Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

Наблюдение на "голямата миграция" в Масаи Мара, Кения

Наблюдение на 'голямата миграция' в Масаи Мара, Кения 3097 BGN, 9 дни

Вижте един от най-впечатляващите природни спектакли в света – ежегодната миграция на антилопите гну! С настъпването на сухия сезон в „Серенгети" (Танзания), стотици хиляди антилопи, зебри и газели  поемат на север, към резервата „Масаи Мара” (Кения) в преследване на дъждовете и търсене на свежи пасища. Мощта и величието на огромните стада животни, прекосяващи равнини и реки, се усещат от километри, a природното зрелище, което създават е несравнимо с нищо друго. Август е един от най-подходящите месеци за наблюдение на миграцията в Кения. Именно тогава животните достигат до резeрвата „ Масаи Мара” и пресичат реката Мара – това е и кулминацията на миграцията за наблюдаващите я.
Пътешествието ни в Кения продължава с посещение на езерото Накуру - едно от най-популярните места за наблюдение на диви птици и столицата Найроби и завършва с няколко дни почивка на плажа "Диани"- водеща плажна дестинации в Африка.

Забележителности:
♦ Наблюдение на голямата миграция в резервата  "Масаи Мара"
♦ Езерото Накуру - едно от най-популярните места за наблюдение на диви птици
♦ Плажът "Диани"- водеща плажна дестинации в Африка


План на пътуването:

Ден 1. Найроби
Пристигане в Найроби и трансфер до хотела за нощувка.(-/-/-)

Ден 2. Найроби - Масаи Мара (З/О/В)
Днес се отправяме към резерватът " Масаи Мара". По пътя ще можем да се насладим на красивите пейзажи на Източноафриканскана рифтова долина. Пристигаме в резервата навреме за вечерното ни сафари. Резерватът е известен със обширната си савана и множество хълмове, както и с обитаващите го диви животни - лъвове, леопарди, гепарди, слонове и много други. Именно от тук ще наблюдаваме и голямата миграция на антилопите гну.  Ще вечеряме и прекараме нощта в лагера "Мара Ленчада", който разполага с душове с топла вода и тоалетни.

Ден 3. Масаи Мара (З/О/В)
След закуска започваме днешното целодневно сафари. Ще посетим реката Мара, известна като дом на много диви животни. За обяд ще си направим пикник в околността, наблюдавайки крокодилите и хипопотамите. Ако късметът е на наша страна, ще успеем да видим как дивите животни пресичат реката - гледка, станала емблематична за голямата миграция. По желание може да посетите и едно от селата на масаите, за да се запознаете отблизо с културата им. Нощувка в лагера.

Ден 4. Масаи Мара - Национален парк "Езерото Накуру" (З/О/В)
Ще започнем деня рано с пешеходно сафари с местен масаи водач. След това ще се озовем в автентично масайско село, където ще имаме шанса да се потопим в местната култура и да станем свидетели както на ежедневния живот на масаите, така и на някои от специалните им ритуали. Тук е и мястото да си купите автентичен сувенир, ръчно изработен от местните - така ще имате уникален спомен, който да занесете вкъщи, като същевременно и ще подпомогнете местната общност. След това се отправяме към Накуру, като по пътя ще спрем на езерото Найваша за кратко сафари с лодка. Ще бъдем придружени от местен орнитолог, който ще ни помогне в разпознаването на около 400-те вида птици, който се срещат в района. Продължаваме към Накуру. Ще пристигнем там привечер, тъкмо навреме за вечеря. Нощувка в хотел "Martfam Resort" или "Golden Palace".

Ден 5. Накуру - Найроби - Диани (З/-/В)
След закуска, започваме разходката си из парка. Тук ще можем да видим множество екзотични видове птици (парка е дом на около 350 вида), сред които и рововото фламинго. Ще наблюдаваме и бели и черни носорози, леопарди, жирафи, антилопи и черно-бели колобуси. Отправяме се към летището в Найроби, за да хванем полета за Укунда в 14:00. След пристигане в Укунда, следва трансфер до плажния курорт "Диани".

Ден 6-8. Диани (З/-/В)
Като за финал на това вълнуващо пътуване ще прекарате два дни в една от най-идиличните плажни дестинации в Африка. Диани е плаж, известен с белият си пясък, тюркоазените си води и заобикалящата го гъста гора. Ще имате възможност да се насладите на това място според предпочитанията си - може да се излежавате на плажа, да се отдадете на водни спортове или да се разходите в гората "Кая Кинондо" - свещена за местното племе Диго.
Настаняването е в хотел "Leopard beach resort", с включена закуска и вечеря.

Ден 9. Заминаване (З/-/-)
Трансфер до летището в Момбаса и отпътуване.


Цената включва:
самолетен билет София - Найроби; Момбаса- София в икономична класа с включен багаж
нощувки според описанието
храна според описанието
летищни трансфери
транспорт в специален мини-ван с отворен покрив по време на сафаритата
входни такси за националните паркове
професионални англоговорещи гидове
бутилки минерални вода
водач от България при група от 8 човека*

Цената не включва:
допълнителен тур до масайско село на ден 3
лични разходи
храна и напитки,неспоменати в програмата
бакшиши
лични разхдооди


Галерия


Наблюдение на "голямата миграция" в Масаи Мара, Кения (Оценка 4.88 / 5 базирана на 36 мнения.)
Цена
3097 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
490 BGN
Статус
Отворено за записване
* Обявената цена с включен самолетен билет от София подлежи на потвърждение.

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан 2078 BGN, 11 дни

Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан

Кавказ - мястото, където Европа среща Азия, където драматични планински пейзажи срещат вековни...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3577 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Еквадор и островите Галапагос 5978 BGN, 12 дни

Еквадор и островите Галапагос

Чували ли сте някога термина „ мега разнообразна държава”? Тази идея се появява за...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...