Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Обиколка на Иран, 11 дни 2293 BGN, 11 дни

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна Персия.

За повече от три столетия Персия е била подложена на гръцки, арабски, монголски и турски нашествия, което се е отразило на развитието на тази страна по отношение на философия, изкуство, наука и религия. Ще тръгнем по дирите на някои от най-големите пълководци в историята – Александър Велики, Чингис Хан, Тамерлан и ще може единствено да се възхищаваме на архитектурните умения на династиите. По време на нашата обиколка на Иран ще видим невероятни райони – безплодни области, необятни пустини, зелени обработваеми площи и цветя във всякакви цветове край оазисите през пролетта. Ще посетим 5 града с изключително културно и историческо значение: Техеран, модерния метрополис на Иран, Шираз – града на розите и поезията, Персеполис – столицата на древна Персия, Исфахан – Флоренция на Ориента, Язд - един от най-красивите пустинни градове в света.

Забележителности:
♦ Персеполис - величествените руини на някогашна церемониална столица на Персийската империя се намират на около 70 км от гр. Шираз. От 1979 г. градът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство
Исфахан (Есфахан) - третият по големина град в Иран, наричан Флоренция на Ориента
Язд - разположен в пустинята, това е един от най-запазените градове от глина


План на пътуване:

Ден 1. Отпътуване от летище София

Ден 2. Техеран
Пристигане в Техеран рано сутринта, транспорт до хотела, ранно настаняване и почивка. По-късно на същия ден - обиколка на иранската столица с посещение на археологическия музей, музея на кралските бижута с известния диамант Даря-е-Нур, двореца Голестан и базара. Нощувка в Техеран.

Ден 3. Техеран - Шираз
Сутринта посещение на комплекса Саад Абад (летния дворец на шаха), където ще разгледаме два от 18-те исторически палата. Следобед – трансфер до летището за вътрешен полет до Шираз. По пътя към хотела ще спрем за снимка при красивия храм Сах-е-Чераг. Нощувка в Шираз.

Ден 4. Шираз
Обиколка на Шираз с посещение на комплекса на Карим Хан, джамията Насир Алмолк, джамията Вакил и едноименния базар, Сарай-е-мошир със своите интересни магазинчета за етнически сувенири. След обед обиколката продължава с посещение на гробниците на древните персийски поети Хафез и Саади, както и гробницата Хаджой-е-Кермани. Нощувка в Шираз.

Ден 5. Шираз - Персеполис - Язд
След закуска се отправяме към легендарния Персеполис - древната столица на Ахеменидите, построена от Дарий Велики през 518 г. Пр. Хр. Следва посещение на Нагш-е-Ростам, където са разположени гробниците на някои от Ахеменидските крале. Пътуването продължава през Абарку към Язд, където нощуваме.

Ден 6. Язд
Разглеждане на забележителностите в Язд с посещение на градината Доулат Абад, Кулата на тишината, огнения храм, джамията Джаме, старинната част на града. Нощувка в Язд.

Ден 7. Язд - Наин - Исфахан
Сутринта се отправяме към Исфахан, като по пътя ще посетим град Наин, известен с джамията Джаме, водната мелница Ригарех и др. Нощувка в Исфахан.

Ден 8. Исфахан
Исфахан е перлата на традиционната ислямска архитектура. Обиколка на Исфахан – площад Нагш-е-Джахан с джамиите на имама и на шейх Лотфолах, както и двореца Али Капу и базара. Ще посетим и дворците Чехел Сутон и Хащ Бехещ. Нощувка в Исфахан.

Ден 9. Исфахан
Обиколката на Исфахан продължава с джамията Джаме, църквата Ванк - една от най-красивите арменски църкви, Монар Джомбан (Клатещите се минарета), историческите мостове в града. Нощувка в Исфахан.

Ден 10. Исфахан - Абянех - Кашан
Днес се отправяме към селцето Абянех, което е под закрилата на ЮНЕСКО. Неговите жители говорят, живеят и се обличат в оригинален персийски стил. Пътуването продължава към Кашан, където ще посетим две исторически къщи: Табатабаиха и Бороджердиха, както и градините Фин. Нощувка в Кашан.

Ден 11. Отпътуване
Групов трансфер до летището в Техеран и отпътуване.


NB! Цената за дати 26 април и 11 октомври е на човек в двойна стая за групово пътуване при мин. 8 души. При по-малко записали се хора но мин. 4 души, цената се запазва но без водач от фирмата. Групата се придружава от водач от Пингвин Травел при мин. 8 души

Виза: 15-дневна туристическа виза се получава при пристигане на летище Имам Хомейни в Техеран. Цена: ок. 50 евро, потвърждава се на място. За да се възползвате от процедурата виза на място, моля да ни изпратите цветно сканирано копие на вашия паспорт предварително по и-мейл. Важно: в паспорта ви не трябва да има израелски печати! Носете си 2 снимки паспортен формат

Практическа информация:► В Иран съществуват строги норми на облекло и поведение. Дамите следва да носят дрехи с дълги ръкави, главата да е покрита с шал през цялото време, а върху панталоните да се носи дълга дреха (тип туника), която да покрива краката до коленете. Мъжете да не носят къси панталони. ►Носете си пари в брой - евро или долари, кредитни карти не могат да бъдат използвани. ►Много музеи в Иран са затворени в понеделник и на официални празници, Голестан е затворен в неделя, музеят на кралските бижута е отворен събота-вторник

Препоръчителен период на пътуване: пролет, есен

ПЪТЕПИС - Първа част
ПЪТЕПИС - Втора част
ПЪТЕПИС - Трета част
ПЪТЕПИС - Четвърта част


Цената включва:
Самолетен билет Техеран – Шираз
9 нощувки в двойна стая в хотели 4**** със закуска и 1 нощувка в традиционна къща в Кашан
транспорт според програмата вкл. общ трансфер от/до летището
английско-говорещ местен шофьор-екскурзовод при 2 души / местен английско говорещ екскурзовод при 3 и повече души
входни такси според програмата
покана за виза
водач от Пингвин Травел при груповото пътуване на 26 април и 11 октомври при мин. 8 души

Цената не включва:
Самолетен билет София - Техеран - София
туристическа виза
бакшиши
храна неспомената в програмата
напитки (в Иран са забранени вносът и продажбата на алкохол)
застраховка
лични разходи

Допълнителни услуги:
Доплащане при по-малка група: при запитване


Галерия


Обиколка на Иран, 11 дни (Оценка 4.66 / 5 базирана на 283 мнения.)
Цена
2293 BGN
Продължителност
11 дни
Допл. единична стая:
416 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2293 BGN
Продължителност
11 дни
Допл. единична стая:
416 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Препоръчваме полет на Катарските и Турските авиолинии

Ориентировъчна цена с билет на Турските авиолинии през Истанбул, потвърждава се при заявка на пътуването

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
4-12
Reservation System Code
IRAN
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1372 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...