Coronavirus (COVID-19) travel update

Колският полуостров и неговите сьомги

Колският полуостров и неговите сьомги

Колският полуостров е истински рай за любителите на риболова


Пингвин Травел вече единадесета година предлага на клиентите си риболов по река Варзуга - една от най-изобилните с риба реки на световно известния полуостров Кола в Русия. Нашата статистика показва, че 20-30 сьомги на въдица за седмица са едно съвсем нормално постижение. Убедете се сами!

• Риболовът
Средното течение на река Варзуга е известно с подобряването на лични рекорди за улов на атлантическа сьомга. През 2002 г. един рибар е извадил над 480 риби само за две седмици. Поради разположението си и прекрасните вирове районът предлага изключително добри условия за риболов през целия сезон.
Средната част на Варзуга е един много дълъг и добър район, в който невороятни вирове се редуват един след друг. В горната част има отлични условия за риболов на муха в плитките води над бързеите. В бързеите малки подмоли задържат много риба, но въпреки това можете да сменяте местоположението си непрекъснато. През юли, a и след това, средното течение на Варзуга е плитко и може лесно да се гази, като реката може да бъде прекосена на няколко места. Тогава настъпва моментът за ползване на мухарки 7-10 клас. Плаващите шнурове са за предпочитане, а мухите са на куки с номера от 6 до 10. Рибата е много активна около повърхността, така че сухите мухи в тези дни вършат чудеса.

Статистика:
Средна Варзуга е със забележителна статистика – обикновено на клиент средно се пада да хване 10-20 сьомги на седмица. За период от 5 години речната система на Варзуга е дала 22 968 сьомги, хванати само на 649 въдици. Повечето риби са с тегло между 2 и 8 килограма, като средно са по 3-4 кг.

План на пътуване:

Ден 1. Пристигане на летище Мурманск. Транспорт с хеликоптер до базата за настаняване в средното течение на Варзуга. Опознавателен риболов през останалата част от деня.

Ден 2 - 7. Риболов с водач с включен 1 еднодневен излет с хеликоптер.

Ден 8. Транспорт с хеликоптер до летище Мурманск и отпътуване за вкъщи.

 

Настаняване и храна:   Нашият лагер в средна Варзуга е разположен на един малък остров в средата на реката, където няма много комари (а това е огромно преимущество през летния сезон). Настаняването е в бунгала. Имат централно разположено помещение с душове, тоалетни и сауна. Закуската и вечерята се сервират в столова, където може и да си отдъхвате вечер.

Цена на допълнителни услуги:   *

Цената включва:   Местен транспорт с автобус и хеликоптер, 7 нощувки в бунгала с включен пълен пансион, риболов с водач и разрешително за риболов.

Цената не включва:   Самолетни билети до и от Мурманск, виза за Русия (140 лева), бакшиши, напитки (бира, водка, шампанско и безалкохолни).

Практическа информация:   Защо точно река Варзуга?• Най-плътна популация на сьомга. Огромни пасажи от сьомга – най-голям брой сьомги сред всички реки на полуострова. Постоянният поток от мигриращи риби поддържа високото качество на риболова в продължение на целия сезон. • Риболов за всеки вкус и ниво на подготовка. В системата на река Варзуга може да практикувате различни видове риболов. Тази специална река предлага както риболов за начинаещи, така и големи предизвикателства за експерти. Това е едно чудесно място за риболов на шнур. Висококвалифицираните ни водачи познават реката в детайли и ще ви помогнат да не оставяте кепчетата си сухи по време на риболовните излети. • Много добро настаняване. Настаняването е в самостоятелни стаи или при желание в двойни. Всички стаи се отопляват, като в почти всяка има душове, сауна и тоалетна. Има професионален готвач, който приготвя всички ястия. Има в наличност водка, бира, безалкохолни напитки и шампанско. Обядът се носи и сервира на брега на реката. • 8 км за риболов. Голямо разнообразие на местообитания по протежение на реката – има както дълбоки вирове, така и плитки участъци с бързеи и подмоли. Риболов може да се извършва директно от мястото ни на настаняване - без лодки и с много отлични места, подходящи за газене. Гумените/неопреновите гащеризони са задължителни.• Разумни цени. Варзуга предлага риболов на муха от световна класа, голяма сигурност и никаква загуба на риболовни дни. Риболовът се осъществява точно до базите за нощувка. Сравнена с други реки, река Варзуга е ненадмината като съотношение количество уловена риба/цена на седмица престой. • Сезони - Летен сезон седмица 27-28 (първите 2 седмици на месец юли). В началото на сезона средното течение на реката е като капан за рибата. Бързеите над горното течение не позволяват на сьомгата да премине по-нагоре, преди нивото на водата да спадне, което е предпоставка за създаване на изключително добри условия за риболов в средна Варзуга. В по-долните вирове се задържа много риба, която навлиза директно от морето.


Галерия


Колският полуостров и неговите сьомги (Оценка 4.75 / 5 базирана на 294 мнения.)
Големина на групата
Min. 6
Reservation System Code
RUVAR
Най-доброто от Кения 3097 BGN, 9 дни

Най-доброто от Кения

 Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Еквадор и островите Галапагос 5978 BGN, 12 дни

Еквадор и островите Галапагос

Чували ли сте някога термина „ мега разнообразна държава”? Тази идея се появява за...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...