Full Safety Package and Deposit as Low as 10%
Обиколка на Румъния 1499 BGN, 8 дни

Обиколка на страната, известна като родината на Дракула. Румъния обаче е повече от това.

Потопете се в една палитра от преживявания – от средновековните градове в Трансилвания до прекрасната природа около делтата на Дунав, от високи планини до крайбрежието на Черно море и много, много още.
В румънската столица Букурещ ще откриете втората по големина сграда в света (след пентагона) – Двореца на парламента. Чаушеску заповядва да бъде построена с идеята Букурещ да стане комунистическата столица на Източна Европа. В самия град няма много стари сгради, затова не пропускайте посещение в патриаршеската катедрала от 17 в. Ще посетим също и замъкът Бран, където според преданията е живял Дракула. Въпреки че това не е напълно исторически документирано, все пак дебелите стени, високите кули и тесните помещения правят тези истории много живи. Добре запазения средновековен град Брашов, сгушен в полите на Трансилванските планини, също си заслужава да бъде посетен. Румъния определено е страна за пътувания, с гостоприемно население. Разполага с богата култура и там лесно се намират прекрасни и евтини образци на изкуството и занаятите. Румъния сякаш се е появила от разтопен леден похлупак. Румънците отхвърлиха дълбоко замразеното иго на диктатурата, разтъркаха очи и се хвърлиха в бясно преследване на бъдещето.
Днешна Трансилвания е не само любимият декор за снимки на филмовата индустрия. Трансилвания е минало в настоящето. Живата история. Църквите-крепости, където някогашните бойци за удържали нашествията от изток. Днес те се издигат безмълвни в лятната топлина. Но оставете фантазията си да се вихри на воля…


План на пътуване:

Ден 1: Букурещ

Пристигане на летището в Букурещ. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря.

Ден 2: Букурещ - Куртеа де Арджеш - Сибиу- Сибел (340 км/5 ч.)
След закуска отпътуване за Куртеа де Арджеш, бившата столица на Влахия. Посещение на Епископската църква, място на покой на румънските крале. Продължаваме към Сибиу, където пристигаме в ранния следобед. Обиколка на стария средновековен център на града. Продължаваме към Сибел, където ще посетим музея за икони. Вечеря и нощувка в Сибел

Ден 3: Сибел - Сигишоара - Търгу Муреш - Бистрица (280 км/4 ч.)
Ранно отпътуване към Сигишоара, родно място на Влад Цепеш. По пътя спиране в Биертан. Посещение на крепостта, катедралата и центъра на града. Разходка и обяд в Сигишоара. Продължаваме към Търгу Муреш, пешеходна обиколка из елегантния център на града, известен със своята архитектура: Дворецът на културата, Православните църкви и библиотеката-музей Телеки Боляй. Пътуваме до Бистрица, един от седемте средновековни града в Трансилвания и място, където Джонатан Харкър, героят на Брам Стокър, прекарва нощта преди пристигането в замъка на Дракула. Вечеря и нощувка в хотел в Бистрица.

Ден 4: Бистрица - Молдовенец - Воронец -Гура Химорулуй (245 км/4 ч.)
Отпътуване за Буковина - "горната земя", с уникалните й изрисувани манастири, принадлежащи към световното наследство на ЮНЕСКО. След прекосяване земята на Дракула, чудесно изобразена в романа на Брам Стокър "Дракула", пристигаме в Кампулунг Молдовенец и посещаваме Музея за изкуства от дърво. Обяд в местен ресторант. Следобед посещаваме манастир Молдовица – една симфония в пурпурно червено, съкровище на средновековното изкуство. Продължаваме с посещение работилницата на Луция Кондреа, известен създател на боядисани яйца.Посещение на перлите на Буковина. Манастирът Воронец представлява истинска туристическа атракция, както за румънските, така и за чуждестранните посетители. Наричан е още "Сикстинската капела на Изтока". Вечеря и нощувка в хотел.

Ден 5: Гура Химорулуй  - Лаку Рошу - Брашов (355 км/6 ч.)
Продължаваме да се движим през молдовските села, с типичните им къщи. След това посещаваме манастира Агапия. Следобед преминаваме през прекрасния пролом Биказ пеша, ако времето позволява. Пристигане в Лаку Рошу (Червеното езеро), където ще обядваме. Пристигане в Брашов, бившия Кронщат, основан от саксонските заселници като южната порта на Трансилвания. Нощувка в Брашов. Не е включена вечеря в този ден.

Ден 6: Брашов - Синая - Бран - Прежмер  - Брашов (175 км/5,5 ч.)
След закуска, посещение на приказния замък Пелеш- един от най-впечатляващите замъци в Европа,известен с  изящната си архитектура . След това продължаваме към Бран, където ще посетим известния средновековен замък - „Замъкът на Дракула“, построен като защитна крепост за гражданите на Брашов през 1377 г. . Обяд в Бран. Следващата спирка е в Преймер , с посещение на църквата-крепост, включена в световното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в Брашов. Обзорна обиколка на Брашов, включваща Черната църква (ще я разгледаме само отвън), старите укрепления, Бялата и Черната кула, Площада Сфатулуй, Портата "Св. Екатерина" и Църквата "Свети Николай". Нощувка в Брашов (вечеря не е включена).

Ден 7: Брашов -  Букурещ (180 км/ 3 ч.)
Сутринта прекосяваме Карпатите по посока Букурещ.В този ден не е включен обяд . Панорамна обиколка на Букурещ, градът на контрастите между старото и модерното, с големите си булеварди и великолепни сгради (румънският Атенеум, Патриаршеската църква). Посещение на Парламента, построен между 1984 и 1989 г., най-голямата сграда в Европа и втората в света след Пентагона. Настаняване в хотел в Букурещ. Разходка в центъра на Стария град. Прощална вечеря. Нощувка в Букурещ.

Ден 8: Заминаване
Трансфер до летището и отпътуване.


Цената включва:
7 нощувки в хотели в двойни стаи със собствен санитарен възел
пълен пансион - от вечеря на ден 1 до закуска на ден 8; без 2 вечери в Брашов
местен английско говорещ гид
трансфери от и до летището на ден 1 и ден 8
транспорт и входни такси според програмата
1 малка бутилка вода на човек/ден

Цената не включва:
Самолетни билети
медицинска застраховка
бакшиши
напитки и храна не спомената в програмата
допълнителен транспорт
такси за снимане където се изискват такива
лични разходи

Допълнителни услуги:
Доплащане за единична стая: 335 лв
4-дневно/3 нощувки продължение в делтата на Дунав след основната програма на всички дати без 21 юли: 853 лв. на човек; единична стая: 98 лв.


Галерия


Обиколка на Румъния (Оценка 4.74 / 5 базирана на 322 мнения.)
Цена
1499 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
412 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1499 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
412 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1499 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
412 BGN
Статус
Гарантирани заминавания

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
RORUND
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1156 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач 4802 BGN, 16 дни

Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач

Почувствайте хипнотичния ритъм на Южна Америка - обвит в мистицизъм, ще го усетите между...
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1764 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...