Афганистан: Кабул, Херат, Бамиян, Банд-е Амир, Мазар-и-Шариф и Още

Афганистан: Кабул, Херат, Бамиян, Банд-е Амир, Мазар-и-Шариф и Още 3704 BGN, 9 дни

Присъединете се към пътешествие през сърцето на Афганистан, където ви очаква богата история, спиращи дъха пейзажи и култури. От момента, в който пристигнете в Кабул, ще се потопите в пътешествие, което ще ви заведе до древните съкровища на Херат, очарователните долини на Бамиян и свещенния град Мазар-и-Шариф. Открийте тайните на Кабулския музей, застанете пред величествената Хератска крепост, станете свидетел на останките от статуите на Будите в Бамиян и изследвайте природните чудеса на Националния парк Банд-е Амир. Това е пътешествие, което обещава да разпали вашите сетива и да разкрие обаянието на Афганистан.


Програма:

Ден 1. Пристигане в Кабул
Пристигане в Кабул рано сутринта. След кратка почивка в хотела ни, ще има обиколка включваща Кабулския музей, Стария дворец, градината на Бабур Шах и Телевизионните кули, откъдето се открива великолепна гледка към града Кабул. Нощувка в Кабул.

Ден 2. Полет Кабул - Херат
Херат е третият по големина град в Афганистан. Градът датира от времето на Авеста и традиционно е бил известен с виното си. Херат разполага с няколко исторически забележителности, включително Хератската крепост. През Средновековието Херат става един от важните градове на Хорасан, като бива известен като "Перлата на Хорасан".

Днес ще посетим крепостта (Кала Иктьярудин), горидската и тимуридската керамика, Масджид-и-Джами - една от най-впечатляващите джамии в света. Има възможност да видите известен бронзов казан от 14 век, за който се предполага, че е бил чашата за лимонада на Тамерлан.

Ден 3. Херат
Днес ще посетим стария град, за да разгледаме базара. Останалата част от сутринта ще прекараме, като посетим комплекса Мусалла от 15 век, който включва Минаретата на Гохар Шад и нейната гробница.

Ден 4. Полет Херат - Кабул. Караме до Чарикар и Бамиян
Сутрешен полет до Кабул. От летището караме на север през Шомали плейнс, през Шибар (3285м), който е водораздел между Индус и Оксус, и после слизаме до Бамиян (180 км).

Ден 5. Бамиян
Бамиян се нарича от някои "Сияеща светлина" и "Долина на боговете". В близост до града има няколко туристически атракции, включително статуите на Будите в Бамиян, които са били издълбани в скалите от северната страна на град Бамиян през 6 и 7 век от новата ера, датирайки от времето на хефталитското управление. След закуска ще посетим статуите на Будите; и ако имаме време, ще изследваме околните скали, които са изпълнени с пещери с издълбани рисунки и фрески. След това караме на кратко разстояние до основата на Шахр-и-Голгола, която е била унищожена от Чингис Хан през 1221 г. Чингис Хан е унищожил Балх и изпратил внука си с армия, за да завладее Бамиян. Хората от Бамиян са се противопоставили и внукът на Чингис Хан е бил убит.

Ден 6. Бамиян - Банд-е Амир - Бамиян
Ще продължим пътуването си от Бамиян до Националния парк Банд-е Амир. Банд-е Амир е верига от шест езера в планинската пустиня в централен Афганистан. Езерата се формират от минерално-богата вода, която прониква през дефекти и пукнатини в скалния пейзаж. Водата им варира в цвят от тюркоазено до дълбоко синьо-черно от езеро на езеро. Връщане в Бамиян за нощувка.

Ден 7. Бамиян - Мазар-и-Шариф
Продължаваме нашето пътуване и караме до Мазар-и-Шариф, или "Гробницата на Превъзнесения" и се смята, че е мястото на погребението на зетя на пророка Али. Гробницата се намира във великолепна каменна сграда, заобиколена от стада бели гълъби. Легендата гласи, че ако се присъедини сив гълъб, той ще стане бял след месец. Мазар-и-Шариф не е само център на производството на килими в Афганистан, но и един от центровете на търговията с килими в Централна Азия, където могат да се намерят най-красивите от цяла Централна Азия.

Ден 8. Мазар-и-Шариф - Кабул
Напускаме рано и караме на юг, за да преминем Хинду Куш през тунела Саланг, който е най-високата магистрала в света и е построен от съветски инженери през 1964 г. Той се разширява през 2003 г. Пристигане в Кабул през нощта.

Ден 9. Кабул
Заминаване.


Цената включва:
Нощувки в хотели и къщи за гости в самостоятелни стаи с включена закуска
летищни трансфери и наземен транспорт
вътрешен полет Кабул - Херат и обратно
местен англоговорящ екскурзовод
покана за виза
представител на Пенгуин Травъл (при минимум 8 пътуващи)

Цената не включва:
междунадорни полети
бакшиши
застраховка
такса за виза


Галерия


Афганистан: Кабул, Херат, Бамиян, Банд-е Амир, Мазар-и-Шариф и Още (Оценка 4.81 / 5 базирана на 18 мнения.)
Цена
3704 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
470 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
3704 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
470 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Големина на групата
6-12
Reservation System Code
AFROUND
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 5194 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари. Представете си...
Мадагаскар - Земята от преди време 3626 BGN, 12 дни

Мадагаскар - Земята от преди време

Изолиран в продължение на милиони години от материка, еволюцията там е създала неповторима...
Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия! 4390 BGN, 8 дни

Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия!

Саудитска Арабия е една от най-енигматичните страни в Близкия изток!  На този тур ще може да...
Покажи всичко»

Новини и обновления

12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...


05.06.2023 17:32

Сучитото: Открийте Културното Съкровище на Ел Салвадор

Ел Салвадор - страната на вулканите, плажовете и дивата природа, крие в себе си истински скъпоценен камък - Сучитото. Това е малък исторически град, разположен на остров в езерото Лагуна де Илопанго, който излъчва уникална атмосфера и културно наследство. Със своите усещания за миналото и прелестната архитектура, Сучитото е истинско откритие за всеки пътешественик. Този страхотен град се намира...


30.05.2023 12:59

Открийте очарователната красота на езерото Накуру в Кения

Кения, страна със зашеметяващи пейзажи и разнообразна дива природа, съдържа множество скрити съкровища за пътешественици, търсещи незабравими преживявания. Сред тези съкровища се намира очарователното езеро Накуру, хипнотизиращо водно тяло, вградено във Великия ров. Известно с богатото си птичи население и впечатляващата природа, Националният парк Накуру предлага завладяваща комбинация от...