Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

Риболовни приключения на Камчатка. Река Опала

Риболовни приключения на Камчатка. Река Опала

Камчатка е сред малкото останали региони в света, които все още могат да се определят като напълно диви!

Полуостровът, около три пъти по голям от България, е осеян с гейзери, горещи извори и около 300 вулкана, 29 от които са все още активни. Стотиците реки са девствени, изолирани и пълни с риба – множество от най-интересните за риболов видове в света се срещат тук, като сьомговите чавича или кралска сьомга (Oncorhynchus tshawytscha), сребърната кохо сьомга или кижуч (Оncorhynchus kisutch), стационарните голец (Salvelinus alpinus), кунджа (Salvelinus leucomaenis) и най-вече местната дъгова пъстърва – микиж.

Опала е бистра и малка за местните мащаби река, с широчина 30-70 метра и дълбочина 0,5 – 1,5 м. със скорост на потока 1,6 - 1,8 м/сек. Идеална за риболов както на муха, така и със спининг. Дължината на реката е около 160 км, а площта 4070 кв.м.

Обект на нашия риболов са предимно стационарните голец, микиж и кунджа, но от края на август до края на септември средно около 30-ина хиляди екземпляри от сребърната кохо сьомга или кижуч тръгват нагоре по реката, за да си хвърлят хайвера. Като изключителен декор на нашия риболов се извисява вулканът Опалска Сопка (2475 м), а срещата ни с кафявата камчатска мечка е почти сигурна.
 


Програма:

Ден 1. Петропавловск
Пристигане в Петропавловск. Трансфер до хотела в Паратунка – 30км от летището.

Ден 2. Трансфер до реката
40-минутен полет с хеликоптер ни отвежда до река Опала. Имайте предвид, че в някои случаи тансферът е с джип 4х4 и отнема около 8 часа.

Ден 3-8. Риболов и плаване по реката
Дневен график: кафе в 8:00, закуска в 8:30. Придвижване със саловете до 9:30, обяд около 13:00. Установяване на лагер до 18:00, вечеря около 20:00.

Ден 9. Обратно в Петропавловск
Трансфер с джип 4х4 обратно до Петропавловск (300 км. / около 8 часа)

Ден 10: Петропавловск
Свободен ден в Петропавловск. По избор хеликоптерна екскурзия до Долината на гейзерите.

Ден 11. Заминаване
Трансфер до летището. Заминаване.

Цената включва: ►4-5 местни салове-катамарани, управлявани от английско-говорещи водачи рибари (един на четирима човека) ►всички хранения по време на речния тур ►готвач и готварски принадлжености ►палатки и шалтета  ►трансфери от/до реката с хеликоптер или камион 4х4 ►разрешителни за риболов ►нощувки в хотел в Паратунка с включена закуска в дни 1, 9 и 10 ►покана за руска виза ►летищни трансфери

Цената не включва:
►самолетни билети София - Москва - Петропавловск ►руска виза ►бакшиши ► риболовна екипировка ►лични разходи

Препоръчителен период за пътуване: юни - октомври

Необходима екипировка: Предоставяме на групата палатки и пособия за готвене. Това, което трябва да си осигурите е: спален чувал, топли дрехи (през нощта става студено), непромокаем гащеризон за газене (препоръчително от неопрен през есенните месеци), репелент против комари или шапка с мрежа която покрива лицето и врата. Пълен списък ще ви бъде изпратен при запитване.

Добре е да се знае:
► Мечки – има голяма вероятност да срещнете някои от местните мечки, които за разлика от мечките в Северна Америка не са считани за опасни и са доста притеснителни. На фотографите се препръчва да носят варио телеобективи (200-300мм). Водачите имат богат опит с такива ситуации.
► Бакшиши – прието е при добро протичане на тура да се оставя благодарствен бакшиш на готвача и водачите в размер около 75$. Практиката е сумата да бъде събрана и дадена на главния водач.
► Риболов – има чудесни условия за улов на дъгова пъстърва, 6 вида тихоокеанска сьомга и голец. Характерна за Опала е едрата дъгова пъстърва с тегло между 2,2 и 5 кг, която се появява в реката още от ранна пролет. Голецът е наличен през цялото лято. Кунджата е силен боец, достигащ до 5 кг! Пълен списък с описание на препоръчителни мухи и блесни ще бъде изпратен заедно с ваучери и билети около месец преди заминаването.

 


Галерия


Риболовни приключения на Камчатка. Река Опала (Оценка 4.93 / 5 базирана на 330 мнения.)

Самолетет билет на Аерофлот

10.09 София - Москва Шереметьево 12:30 - 15:35

21.09 Москва Шереметьево - София 08:20 - 11:35

Нощувката в Москва 10-11.09 не е включена в цената на пътуването

 

Цената е валидна за заминаването на 27 август и подлежи на потвърждение при записване.
Големина на групата
6-9 rods
Reservation System Code
RUKamFishing
Еквадор и островите Галапагос 5978 BGN, 12 дни

Еквадор и островите Галапагос

Чували ли сте някога термина „ мега разнообразна държава”? Тази идея се появява за...
Судан - скритото съкровище на Африка 2705 BGN, 10 дни

Судан - скритото съкровище на Африка

Открийте древна Нубия, Великия Нил и пустинните тайни на Судан на това незабравимо...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1098 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Покажи всичко» Новини и обновления

11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...