Обиколка на Румъния 1323 BGN, 8 дни

Обиколка на страната, известна като родината на Дракула. Румъния обаче е повече от това.

Потопете се в една палитра от преживявания – от средновековните градове в Трансилвания до прекрасната природа около делтата на Дунав, от високи планини до крайбрежието на Черно море и много, много още.
В румънската столица Букурещ ще откриете втората по големина сграда в света (след пентагона) – Двореца на парламента. Чаушеску заповядва да бъде построена с идеята Букурещ да стане комунистическата столица на Източна Европа. В самия град няма много стари сгради, затова не пропускайте посещение в патриаршеската катедрала от 17 в. Ще посетим също и замъкът Бран, където според преданията е живял Дракула. Въпреки че това не е напълно исторически документирано, все пак дебелите стени, високите кули и тесните помещения правят тези истории много живи. Добре запазения средновековен град Брашов, сгушен в полите на Трансилванските планини, също си заслужава да бъде посетен. Румъния определено е страна за пътувания, с гостоприемно население. Разполага с богата култура и там лесно се намират прекрасни и евтини образци на изкуството и занаятите. Румъния сякаш се е появила от разтопен леден похлупак. Румънците отхвърлиха дълбоко замразеното иго на диктатурата, разтъркаха очи и се хвърлиха в бясно преследване на бъдещето.
Днешна Трансилвания е не само любимият декор за снимки на филмовата индустрия. Трансилвания е минало в настоящето. Живата история. Църквите-крепости, където някогашните бойци за удържали нашествията от изток. Днес те се издигат безмълвни в лятната топлина. Но оставете фантазията си да се вихри на воля…


План на пътуване:

Ден 1: Букурещ

Пристигане на летището в Букурещ. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря.

Ден 2: Букурещ - Куртеа де Арджеш - Сибиу- Сибел (340 км/5 ч.)
След закуска отпътуване за Куртеа де Арджеш, бившата столица на Влахия. Посещение на Епископската църква, място на покой на румънските крале. Продължаваме към Сибиу, където пристигаме в ранния следобед. Обиколка на стария средновековен център на града. Продължаваме към Сибел, където ще посетим музея за икони. Вечеря и нощувка в Сибел

Ден 3: Сибел - Сигишоара - Търгу Муреш - Бистрица (280 км/4 ч.)
Ранно отпътуване към Сигишоара, родно място на Влад Цепеш. По пътя спиране в Биертан. Посещение на крепостта, катедралата и центъра на града. Разходка и обяд в Сигишоара. Продължаваме към Търгу Муреш, пешеходна обиколка из елегантния център на града, известен със своята архитектура: Дворецът на културата, Православните църкви и библиотеката-музей Телеки Боляй. Пътуваме до Бистрица, един от седемте средновековни града в Трансилвания и място, където Джонатан Харкър, героят на Брам Стокър, прекарва нощта преди пристигането в замъка на Дракула. Вечеря и нощувка в хотел в Бистрица.

Ден 4: Бистрица - Молдовенец - Гура Химорулуй (245 км/4 ч.)
Отпътуване за Буковина - "горната земя", с уникалните й изрисувани манастири, принадлежащи към световното наследство на ЮНЕСКО. След прекосяване земята на Дракула, чудесно изобразена в романа на Брам Стокър "Дракула", пристигаме в Кампулунг Молдовенец и посещаваме Музея за изкуства от дърво. Обяд в местен ресторант. Следобед посещаваме манастир Молдовица – една симфония в пурпурно червено, съкровище на средновековното изкуство. Продължаваме с посещение работилницата на Луция Кондреа, известен създател на боядисани яйца, както и село Ватра Молдовитей, със своите традиционни малки къщи, стар парен влак, наречен "Моканита" и девствена природа. Вечеря и нощувка в хотел.

Ден 5: Гура Химорулуй - Воронец - Лаку Рошу/Миеркурея Чук - Брашов (355 км/6 ч.)
Посещение на перлите на Буковина. Манастирът Воронец представлява истинска туристическа атракция, както за румънските, така и за чуждестранните посетители. Наричан е още "Сикстинската капела на Изтока". Продължаваме да се движим през молдовските села, с типичните им къщи. Пристигане в село Търпещи – приютило възхитителния Музей "Некулай Попа". След това посещаваме манастирите Варатец и Манастир Агапия. Следобед преминаваме през прекрасния пролом Биказ пеша, ако времето позволява. Пристигане в Лаку Рошу (Червеното езеро), където ще обядваме. Пристигане в Брашов, бившия Кронщат, основан от саксонските заселници като южната порта на Трансилвания. Разходка в стария градски център, посещение на Черната църква в квартал Шей - най-голямата готическа църква между Истанбул и Виена. Нощувка в Брашов. Не е включена вечеря в този ден.

Ден 6: Брашов - Прежмер - Бран - Брашов (100 км/4 ч.)
Спираме по пътя в село Прежмер, известно с църквата-крепост, защитен обект на ЮНЕСКО. Продължаваме към Бран и посещаваме известния средновековен замък (замъкът на Дракула), построен като крепост за гражданите на Брашов през 1377 г. Обяд в Бран. Връщане в Брашов за нощувка (вечеря не е включена).

Ден 7: Брашов - Синая - Букурещ (180 км/ 3 ч.)
Сутринта прекосяваме Карпатите по посока Синая, един от най-големите красиви планински курорти, наричани още "Перлата на Карпатите". Посещение на замъка "Пелеш", изискан архитектурен обект и един от най-забележителните замъци в Европа, бивша лятна резиденция на краля. Панорамна обиколка на Букурещ, градът на контрастите между старото и модерното, с големите си булеварди и великолепни сгради (румънският Атенеум, Патриаршеската църква). Посещение на Парламента, построен между 1984 и 1989 г., най-голямата сграда в Европа и втората в света след Пентагона. Настаняване в хотел в Букурещ. Разходка в центъра на Стария град. Прощална вечеря. Нощувка в Букурещ.

Ден 8: Заминаване
Трансфер до летището и отпътуване.


Цената включва:
7 нощувки в хотели в двойни стаи със собствен санитарен възел
пълен пансион - от вечеря на ден 1 до закуска на ден 8; без 2 вечери в Брашов
местен английско говорещ гид
трансфери от и до летището на ден 1 и ден 8
транспорт и входни такси според програмата
1 малка бутилка вода на човек/ден

Цената не включва:
Самолетни билети
медицинска застраховка
бакшиши
напитки и храна не спомената в програмата
допълнителен транспорт
такси за снимане където се изискват такива
лични разходи

Допълнителни услуги:
Доплащане за единична стая: 335 лв
4-дневно/3 нощувки продължение в делтата на Дунав след основната програма на всички дати без 21 юли: 853 лв. на човек; единична стая: 98 лв.


Галерия


Обиколка на Румъния (Оценка 4.74 / 5 базирана на 260 мнения.)
Цена
1323 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1323 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Затворено за записване
Цена
1127 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1323 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
RORUND
Обиколка на Етиопия - древност отвъд всички представи 3058 BGN, 13 дни

Обиколка на Етиопия - древност отвъд всички представи

Посетете една от най-древните държави в света. Притежаваща един от най-разнообразните релеф и...
Сомалиленд и Джибути - пътуване обратно във времето 3626 BGN, 12 дни

Сомалиленд и Джибути - пътуване обратно във времето

Елате с нас на пътешествие до най-вълнуващите места в Африканския Рог: Сомалиленд – държава,...
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Покажи всичко» Новини и обновления

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка....


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до...


13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи...