Coronavirus (COVID-19) travel update

Риболовни приключения на Камчатка. Река Опала

Риболовни приключения на Камчатка. Река Опала 3822 BGN, 11 дни

Камчатка е сред малкото останали региони в света, които все още могат да се определят като напълно диви!

Полуостровът, около три пъти по голям от България, е осеян с гейзери, горещи извори и около 300 вулкана, 29 от които са все още активни. Стотиците реки са девствени, изолирани и пълни с риба – множество от най-интересните за риболов видове в света се срещат тук, като сьомговите чавича или кралска сьомга (Oncorhynchus tshawytscha), сребърната кохо сьомга или кижуч (Оncorhynchus kisutch), стационарните голец (Salvelinus alpinus), кунджа (Salvelinus leucomaenis) и най-вече местната дъгова пъстърва – микиж.

Опала е бистра и малка за местните мащаби река, с широчина 30-70 метра и дълбочина 0,5 – 1,5 м. със скорост на потока 1,6 - 1,8 м/сек. Идеална за риболов както на муха, така и със спининг. Дължината на реката е около 160 км, а площта 4070 кв.м.

Обект на нашия риболов са предимно стационарните голец, микиж и кунджа, но от края на август до края на септември средно около 30-ина хиляди екземпляри от сребърната кохо сьомга или кижуч тръгват нагоре по реката, за да си хвърлят хайвера. Като изключителен декор на нашия риболов се извисява вулканът Опалска Сопка (2475 м), а срещата ни с кафявата камчатска мечка е почти сигурна.
 


Програма:

Ден 1. Петропавловск
Пристигане в Петропавловск. Трансфер до хотела в Паратунка – 30км от летището.

Ден 2. Трансфер до реката
40-минутен полет с хеликоптер ни отвежда до река Опала. Имайте предвид, че в някои случаи тансферът е с джип 4х4 и отнема около 8 часа.

Ден 3-8. Риболов и плаване по реката
Дневен график: кафе в 8:00, закуска в 8:30. Придвижване със саловете до 9:30, обяд около 13:00. Установяване на лагер до 18:00, вечеря около 20:00.

Ден 9. Обратно в Петропавловск
Трансфер с джип 4х4 обратно до Петропавловск (300 км. / около 8 часа)

Ден 10: Петропавловск
Свободен ден в Петропавловск. По избор хеликоптерна екскурзия до Долината на гейзерите.

Ден 11. Заминаване
Трансфер до летището. Заминаване.

Цената включва: ►4-5 местни салове-катамарани, управлявани от английско-говорещи водачи рибари (един на четирима човека) ►всички хранения по време на речния тур ►готвач и готварски принадлжености ►палатки и шалтета  ►трансфери от/до реката с хеликоптер или камион 4х4 ►разрешителни за риболов ►нощувки в хотел в Паратунка с включена закуска в дни 1, 9 и 10 ►покана за руска виза ►летищни трансфери

Цената не включва:
►самолетни билети София - Москва - Петропавловск ►руска виза ►бакшиши ► риболовна екипировка ►лични разходи

Препоръчителен период за пътуване: юни - октомври

Необходима екипировка: Предоставяме на групата палатки и пособия за готвене. Това, което трябва да си осигурите е: спален чувал, топли дрехи (през нощта става студено), непромокаем гащеризон за газене (препоръчително от неопрен през есенните месеци), репелент против комари или шапка с мрежа която покрива лицето и врата. Пълен списък ще ви бъде изпратен при запитване.

Добре е да се знае:
► Мечки – има голяма вероятност да срещнете някои от местните мечки, които за разлика от мечките в Северна Америка не са считани за опасни и са доста притеснителни. На фотографите се препръчва да носят варио телеобективи (200-300мм). Водачите имат богат опит с такива ситуации.
► Бакшиши – прието е при добро протичане на тура да се оставя благодарствен бакшиш на готвача и водачите в размер около 75$. Практиката е сумата да бъде събрана и дадена на главния водач.
► Риболов – има чудесни условия за улов на дъгова пъстърва, 6 вида тихоокеанска сьомга и голец. Характерна за Опала е едрата дъгова пъстърва с тегло между 2,2 и 5 кг, която се появява в реката още от ранна пролет. Голецът е наличен през цялото лято. Кунджата е силен боец, достигащ до 5 кг! Пълен списък с описание на препоръчителни мухи и блесни ще бъде изпратен заедно с ваучери и билети около месец преди заминаването.

 


Галерия


Риболовни приключения на Камчатка. Река Опала (Оценка 4.93 / 5 базирана на 313 мнения.)
Цена
3822 BGN
Продължителност
11 дни
Допл. единична стая:
216 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Самолетет билет на Аерофлот

10.09 София - Москва Шереметьево 12:30 - 15:35

21.09 Москва Шереметьево - София 08:20 - 11:35

Нощувката в Москва 10-11.09 не е включена в цената на пътуването

 

Цената е валидна за заминаването на 27 август и подлежи на потвърждение при записване.
Големина на групата
6-9 rods
Reservation System Code
RUKamFishing
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Малдивите - слънчевата страна на живота 3528 BGN, 8 дни

Малдивите - слънчевата страна на живота

Открийте слънчевата страна на живота в Малдивите! Състоящ се от над 1000 острова, разположени...
Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач 3308 BGN, 10 дни

Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач

Oткрийте Мексико с този десетдневен тур! Ще започнем пътуването си в космополитната столица...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...