Coronavirus (COVID-19) travel update
Мали и Буркина Фасо - в земята на догоните

Едва ли има по-странно и екзотично място на планетата от Субсахарска Африка. Сурова пустош, населявана от страховитите туареги и от небезизвестните догони, сътворили най-озадачаващите митове за произхода на света. Територия, прорязана от древни пътища, по които са пъплели робски кервани и камили, натоварени със скъпоценни стоки.
С този тур ще можете да разгледате забранения някога и все още митичен град Тимбукту, да попаднете в невероятния свят на огромни глинени джамии и малки села-крепости, да се изправите пред незабравимата гледка на скалния масив „Ръката на Фатима”, да се докоснете до традиционното африканско изкуство, както и да се насладите на круиз по река Нигер.


Забележителности:

♦ Тимбукту – тайнственият пустинен град, средновековният културен, духовен и търговски център на сахарска Африка
♦ Ръката на Фатима – емблематичните скални образувания, световноизвестен катерачен обект
♦ Догоните – племето, известно с уникалните си космогонични митове, неповторимата архитектура на своите села и впечатляващото си изкуство
♦ Джене – градът с глинените къщи и най-голямата глинена джамия в света
♦ Круиз по река Нигер


План на пътуване

Ден 1. Уагадугу
Среща на летището в Уагадугу и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

Ден 2. Уагадугу - Уахигуя
Разходка из Уагадугу с разглеждане на Музея на музиката. Трансфер до Уахигуя с обяд в Конгуси. Визита при старейшината на Тикаре. Следобяд след пристигането в Уахигуя – посещение на двореца на краля на Моси. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 3. Уахигуя - Страната на догоните
Закуска и трансфер до границата с Мали. След граничните формалности трансфер до Тирели. По пътя посещение на догонски села в равнината. В Тирели наблюдаване на танц с маски. Пикник-обяд и трансфер до Кунду. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 4. Кунду - Санга/Бандиагара
Пешеходна обиколка в района с посещение на три квартала на селото Юга. Трансфер до Санга за обяд. Следобед разглеждане на Санга и запознаване с особеностите на догонската култура и архитектура. Трансфер до Бандиагара. Настаняване в хотела и вечеря.

Ден 5&6 Бандиагара - Кона - Речен круиз
Закуска и трансфер до Кона през Мопти. От Кона започва двудневното пътешествие по река Нигер, по време на което ще посетим Бозо – рибарското село, и Фулани – селото на пастирите номади, както и ще се наслаждаваме на хипопотамите във водата и пъстроцветните птици, обитаващи делтата. Храната на борда ще се приготвя от професионален готвач, а нощувките ще бъдат в палаткови лагери на брега.

Ден 7. Пристигане в Тимбукту
Закуска на борда преди последното плаване. Обяд на борда преди да напуснем кораба на пристанището в Тимбукту. Трансфер до хотела и настаняване.

Ден 8. Тимбукту - Хомбори
Закуска и трансфер до Дуенца през Сахел. По пътя ще посетим номадски лагери и ще изпитаме живота в този район на Сахара. След обяда в Дуенца трансфер до Хомбори. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 9. Хомбори - Мопти
Закуска и наслаждаване на изгрева над „Ръката на Фатима”. Посещение на Хомбори и трансфер до Мопти – живописният търговски център със стотиците пироги по реката. Ще посетим пристанището, джамията, пазара и ще обядваме в бар „Бозо” с изглед към реката. Следобед почивка в хотела и време за шопинг из арт галериите на Мопти. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 10. Мопти - Джене
Закуска и трансфер до Джене. Пешеходна обиколка на града с посещение на най-голямата глинена джамия в света, мюсюлманското училище и разходка из тесните улички сред сгради в суданска архитектура, декорирани с марокански врати с прозорци. Обяд. Вечеря и закуска в хотела.

Ден 11. Джене - Сан - Сегу
Закуска. Трансфер до Сан. По пътя посещение на традиционното село Бобо на племето канга с интересните хамбари покрай пътя. Посещение на джамията в Сан и обяд. Трансфер до Сегу. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 12. Сегу - Бамако - Отпътуване
След закуска разглеждане на забележителностите на Сегу – пристанището, колониалните сгради. Посещение на квартала Бамбара, където ще наблюдаваме процеса на приготвянето на бирата от просо. Трансфер до Бамако. Посещение на Националния музей, занаятчийския пазар и различни паметници в града, бележещи историята на страната. Обяд. Почивка и трансфер до летището.

Вкл. във цеnата: ►настаняване в стандартни хотели (в Канага и Сплендид, 2 нощувки) ►настаняане в хотел , в стаи с общ санитарен възел (1 нощувка в Хомбори) ►в къмпинг по време на плаването по река Нигер и в селата на Догоните (4 нощувки) ► в 2- и 3-звездни хотели, в стаи със собствен санитарен възел (останалите дни)► храна - пълен пансион  (закуска, обяд и вечеря в дни 5, 6 & 7), полупансион (закуска и вчеря, останалите дни) ►транспорт ►входни такси за забележителностите ►круиз по река Нигер ► местен екскурзовод на английски език ► водач от Пингвин Травъл

В цената не е включено: напитки, минерална вода, бакшиши и други лични разходи. 

Цена на доп. услуги: доплащане за единична стая - 530 лева 


Галерия


Мали и Буркина Фасо - в земята на догоните (Оценка 4.88 / 5 базирана на 272 мнения.)
възможни полети: AT 9401 16JAN Istanbul – Casablanca 09.55-13.00 AT 541 17JAN Casablanca – Ouagadougou 00.05-05.35 AT 524 30JAN Bamako - Casablanca 06.45-10.05 AT 9400 30JAN Casablanca - Istanbul 14.00-20.30
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...