Coronavirus (COVID-19) travel update
Санкт Петербург - градът на царете

Санкт Петербург е един от най-красивите европейски градове и втория по големина в Русия.

Ще попаднете в плен на изумителните дворци, големите църкви и обширни площади от царски времена, които доминират в градския пейзаж днес. Архитектурата е помпозна и впечатляваща, а по своето богатство и лукс може да бъде надмината само от най-смелите фантазии. Велики поети и писатели като Пушкин и Достоевски са оставили своя следа в Санкт Петербург, а градът е дом на световно известния музей Ермитаж - един фантастичен сбор от красиви зали с мраморни стълбища, подови мозайки и позлатени полилеи, сред които са изложени повече от 3 милиона произведения на изкуството. Разходка с корабче по река Нева ще ви потопи напълно в атмосферата на "Северната Венеция".
 


План на пътуване:

Ден 1. Пристигане
Пристигане на летището в Санкт Петербург. Трансфер до хотела за настаняване. Вечерна разходка в метрото, където по-старите станции са елегантно декорирани.

Ден 2. Обиколка на града.
Ще посетите някои от най-впечатляващите забележителности, сред които Невски проспект и Църквата "Възкресение Христово", както и Петропавловската крепост.

Ден 3. Ермитажа
Сутринта посещение на Зимния дворец с един от най-известните музеи в света - Ермитажа. Следобедът е свободен.

Ден 4. Исакиевски събор
Посещение на Мемориалното гробище, трогателен паметник на загиналите по време на обсадата на града 1941-44 г. Следобед ще посетите Исакиевският събор. По желание в късния следобед можете да плавате с лодка по река Нева.

Ден 5. Петерхоф, манастира Александър Невски
Посещение на Летния дворец на Петър Велики. Паркът и дворецът са едни от най-големите и красиви в света. Следобед ще разгледаме манастира Александър Невски, в който са погребани едни от най-известните руски граждани.

Ден 6. Царское село, двореца на Екатерина Велика
След закуска ще посетим Царское село и дворецът на Екатерина Велика. Трансфер до летището за отпътуване.

Цената включва: ►5 нощувки в стандартен хотел  със закуска ►всички споменати обиколки и трансфери ►входни такси според програмата ►медицинска застраховка.

Цената не включва: ►самолетни билети ►руска виза: 140 лв. (нормална процедура)  ►разходка с лодка по река Нева в ден 4.

Цена на допълнителни услуги: ►доплащане за единична стая: при запитване ►екскурзия с корабче по река Нева с екскурзовод: 60 лв►местен екскурзовод на български език 

Практическа информация: Това пътуване можете да направите и сами на желана от вас дата, програмата също може да се промени в зависимост от предпочитанията ви.

Препоръчителен период на пътуване: май - септември
 


Галерия


Санкт Петербург - градът на царете (Оценка 4.7 / 5 базирана на 301 мнения.)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
Min. 10 persons
Reservation System Code
RULED_grp
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3577 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1029 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...