Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1509 BGN, 8 дни

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко време един нов културен и етнически пейзаж. Опустошителните нашествия на Александър Велики, Чингис Хан и Тамерлан са неизменно следвани от периоди на разцвет. До откритието на Вашку да Гама (1498 г.) основният маршрут за оживената търговия между Китай и Европа е Пътят на коприната. Керван след керван донасят от цял свят на градовете-спирки като Хива, Бухара, Ташкент и Самарканд духовен просперитет и завидни богатства. Тази развихряща въображението екскурзия ще ви запознае с ненадмината по изящество архитектура на легендарни градове-музеи и един съвременен Узбекистан със строг авторитарен режим и живи ориенталски традиции.

Забележителности:

♦ Бухара - град-музей с над 140 архитектурни паметника;
♦ Самарканд - един от най-древните все още обитавани градове в света (основан преди около 2500 години), просперирал благодарение на стратегическото си разположение на Пътя на коприната;
♦ Tашкент - съвременната космополитна столица на Узбекистан;


План на пътуване:

Ден 1: Ташкент
Пристигане в Ташкент, трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Ташкент.

Ден 2: Ташкент - Самарканд
След закуска ще направите обиколка на узбекската столица - медресето Кукелдаш, мавзолея на Кафал ал-Шаши, медресето Барак Хан, площад Хаст Имам, ще посетите и местния ориенталски пазар Чор-Су и др. Следобед се отправяте към Самарканд. Настаняване в хотел и нощувка в Самарканд.

Ден 3: Самарканд
Днес ще разгледате Самарканд, известен също като Перлата на изтока. Когато Китай отваря своите граници за търговия през 184 г. пр. Хр., китайците разбират, че коприната е изключително скъпа на запад. И заедно с тях в Самарканд пристига и благополучието. След като дивите орди на Чингис Хан разрушават града, Тамерлан (Тимур) го възстановява през XIV-ти век - все още могат да се видят много паметници и сгради от това време. Ще разгледате приказния площад Регистан с трите красиви медресета, мавзолея на Гур Амир, джамията Биби Ханъм, некрополиса Шах-и-Зинда, обсерваторията на Улугбек и др. Нощувка в Самарканд.

Ден 4: Самарканд - Бухара
След закуска се отправяте към Бухара. Настаняване в хотел. Следобед обиколка на Бухара - свещен град в Централна Азия. Тук ще видите големия покрит пазар, архитектурния ансамбъл Ляби Хаус, медресето Кукелдаш и др. Жителите на Бухара все още живеят в стария център на града, където цари приятна и спокойна атмосфера. Нощувка в Бухара.

Ден 5: Бухара
Обиколката на Бухара продължава с мавзолея на Саманидската династия, комплекса Боло-Хауз, Ансамбъла Пой-Калян и др. Следобед разглеждане на забележителности извън Бухара - двореца Ситорай Мохи-Хоса и комплекса Бахаутдин Накшбанди. Нощувка в Бухара.

Ден 6: Бухара - Хива
Днес отпътувате за град Хива пресичайки пустинята Казъл Кум (около 450 км.). Нощувка в Хива.

Ден 7: Хива - Ташкент
Обиколка на Хива. Историческият център на града, който днес е музей на открито, е заобиколен от високи стени и изпълнен с джамии, мавзолеи, палати, минарета и 16 медресета. Хива е град, известен със своите килими, бижута и красиво декорирани порти и колони. Тук ще разгледате крепостта Куня Арк, комплекса Пахлаван Махмуд, минарето Ислам Хаджи, джамият Джума и др. Вечерта трансфер до Ургенч и вечерен полет до Ташкент. Трансфер до хотела и нощувка в Ташкент.

Ден 8: Ташкент, отпътуване
Транспорт до летището и полет към дома.


Практическа информация: ► От 1 февруари 2019 г. българите могат да пътуват без виза до Узбекистан. Пътуването не се препоръчва през юли заради големите горещиниЩе бъдете част от международна група, която нашия местен партньор събира на място. Не можем да кажем предарително колко души ще бъдете и от коя националност са останалите туристи на дадена дата. Носете се USD в брой, кредитни карти не се приемат на повечето места.

Препоръчителен период на пътуване: пролет, есен


Цената включва:
Настаняване в двойна стая в стандартни хотели със закуска
местни руско или английско говорещи екскурзоводи във всеки град по време на обиколките
транспорт според програмата вкл. трансфер от/до летище
самолетен билет икономична класа Ургенч-Ташкент (макс. 20 кг багаж)
малка бутилка минерална вода

Цената не включва:
Самолетен билет София - Ташкент - София
входни такси
напитки и храна не спомената в програмата
виза за Узбекистан
такси за снимане в определени обекти
бакшиши
лични разходи
застраховка

Допълнителни услуги:
Доплащане за единична стая
входни такси: общо около 85 USD; заплащат се на място
допълнителни нощувки: по запитване.


Галерия


В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан (Оценка 4.65 / 5 базирана на 319 мнения.)
Цена
1509 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
490 BGN
Статус
Гарантирани заминавания

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

До Ташкент може да се лети с Turkish Airlines, Aeroflot и др. Можете и да пътувате с автобус до Истанбул и оттам да летите до Ташкент с Turkish Airlines или Uzbekistan Airways 

Ориентировъчна цена. Потвърждава се при заявка спрямо датата на пътуване.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
UZB_TR
Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач 2103 BGN, 8 дни

Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач

Оман е страна на контрасти – безкрайните пясъчни дюни преминават в свежи зелени оазиси,...
Мадагаскар - осмият континент 3508 BGN, 14 дни

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Малдивите - слънчевата страна на живота 3528 BGN, 8 дни

Малдивите - слънчевата страна на живота

Открийте слънчевата страна на живота в Малдивите! Състоящ се от над 1000 острова, разположени...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...