Мозамбик и Национален парк Крюгер - приключения и плажове

Мозамбик и Национален парк Крюгер - приключения и плажове

Незабравима обиколка наситена с култура, история, диви животни, приключения, риболов, пешеходни преходи и плажове

Този вълнуващ тур ще ви покаже животинския свят и влажните зони на Зулуленд, прелестните тропически плажове на Мозамбик, природата на Свазиленд и красивия парк Крюгер в ЮАР, където ще се впуснете в наблюдение да диви животни. В същото време това не е луксозно пътуване за претенциозни туристи, а истинско приключение със своите силни и слаби черти, което ще разкрие пред вас истинското лице на Африка.
 
 

План на пътуване:   

Ден 1 & 2. Йоханесбург – Зулуленд
Заминаваме от Йоханесбург в 06:30 ч сутринта. Очаква ни 8-часово пътуване през хълмистите равнини на Хайвелд, преди да слезем в сърцето на Квазулу Натал, където отсядаме в резервата Мкузи – част от по-големия парк Влажни зони Исимангалисо, част от световното природно наследство. Разглеждаме резервата, като се отправяме на сафарита и посещаваме укритие над близкото езеро, откъдето се виждат животните идващи на водопой. Резерватът Мкузи има ключова роля за опазването на застрашените черен и бял носорог. Нощувка в бунгало в парка.
 
Ден 3, 4 & 5. Залив Коси
Караме до залива Коси, който е обявен за природен резерват (около 2,5 часа). Това е район с естуари, приливни езера, мангрови и дюнни гори. Изследваме тази невероятна екосистема пеша, а в естуара се гмуркаме с шнорхели. В залива Коси е характерно ловенето на риба с капани. С местен водач ще отидем до близкото село за да се срещнем с местното племе зулу и да се запознаем с културата и обичаите му. В периода от ноември до януари, когато костенурките снасят яйцата си на плажа, може да се организира екскурзия за наблюдение на това интересно събитие (по желание). Нощувка в бунгало.
 
Ден 6. Свазиленд
Караме към Свазиленд (около 350 км). Настаняваме се в природния резерват Хлане, а бунгалата ни са заобиколени от екзотична африканска растителност. Пред къмпинга има езеро, където носорози и други диви животни идват на водопой. Местен рейнджър ще ни отведе на преход през гъстата растителност в търсене на уникални животни и птици. Нощувка в бунгало.
 
Ден 7. Мапуто
Караме около 120 км преди да влезем в Мозамбик. Отправяме се към столицата Мапуто - пристанищен град и икономически център на Мозамбик. Някога наричан „африканската Ривиера”, днес градът е изключителна смесица от португалска и африканска култура. Опитайте морските деликатеси в местен ресторант (по желание). Нощувка в къща за гости.
 
Ден 8, 9 &10. Инямбане
Пътуваме на север по крайбрежието на Индийския океан, като минаваме около 500 км през плантации от манго и кашу преди да достигнем Инямбане. Тук се усеща арабското влияние от времето на търговията с роби, слонова кост, злато и подправки. Разглеждаме града с 200-годишната му катедрала и посещаваме омайния пазар за пресни продукти, преди да се отправим към Прая де Тофу. Тук може да се порадваме на белите плажове и топлото море, както и да опитаме някои от атракциите като гмуркане, риболов, сърф и други (по желание). Нощувки в касита (тръстикова къщичка).
 
Ден 11. Билене
Връщаме се на юг по крайбрежието до градчето Билене (около 355 км), разположено до кристалните води на лагуната Уембдже. Лагуната е широка 8 км и дълга 27 км с бели пясъчни плажове, отделена от Индийския океан с тясна ивица дюни. Следобед ще разгледаме околността, по желание може да се гмуркате, да карате каяк или просто да поплувате в плитките и топли води на лагуната. Нощувка в касита (тръстикова къщичка).
 
Ден 12 & 13. Национален парк Крюгер
Продължаваме през трансграничния парк Лимпопо и влизаме в Национален парк Крюгер, ЮАР. Образец за опазване на природата, Крюгер е царството на дивеча. Ще се насладим на вълнуващи сафарита, като целта ни ще бъде да видим лъвове, жирафи и слонове, наред с много други по-дребни животни. Спотаени в храстите ще усетим една забравена от времето земя, истинската недокосната от човека африканска савана. Нощувка в бунгало.
 
Ден 14. Йоханесбург
След ранно наблюдение на диви животни се връщаме в Йоханесбург вечерта. Край на програмата.
 
Цената включва: ►13 нощувки в бунгала, къщи за гости и тръстикови къщички с включена закуска ►13 обяда и 11 вечери (на дни 1-6, 8-10 + 12-13) ► транспорт според програмата ►входни такси за парковете ►английско-говорещи местни водачи ►наблюдение на диви животни, гмуркане с шнорхел в залива Коси (маска и шнорхел може да се наемат от рецепцията) 

Цената не включва: ► самолетни билети до/от Йоханесбург ►медицинска застраховка ►трансфери от и до летището в Йоханесбург ►бакшиши ►настаняване в Йоханесбург ►екскурзии по желание ►напитки и храна неспоменати по-горе ►заплащане на място от 1200 ZAR (около 105 евро) ►лични разходи ►визи

Други разходи: ►доплащане за единична стая: 800 лв (възможно е да ви настаним  с друг турист от същия пол за да се избегне доплащането) ►настаняване в Rivonia Road Lodge в Йоханесбург преди / след тура: 63 лв на човек, на вечер в двойна стая; единична стая: 125 лв ►трансфер хотел / летище в Йоханесбург: 65 лв на човек в едната посока

Практическа информация: Нощуваме в: 1) Бунгала с 2 или 3 спални с общ санитарен възел в бунгалото; 2) Къщи за гости с двойни стаи и обща санитарен възел за 2 стаи; 3) Каситас (тръстикови къщички) със семпли двойни стаи обзаведени с легло и матрак, с общ санитарен възел в Инямбане и със собствен в Билене. ►Носете си пари в брой (евро, щатски долар или южноафрикански ранд). ►Препоръчваме ваксинация против малария или профилактика с таблетки. ►Обличайте се подходящо в дните с пресичане на граници, посещение на пазари и села: без голи крака и деколтета, без шапки, недопустимо е да сте по бански. ►Носете малки подаръци за децата. Те обичат химикалки, цветни моливи и книжки. Не давайте на децата сладки и пари, защото така ги насърчавате да просят. ►Ще бъдете част от международна група и от вас ще се очаква да взимате участие в ежедневните дейности като приготвяне на храната, бутане на колата, ако заседне и др. Това е част от приключението! Това е Африка, където всичко се случва с характерното бавно темпо и невинаги както е планирано, приемайте го леко и с усмивка!

Ваксинации: Препоръчваме профилактика против малария. Ваксина срещу жълта треска е необходима за Мозамбик.

Визи: За българи е необходима виза за Южна Африка, Свазиленд и Мозамбик. Виза за Мозамбик може да се получи на границата. За Южна Африка виза се вади в посолството на страната в София и струва 84 лв (консулска такса). Визата за Свазиленд може да се извади при пристигане след съдействие от наша страна. Визовите изисквания може да се променят по всяко време без наше знание.

Препоръчителен период за пътуване: март - ноември

 


Галерия


Мозамбик и Национален парк Крюгер - приключения и плажове (Оценка 4.78 / 5 базирана на 342 мнения.)
Големина на групата
4 - 12 persons
Reservation System Code
MZ_KRG
Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан 2078 BGN, 11 дни

Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан

Кавказ - мястото, където Европа среща Азия, където драматични планински пейзажи срещат вековни...
Групов тур в Иран с български водач, 10 дни 1607 BGN, 10 дни

Групов тур в Иран с български водач, 10 дни

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
5-те Стана - по стъпките на Чингиз Хан 3626 BGN, 21 дни

5-те Стана - по стъпките на Чингиз Хан

Последвайте стъпките на Чингиз Хан докато пътувате сред обширни пустини, тревисти степи, плодородни...
Покажи всичко» Новини и обновления

11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...