Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Обиколка на Румъния 1411 BGN, 8 дни

Обиколка на страната, известна като родината на Дракула. Румъния обаче е повече от това.

Потопете се в една палитра от преживявания – от средновековните градове в Трансилвания до прекрасната природа около делтата на Дунав, от високи планини до крайбрежието на Черно море и много, много още.
В румънската столица Букурещ ще откриете втората по големина сграда в света (след пентагона) – Двореца на парламента. Чаушеску заповядва да бъде построена с идеята Букурещ да стане комунистическата столица на Източна Европа. В самия град няма много стари сгради, затова не пропускайте посещение в патриаршеската катедрала от 17 в. Ще посетим също и замъкът Бран, където според преданията е живял Дракула. Въпреки че това не е напълно исторически документирано, все пак дебелите стени, високите кули и тесните помещения правят тези истории много живи. Добре запазения средновековен град Брашов, сгушен в полите на Трансилванските планини, също си заслужава да бъде посетен. Румъния определено е страна за пътувания, с гостоприемно население. Разполага с богата култура и там лесно се намират прекрасни и евтини образци на изкуството и занаятите. Румъния сякаш се е появила от разтопен леден похлупак. Румънците отхвърлиха дълбоко замразеното иго на диктатурата, разтъркаха очи и се хвърлиха в бясно преследване на бъдещето.
Днешна Трансилвания е не само любимият декор за снимки на филмовата индустрия. Трансилвания е минало в настоящето. Живата история. Църквите-крепости, където някогашните бойци за удържали нашествията от изток. Днес те се издигат безмълвни в лятната топлина. Но оставете фантазията си да се вихри на воля…


План на пътуване:

Ден 1: Букурещ

Пристигане на летището в Букурещ. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря.

Ден 2: Букурещ - Куртеа де Арджеш - Сибиу- Сибел (340 км/5 ч.)
След закуска отпътуване за Куртеа де Арджеш, бившата столица на Влахия. Посещение на Епископската църква, място на покой на румънските крале. Продължаваме към Сибиу, където пристигаме в ранния следобед. Обиколка на стария средновековен център на града. Продължаваме към Сибел, където ще посетим музея за икони. Вечеря и нощувка в Сибел

Ден 3: Сибел - Сигишоара - Търгу Муреш - Бистрица (280 км/4 ч.)
Ранно отпътуване към Сигишоара, родно място на Влад Цепеш. По пътя спиране в Биертан. Посещение на крепостта, катедралата и центъра на града. Разходка и обяд в Сигишоара. Продължаваме към Търгу Муреш, пешеходна обиколка из елегантния център на града, известен със своята архитектура: Дворецът на културата, Православните църкви и библиотеката-музей Телеки Боляй. Пътуваме до Бистрица, един от седемте средновековни града в Трансилвания и място, където Джонатан Харкър, героят на Брам Стокър, прекарва нощта преди пристигането в замъка на Дракула. Вечеря и нощувка в хотел в Бистрица.

Ден 4: Бистрица - Молдовенец - Гура Химорулуй (245 км/4 ч.)
Отпътуване за Буковина - "горната земя", с уникалните й изрисувани манастири, принадлежащи към световното наследство на ЮНЕСКО. След прекосяване земята на Дракула, чудесно изобразена в романа на Брам Стокър "Дракула", пристигаме в Кампулунг Молдовенец и посещаваме Музея за изкуства от дърво. Обяд в местен ресторант. Следобед посещаваме манастир Молдовица – една симфония в пурпурно червено, съкровище на средновековното изкуство. Продължаваме с посещение работилницата на Луция Кондреа, известен създател на боядисани яйца, както и село Ватра Молдовитей, със своите традиционни малки къщи, стар парен влак, наречен "Моканита" и девствена природа. Вечеря и нощувка в хотел.

Ден 5: Гура Химорулуй - Воронец - Лаку Рошу/Миеркурея Чук - Брашов (355 км/6 ч.)
Посещение на перлите на Буковина. Манастирът Воронец представлява истинска туристическа атракция, както за румънските, така и за чуждестранните посетители. Наричан е още "Сикстинската капела на Изтока". Продължаваме да се движим през молдовските села, с типичните им къщи. Пристигане в село Търпещи – приютило възхитителния Музей "Некулай Попа". След това посещаваме манастирите Варатец и Манастир Агапия. Следобед преминаваме през прекрасния пролом Биказ пеша, ако времето позволява. Пристигане в Лаку Рошу (Червеното езеро), където ще обядваме. Пристигане в Брашов, бившия Кронщат, основан от саксонските заселници като южната порта на Трансилвания. Разходка в стария градски център, посещение на Черната църква в квартал Шей - най-голямата готическа църква между Истанбул и Виена. Нощувка в Брашов. Не е включена вечеря в този ден.

Ден 6: Брашов - Прежмер - Бран - Брашов (100 км/4 ч.)
Спираме по пътя в село Прежмер, известно с църквата-крепост, защитен обект на ЮНЕСКО. Продължаваме към Бран и посещаваме известния средновековен замък (замъкът на Дракула), построен като крепост за гражданите на Брашов през 1377 г. Обяд в Бран. Връщане в Брашов за нощувка (вечеря не е включена).

Ден 7: Брашов - Синая - Букурещ (180 км/ 3 ч.)
Сутринта прекосяваме Карпатите по посока Синая, един от най-големите красиви планински курорти, наричани още "Перлата на Карпатите". Посещение на замъка "Пелеш", изискан архитектурен обект и един от най-забележителните замъци в Европа, бивша лятна резиденция на краля. Панорамна обиколка на Букурещ, градът на контрастите между старото и модерното, с големите си булеварди и великолепни сгради (румънският Атенеум, Патриаршеската църква). Посещение на Парламента, построен между 1984 и 1989 г., най-голямата сграда в Европа и втората в света след Пентагона. Настаняване в хотел в Букурещ. Разходка в центъра на Стария град. Прощална вечеря. Нощувка в Букурещ.

Ден 8: Заминаване
Трансфер до летището и отпътуване.


Цената включва:
7 нощувки в хотели в двойни стаи със собствен санитарен възел
пълен пансион - от вечеря на ден 1 до закуска на ден 8; без 2 вечери в Брашов
местен английско говорещ гид
трансфери от и до летището на ден 1 и ден 8
транспорт и входни такси според програмата
1 малка бутилка вода на човек/ден

Цената не включва:
Самолетни билети
медицинска застраховка
бакшиши
напитки и храна не спомената в програмата
допълнителен транспорт
такси за снимане където се изискват такива
лични разходи

Допълнителни услуги:
Доплащане за единична стая: 335 лв
4-дневно/3 нощувки продължение в делтата на Дунав след основната програма на всички дати без 21 юли: 853 лв. на човек; единична стая: 98 лв.


Галерия


Обиколка на Румъния (Оценка 4.74 / 5 базирана на 283 мнения.)
Цена
1411 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
353 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1411 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
353 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1411 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
353 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1411 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
353 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1411 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
353 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1411 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
353 BGN
Статус
Гарантирани заминавания

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
RORUND
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1372 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...