват пред погледа ни, давайка ясна представа за необятната Намибия. Пейзажът бавно ще се променя от зелените поля в източната част до червените дюни на запад и ще разкрива многото лица на пустинната страна. Ще нощуваме в лагер на прага на полето с дюните. Ще заспим под звуците на неуловимия и уникален местен гущер - Лаещият Геко.

Ден 5: Сусувлей – Национален парк Науклуфт
Ще започнем деня с традиционно за Намибия преживяване – съзерцаване на изгрева. Бързо изкачване на Дюна 45 ще ни предложи отлична позиция, от която ще можем да се насладим на променящите се цветове на пустинния изгрев. След като се наситим на тази красота, ще слезем от дюната и ще закусим щедро. После ни чака транспорт с 4х4 до Сусувлей, където пеша ще посетим каньоните на Сусувлей и Дедвлей. Следобяд местен екскурзовод ще се включи в пътешествието ни. Вечерта ще изтупаме пясъка от обувките си и ще изкараме нощта под звездно небе на пустинята.

Ден 6: Свакопмунд
Днес ще продължим на Запад, за да стигнем до крайбрежният град Свакопмунд, където ни чакат не само приключения, но и среща с цивилизацията и удобства. Оставяйки Намиб зад гърба ни, ще направим кратка спирка, чрез която ще маркираме пресичането на Тропика на Козирога, а после ще продължим към Атлантическото крайбрежие. Ще направим кратък престой във Валвис Бей Лагун, където ще можем да видим ятата фламинго, които се хранят в плитчините. Пристигайки в Свакопмунд ще можем да си изберем разлечение от много, които се предлагат тук. Ще вечеряме навън, в местен ресторант.

Ден 7: Свакопмунд
Свакопмунд предлага толкова адреналин, че може да превърне всяко пътешествие в приключение. Ще имате свободно време, за да се насладите на уникалната атмосфера на града и да изберете атракции, в които да се потопите. Не пропускайте популярните кафенета и пекарни, които предлагат невероятно вкусни печива, вдъхновени от стари немски рецепти. Свакопмунд предлага всички удобства и е перфектна дестинация за всеки, отправил се към северните крайща на страната.

Ден 8: Кхорихас
Ще посетим Спитцкопе – царството на минералните камъни и гранатни кули, извисяващи се на 700 метра над пустинните полета. Тук от години живее племето Сан. Към нас ще се присъедини местен гид, който ще ни разходи из пустинята и ще и ще имаме възможност да разгледаме изкуството на Сан. По-късно ще се отправим към мястото, където ще нощуваме.

Ден 9: Химба
Посещението при племето Химба ще бъди предварително обсъдено в лагера. Химба са пастири, които отглеждат говеда или кози. Имат живописен начин на обличане и пазят ревниво традициите си. Приходите, които племето генерира от туристическите визити отиват за обучение и образование на местните деца, както и за запазване автентичната култура и бит. Ще имаме възможност да общуваме с тези атрактивни жители на Намибия.

Ден 10: Национален парк Етоша
Рано сутринта ще се отправим към Национален парк Етоша за едно от най-уникалните сафари преживявания в Африка. Ще имаме на разположение цял ден, през който ще обходим Етоша от край до край, опитвайки се да открием представителите на дивата природа, които го населяват. Ще пътуваме с камион с подвижна платформа. Ще прекараме известно време в многобройните малки басейни, с които е осеян парка и от които пият вода животните. Най-добрият начин да изкарата вечерите в Етоша е именно като се потопите в в топлата вода на тези езерца. Тези, които биха желали да участват в нощно сафари, ще имат възможност да го направят тази вечер.

Ден 11: Национален парк Етоша
През втория ни ден в Етоша ще продължим да обхождаме парка надлъж и на шир. Когато става въпрос за сафари, няма два дни, които да се повтарят, затова бъдете готови за нови емоции и дръжте очите си широко отворени. Ще напуснем парка в късния следобед и ще се отправим към мястото за нощувка извън Етоша.

Ден 12: Виндхук
През последната сутрин на нашето пътешествие ще се оправим към Виндхук, столицата на Намибия. По пътя ще направим кратка спирка при занаятчийските пазари в Окаханджа, а следобяд ще достигнем до Виндхук и ще разгледаме забележителностите на центъра му.

Цената включва: ► Храна (Закуска x 12 / Обяд x 13 / Вечеря х 12) (освен ако не е предвидено друго). Всички ястия се приготвят и сервират на камиона) ► настаняване в палатки на специално проектирани хижи ► квалифициран екипаж ► транспорт в номадски камион / включени акценти по маршрута ► входни такси за Националните Паркове.

Цената не включва:
►Разходи от лично естество (закуски, алкохол, бутилирана вода, напитки, такси) ► входни такси (свързани с допълнителни дейности ► сувенири ► свободно избираеми атракции

Допълнителни разходи: ► За настаняване в бунгало в специално проектирани хижи се доплаща 560 Евро  ► Единична палатка : добавка от 21 EUR  и 165 EUR за настаняване в бунгало  


Галерия


Намибия: 13-дневно приключения сред най-старата пустиня в света (Оценка 4.71 / 5 базирана на 303 мнения.)
Цена
2274 BGN
Продължителност
13 дни
Допл. единична стая:
69 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цена без сам. билет 2215 BGN
Големина на групата
max 24 people
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция) 1147 BGN, 5 дни

Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско (Швеция)

Отново се отправяме към Северна Швеция, където ще наблюдаваме и фотографираме изумителното Северно...
Малдивите - слънчевата страна на живота 3528 BGN, 8 дни

Малдивите - слънчевата страна на живота

Открийте слънчевата страна на живота в Малдивите! Състоящ се от над 1000 острова, разположени...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...