Мозамбик и Национален парк Крюгер - приключения и плажове

Мозамбик и Национален парк Крюгер - приключения и плажове

Незабравима обиколка наситена с култура, история, диви животни, приключения, риболов, пешеходни преходи и плажове

Този вълнуващ тур ще ви покаже животинския свят и влажните зони на Зулуленд, прелестните тропически плажове на Мозамбик, природата на Свазиленд и красивия парк Крюгер в ЮАР, където ще се впуснете в наблюдение да диви животни. В същото време това не е луксозно пътуване за претенциозни туристи, а истинско приключение със своите силни и слаби черти, което ще разкрие пред вас истинското лице на Африка.
 
 

План на пътуване:   

Ден 1 & 2. Йоханесбург – Зулуленд
Заминаваме от Йоханесбург в 06:30 ч сутринта. Очаква ни 8-часово пътуване през хълмистите равнини на Хайвелд, преди да слезем в сърцето на Квазулу Натал, където отсядаме в резервата Мкузи – част от по-големия парк Влажни зони Исимангалисо, част от световното природно наследство. Разглеждаме резервата, като се отправяме на сафарита и посещаваме укритие над близкото езеро, откъдето се виждат животните идващи на водопой. Резерватът Мкузи има ключова роля за опазването на застрашените черен и бял носорог. Нощувка в бунгало в парка.
 
Ден 3, 4 & 5. Залив Коси
Караме до залива Коси, който е обявен за природен резерват (около 2,5 часа). Това е район с естуари, приливни езера, мангрови и дюнни гори. Изследваме тази невероятна екосистема пеша, а в естуара се гмуркаме с шнорхели. В залива Коси е характерно ловенето на риба с капани. С местен водач ще отидем до близкото село за да се срещнем с местното племе зулу и да се запознаем с културата и обичаите му. В периода от ноември до януари, когато костенурките снасят яйцата си на плажа, може да се организира екскурзия за наблюдение на това интересно събитие (по желание). Нощувка в бунгало.
 
Ден 6. Свазиленд
Караме към Свазиленд (около 350 км). Настаняваме се в природния резерват Хлане, а бунгалата ни са заобиколени от екзотична африканска растителност. Пред къмпинга има езеро, където носорози и други диви животни идват на водопой. Местен рейнджър ще ни отведе на преход през гъстата растителност в търсене на уникални животни и птици. Нощувка в бунгало.
 
Ден 7. Мапуто
Караме около 120 км преди да влезем в Мозамбик. Отправяме се към столицата Мапуто - пристанищен град и икономически център на Мозамбик. Някога наричан „африканската Ривиера”, днес градът е изключителна смесица от португалска и африканска култура. Опитайте морските деликатеси в местен ресторант (по желание). Нощувка в къща за гости.
 
Ден 8, 9 &10. Инямбане
Пътуваме на север по крайбрежието на Индийския океан, като минаваме около 500 км през плантации от манго и кашу преди да достигнем Инямбане. Тук се усеща арабското влияние от времето на търговията с роби, слонова кост, злато и подправки. Разглеждаме града с 200-годишната му катедрала и посещаваме омайния пазар за пресни продукти, преди да се отправим към Прая де Тофу. Тук може да се порадваме на белите плажове и топлото море, както и да опитаме някои от атракциите като гмуркане, риболов, сърф и други (по желание). Нощувки в касита (тръстикова къщичка).
 
Ден 11. Билене
Връщаме се на юг по крайбрежието до градчето Билене (около 355 км), разположено до кристалните води на лагуната Уембдже. Лагуната е широка 8 км и дълга 27 км с бели пясъчни плажове, отделена от Индийския океан с тясна ивица дюни. Следобед ще разгледаме околността, по желание може да се гмуркате, да карате каяк или просто да поплувате в плитките и топли води на лагуната. Нощувка в касита (тръстикова къщичка).
 
Ден 12 & 13. Национален парк Крюгер
Продължаваме през трансграничния парк Лимпопо и влизаме в Национален парк Крюгер, ЮАР. Образец за опазване на природата, Крюгер е царството на дивеча. Ще се насладим на вълнуващи сафарита, като целта ни ще бъде да видим лъвове, жирафи и слонове, наред с много други по-дребни животни. Спотаени в храстите ще усетим една забравена от времето земя, истинската недокосната от човека африканска савана. Нощувка в бунгало.
 
Ден 14. Йоханесбург
След ранно наблюдение на диви животни се връщаме в Йоханесбург вечерта. Край на програмата.
 
Цената включва: ►13 нощувки в бунгала, къщи за гости и тръстикови къщички с включена закуска ►13 обяда и 11 вечери (на дни 1-6, 8-10 + 12-13) ► транспорт според програмата ►входни такси за парковете ►английско-говорещи местни водачи ►наблюдение на диви животни, гмуркане с шнорхел в залива Коси (маска и шнорхел може да се наемат от рецепцията) 

Цената не включва: ► самолетни билети до/от Йоханесбург ►медицинска застраховка ►трансфери от и до летището в Йоханесбург ►бакшиши ►настаняване в Йоханесбург ►екскурзии по желание ►напитки и храна неспоменати по-горе ►заплащане на място от 1200 ZAR (около 105 евро) ►лични разходи ►визи

Други разходи: ►доплащане за единична стая: 800 лв (възможно е да ви настаним  с друг турист от същия пол за да се избегне доплащането) ►настаняване в Rivonia Road Lodge в Йоханесбург преди / след тура: 63 лв на човек, на вечер в двойна стая; единична стая: 125 лв ►трансфер хотел / летище в Йоханесбург: 65 лв на човек в едната посока

Практическа информация: Нощуваме в: 1) Бунгала с 2 или 3 спални с общ санитарен възел в бунгалото; 2) Къщи за гости с двойни стаи и обща санитарен възел за 2 стаи; 3) Каситас (тръстикови къщички) със семпли двойни стаи обзаведени с легло и матрак, с общ санитарен възел в Инямбане и със собствен в Билене. ►Носете си пари в брой (евро, щатски долар или южноафрикански ранд). ►Препоръчваме ваксинация против малария или профилактика с таблетки. ►Обличайте се подходящо в дните с пресичане на граници, посещение на пазари и села: без голи крака и деколтета, без шапки, недопустимо е да сте по бански. ►Носете малки подаръци за децата. Те обичат химикалки, цветни моливи и книжки. Не давайте на децата сладки и пари, защото така ги насърчавате да просят. ►Ще бъдете част от международна група и от вас ще се очаква да взимате участие в ежедневните дейности като приготвяне на храната, бутане на колата, ако заседне и др. Това е част от приключението! Това е Африка, където всичко се случва с характерното бавно темпо и невинаги както е планирано, приемайте го леко и с усмивка!

Ваксинации: Препоръчваме профилактика против малария. Ваксина срещу жълта треска е необходима за Мозамбик.

Визи: За българи е необходима виза за Южна Африка, Свазиленд и Мозамбик. Виза за Мозамбик може да се получи на границата. За Южна Африка виза се вади в посолството на страната в София и струва 84 лв (консулска такса). Визата за Свазиленд може да се извади при пристигане след съдействие от наша страна. Визовите изисквания може да се променят по всяко време без наше знание.

Препоръчителен период за пътуване: март - ноември

 


Галерия


Мозамбик и Национален парк Крюгер - приключения и плажове (Оценка 4.78 / 5 базирана на 391 мнения.)
Големина на групата
4 - 12 persons
Reservation System Code
MZ_KRG
Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия! 4390 BGN, 8 дни

Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия!

Саудитска Арабия е една от най-енигматичните страни в Близкия изток!  На този тур ще може да...
Открийте непознатата Ангола 3371 BGN, 9 дни

Открийте непознатата Ангола

Ангола е южноафриканска държава, на чиято територия се среща голямо климатично разнообразие –...
Мадагаскар - Земята от преди време 3626 BGN, 12 дни

Мадагаскар - Земята от преди време

Изолиран в продължение на милиони години от материка, еволюцията там е създала неповторима...
Покажи всичко»

Новини и обновления

12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...


05.06.2023 17:32

Сучитото: Открийте Културното Съкровище на Ел Салвадор

Ел Салвадор - страната на вулканите, плажовете и дивата природа, крие в себе си истински скъпоценен камък - Сучитото. Това е малък исторически град, разположен на остров в езерото Лагуна де Илопанго, който излъчва уникална атмосфера и културно наследство. Със своите усещания за миналото и прелестната архитектура, Сучитото е истинско откритие за всеки пътешественик. Този страхотен град се намира...


30.05.2023 12:59

Открийте очарователната красота на езерото Накуру в Кения

Кения, страна със зашеметяващи пейзажи и разнообразна дива природа, съдържа множество скрити съкровища за пътешественици, търсещи незабравими преживявания. Сред тези съкровища се намира очарователното езеро Накуру, хипнотизиращо водно тяло, вградено във Великия ров. Известно с богатото си птичи население и впечатляващата природа, Националният парк Накуру предлага завладяваща комбинация от...