Coronavirus (COVID-19) travel update

Симиен Трекинг – Етиопия от птичи поглед

Симиен Трекинг – Етиопия от птичи поглед 1548 BGN, 7 дни

Исус, изобразен като негър и църкви, „извисяващи се” надолу в твърдата скала. Тези чудатости, които дръзко предизвикват представата ни за познатото, са сред безотказно действащите примамки, спечелили на Етиопия славата на деликатес за пътешественика. Но освен древна и прелюбопитна история, тази африканска държава, която претендира да е и най-старата, приела официално християнството, разполага и с прекрасна природа. Предлагаме ви да завържете здраво туристическите си обувки, да наместите добре раницата на гърба си и да откриете заедно с нас неподозирания свят на планината Симиен! В континент, на който думите савана, джунгла и пустиня са залепени като всичкоказващ етикет, природата не е спестила и заснежени върхове! Да, планината Симиен е едно от малкото места в Африка, където вали сняг. Но и тя се е постарала за това – забила е високо своите върхове в иначе горещото африканско небе. Рас Дашен е висок цели 4533 метра! И той ще бъде ваш, както и други четирихилядници, само след няколкодневна екскурзия сред дълбоки клисури, величествени върхове, екзотични животни и симпатични високопланински селца. Преходът през планината Симиен безспорно е сред най-живописните маршрути, за които всеки турист би могъл да мечтае! 

Забележителности, включени в програмата на пътуването
Национален парк Симиен е не само планината първенец на Етиопия, но и една от най-високите в Африка – със своите 4620 метра Рас Дашен е четвъртият по височина връх на континента. Но геологическите красоти са само част от очарованието на тази планина. Флората и фауната й са не по-малко интересни. Там расте чудноватото растение Гигантска лобелия, а склоновете й обитават редки представители на животинския свят – ендемичната дива коза Walia Ibex, бабуните Gelada, Етиопският вълк. За да е пълна картината, планината не е лишена и от човешко присъствие – Симиен е свят и на пастири, и на малки планински селца.


План на пътуване:   

Моля обърнете внимание: Пътуването започва и свършва в град Гондар, Етиопия. Самолетни билети от България до столицата Адис Абеба и от нея до град Гондар не са включени. Тях можете да поръчате самостоятелно online или ние можем да Ви изпратим оферта съобразена с Вашите дати. 

Ден 1. Гондар – Дебарк – Санкабер
Трансфер от Гондар до Дебарк – малко след това се достига отправната точка за трекинга в планината Симиен. Следва 4-часов преход до лагера Санкабер (3250м).

Ден 2. Санкабер – Гиш
6-часов преход от Санкабер до Гиш (3600 м) минавайки край 500-метров водопад и дълбоки речни клисури. Прекосяване на река Джинбар и изкачване до лагера Гиш.

Ден 3. Гиш – Ченек
7-8 часов преход през Имет Гого (3926 м) и Инатие (4070 м) до Ченек (4000 м). Маршрутът не е лек, но предлага фантастични гледки.

Ден 4. Ченек – Амбико
8-9 часов преход до лагера Амбико (3200 м). По пътя ще се насладите на живописен изглед от прохода Буахит (4200 м) към първенеца Рас Дашен. Следва стръмно спускане към селото Чиро Леба, прекосяване на река Мешеха и качване до лагера разположен в покрайнините на селце с малка църква.

Ден 5. Амбико - Рас Дашен - Амбико
Тръгване преди изгрев нагоре по стръмен пасаж до заслона Мизма (3700 м), откъдето по затревен склон започва изкачването на най-високия връх в Етиопия и четвърти по височина в Африка – Раш Дасен. След преминаване по хребета и по-стръмно изкачване се достига широка седловина на 4250 м. Тук е и царството на Гигантската лобелия, достигаща до 8 метра! След това през каменни пасажи се достига връхната точка – 4533 м. Следва спускане обратно до лагера Амбико.

Ден 6. Амбико – Ченек
Слизаме по обратния път.

Ден 7.
Ченек – Гондар
Посрещане на изгрева и подготовка за връщане в Гондар, където пътуването приключва. По желание и срещу доплащане може да се поръча трансфер да град Аксум, изестен със своите исторически забележителности. 


Настаняване и храна
: Настаняването е в палаткови лагери, храната е европейски тип, приготвена на място от майстор готвач.

Цената включва: По време на трекинга:  храна и вода (пречистена и бутилирана); местен водач, охрана и готвач; муле и придружаващ персонал; всички необходими за къмпингуване (спален чувал и шалте) принадлежности и прибори.

Цената не включва:
международни и вътрешни самолетни билети до Адис Абеба и Гондар; мед. застраховка;  лични разходи; удължаване на престоя в Адис Абеба, Гондар, Аксум и т.н.

Доплащане при 3 души, пътуващи заедно: 235 лв. на човек; при 2 пътуващи: 530 лв. на човек

Практическа информация: Необходим е паспорт валиден най-малко 6 месеца след периода на престой. Виза може да бъде извадена преди заминаване в посолството на Етиопия в Женева. Ще имате нужда от международен сертификат за ваксинация срещу жълта треска. Моля обърнете се към личния си лекар, в случай, че имате нужда от друг вид ваксинация. 


Галерия


Симиен Трекинг – Етиопия от птичи поглед (Оценка 4.8 / 5 базирана на 290 мнения.)
Цена
1548 BGN
Продължителност
7 дни
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цената включва международни полети с Луфтханза и вътрешен полет до / от Гондар към 16.06.2017. Подлежи на потвърждение при записване.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Tours of this level demand that you be really in good shape. The paths are not always in the best condition and the marking can be scarce. There are day-treks with big ascents and descents. Changing weather conditions /even in midsummer/ play an important role when trekking/cycling at a very high altitude and may cause changes of the preliminary route. This is to be decided by the mountain guide on the spot. Normally, the treks are 6/8h per day, but some can be longer. Preliminary hiking experience is an advantage, but not necessary if you are really in a good shape. Note that during some of the days, you should personally carry your baggage, which is naturally an additional difficulty. No rock/ice climbing experience is needed.

Големина на групата
4-8
Reservation System Code
ETHIOPIATREK
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Бурунди и Руанда 3234 BGN, 10 дни

Бурунди и Руанда

Едно пътуване до две от най-малко известните африкански държави - Руанда и Бурунди. Ивестна като...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...