Дамаванд, вулканът исполин (Иран)

Дамаванд, вулканът исполин (Иран) 1156 BGN

С този тур ви предлагаме не просто вулкан, а вулкан емблема, с идеална конична форма, красив, могъщ, величествен – Дамаванд!

Със своите 5671 метра той е не само най-високият връх в Иран, но и най-високият вулкан в Азия! Да изкачиш вулкан е нещо много повече от изкачване на връх. Пъплейки по стръмните лавови склонове, сред серни изпарения и минерални извори, през ледници и замръзнали водопади към клокочещия кратер, от който се вият тежки пушеци, човек дръзко навлиза в територията на боговете и природните стихии с опустошителна мощ. Обвити в митологии и легенди, вулканите винаги са били обект на преклонение и страх.  

Забележителности: 

Дамаванд е утихнал вулкан, но от кратерите около и на самия връх все още се издигат пушеци.
♦ Красотата на глетчера Абшар-е-Якхи на височина 4,800м от южната страна.
Есфахан, със своите изящни джамии и дворци, украсени с цветни мозайки, е наричан Флоренция на Ориента.
                                                                                                                                                                                                        


План на пътуване:   

Ден 1. Отпътуване от София с полет за Техеран (през Истанбул).

Ден 2. Пристигане в Техеран. Трансфер от летището до базовия лагер за изкачването на Дамаванд, разположен на 2900 метра надморска височина.

Ден 3. Изкачване до заслона Баргах-е Севом на височина 4150м.

Ден 4. Аклиматизация.

Ден 5. Изкачване на върха (5671 м) и спускане обратно до заслона.

Ден 6. Спускане от заслона до базовия лагер и трансфер до летището в Техеран (във връзка с полет на Турските Авиолинии в 4:20 на следващата сутрин).

Ден 7. Полет до София през Истанбул за тези, които приключват пътуването.


Възможност пътуването да се допълни с посещение в приказния град Есфахан (може да бъде поръчано при доплащане от 210 евро на човек при минимум 2-ма записани):

Ден 6. Спускане от заслона до базовия лагер и трансфер до Техеран. Нощувка в Техеран. 

Ден 7. Полет от Техеран до Есфахан. Нощувка в Есфахан.

Ден 8. Свободен ден в Есфахан. Нощувка в Есфахан.

Ден 9. Свободен ден в Есфахан. С нощен влак обратно към Техеран.

Ден 10. Свободен ден в Техеран. Нощувка в Техеран.

Ден 11. Рано сутринта полет през Истанбул за София.


Транспорт на багажа:
Включено е транспортиране на багажа (до 15кг. на човек) с мулета: От базовия лагер (2,900м) до заслона Баргах-е Севом (4150 м); От заслона до базовия лагер.

Цената включва: ►Трансфер от Техеран до базовия лагер на ден 2 и обратно на ден 6; ►Квалифициран планински водач; ►Палатка (при необходимост); ►Разрешително за изкачване; ► Нощувки в базовия лагер/заслона и пълен пансион от обяда на ден 2 и до обяда на ден 6. вкл.

Цената не включва: ► Самолетни билети до/от Техеран ►единично настаняване 40 евро►лични къмпинг принадлежности като спален чувал, кече и др. ►застраховка ► напитки и храна, неспомената в програмата ►непредвидени разходи по време на тура ►разходи в случай на неизпълнение на програмата поради някакви причини ►бакшиши ►допълнителна нощувка в Техеран в хотел 3*** преди или след тура: 55 евро на човек/вечер със закуска ► програмата в Есфахан  ( за 210 евро при минимум 4-ма записани, в двойни стаи. Доплащане за единично настаняване  75 евро) ►самолетен билет, влаков билет за програмата в Есфахан

Практическа информация: В Иран съществуват строги норми на облекло и поведение. Дамите следва да носят дрехи с дълги ръкави, главата да е покрита с шал през цялото време, а върху панталоните да се носи дълга дреха (тип туника), която да покрива краката до коленете. Мъжете да не носят къси панталони. Носете си пари в брой - евро или долари. Кредитни карти не могат да се използват.

Виза: 15-дневна туристическа виза се получава при пристигане на летище Имам Хомейни в Техеран. Цена: ок. 50 евро, потвърждава се на място. За да се възползвате от процедурата виза на място, моля да ни изпратите цветно сканирано копие на вашия паспорт предварително по и-мейл. Важно: паспортът ви трябва да е валиден мин. 6 месеца след напускане на Иран и не трябва да съдържа израелски печати!

Необходима екипировка: дрехи, подходящи за туризъм, топло яке с дишаща мембрана, полар, дъждобран, туристически обувки, маратонки и чехли, топла шапка, 2-3 тениски, подходящи панталони, 4 чифта чорапи за трекинг и 2 чифта топли чорапи, шапка срещу слънце и слънчеви очила, челник, батерии, нож, кибрит, прибори за хранене и тоалетни принадлежности. Лични къмпинг принадлежности като спален чувал, кече и др.


Галерия


Дамаванд, вулканът исполин (Иран) (Оценка 4.92 / 5 базирана на 80 мнения.)
Цена
1156 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Препоръчваме полет на Катарски авиолинии - 785 лв с включени всички такси. Подлежи на потвърждение при резервация.

1 QR 228 София - Доха   12:55-17:35 
2 QR 498 Доха - Техеран 18:50-22:25 

3 QR 483 Техеран - Доха 12:35-13:10 
4 QR 225 Доха - София 14:30-19:30 

 

Област
Пл. Алборз, връх Дамаванд

Този тип турове изискват много добра физическа подготовка. Пътеките може да не са в особено добро състояние и ще има дни с голяма денивелация. Трябва да се очаква много променливо време дори и през лятото, което може да е причина за смяна на маршрута. Това се решава на място от планинския водач. Ходенето / колоезденето е обикновено 6-8 часа дневно, но някои от дните може и да е по-дълго. Предварителен опит с планините се препоръчва, но не е задължително, ако сте в много добра физическа форма. Някои от дните може да се налага да си пренасяте по-голямата част от собствения багаж, което допълнително увеличава натоварването.

Големина на групата
Мин. 4 души
Допълнителна информация
Цената е базирана на обменен курс щатски долар / евро към 20 ноември 2017 - 1 USD = 0,85 EUR и подлежи на потвърждение при записване
Reservation System Code
IRAN_MT DAMAVAND
Мадагаскар - осмият континент 3548 BGN, 14 дни

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Дамаванд, вулканът исполин (Иран) 1156 BGN

Дамаванд, вулканът исполин (Иран)

С този тур ви предлагаме не просто вулкан, а вулкан емблема, с идеална конична форма, красив,...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1107 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Покажи всичко» Новини и обновления

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до...


13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи...


05.08.2018 11:55

Първите маслени картини не са нарисувани в Ренесансова Европа, а в Афганистан

Първите маслени картини не са нарисувани в Ренесансова Европа, а в Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но...


29.07.2018 15:01

Фестивалът Аквасиде в Гана

Аквасиде е най-важният празник за Ашанти обществото в Гана Аквасиде е най-важният фестивал за общността Ашанти в Гана и се празнува както от краля и управниците, така и от народа. Фестивалът се...