Coronavirus (COVID-19) travel update
Бурунди и Руанда 3234 BGN, 10 дни

Едно пътуване до две от най-малко известните африкански държави - Руанда и Бурунди.
Ивестна като "страната на хилядите хълмове", Руанда впечатлява с непокътната природа и редки животински видове. Тук, докато се разхождате през тропическата джунгла, имате шанса да срещнете застрашените планински горили.
Въпреки че името на Руанда предизвиква спомени за един от най-ужасните геноциди в историята, страната вече е поела по нов път на социално и политическо развитие и работи за своето обещаващо бъдеще.
Като част от Региона на великите африкански езера, Бурунди също не изостава по отношение на впечатляващите природни пейзажи. Обширните ѝ планински вериги, гъстите гори и дълбоки езера, в комбинация с богатата култура и гостоприемството на местните, превръщат това пътуване в обогатяващо и преобразяващо преживяване.

Забележителности:
Национален парк "Кибира";
♦ Изворите на р.Нил;
Гишора - където ще се насладим натрадиционно представление с барабани;
♦ Сафари в Национален парк "Акагера".


План на пътуването:

Ден 1. Пристигане.
Пристигане в Бужумбура и трансфер до хотела за нощувка.

Ден 2. Бужумбура
След закуска се отправяме на тур из града. Ще посетим Площада на независимостта, мавзолея на Луис Рвагасоре - герой от борбата за независимост на Бурунди. Мавзолеят се намира в Белведере - една от най-високите точки в града, от където се открива уникална гледка към езерото Танганика. Ще посетим “La Pierre de Stanley et Livingstone” - паметникът отбелязващ мястото, което известните изследователи Стенли и Ливингстън посещават по време на опита им да намерят изворите на Нил. Остатъка от деня ще прекараме в Националния парк "Русизи", където ще наблюдаваме отблизо хипопотами и различни видове птици. Нощувка в Бужумбура.

Ден 3. Бужумбура - Национален парк "Кибира"
Днес започваме деня с пътуване до националния парк "Кибира". Ще се разходим сред непокътнатата природа и ще посетим пещерите “Grottes Inangurire”, разположени в близост до вр.Теза. Продължаваме с посещение на чаените плантации в Теза, след което се връщаме до Бужумбура за нощувка.

Ден 4. Водопадите Карера
Ставаме рано сутринта и поемаме към извора на Нил и водопада Карера. По пътя пред нас ще се разкрият невероятни кледки към обширните чаени плантации. След посещение на водопада, продължаваме към Гитега, където ще rазгледаме Националния Музей и Гишора, където ще се насладим на традиционно представление с барабани. Връщаме се обратно до Бужумбура за нощувка.

Ден 5. Национален парк "Нюнгве" (Руанда)
Днес ще посетим националния парк "Нюнгве", простиращ се сред хълмистите райони, заради които Руанда е наричана "Земята на хилядите хълмове". Ще спрем за обяд в Бутаре, където ще посетим и Националния етнографски музей. Тук се намира най-добрата колекция от етнографски и археологически артефакти, благодарение на които ще научим повече за социалните и културни особености на страната. Ще пренощуваме в къща за гости "Гисакура".

Ден 6.Ньюнгве - Хуйе
Рано сутринта закусваме и започваме дневното си сафари, по време на което ще наблюдаваме шимпанзета и други примати. Следобед имате възможност да изпробвате алпийския тролей в района, преди да се отправим към Хуйе за нощувка.

Ден 7. Тур в Кигали
Столицата на Руанда се разпростира на няколко хълма и долини. Градът е известен с нощния си живот и с разнообразните си ресторанти. Ще посетим Паметникът на геноцида, построен в чест на загиналите по време на масовите убийства през 1994г., свързани с гражданската война в страната. Турът ни днес включва и Природонаучният музей "Кандт", Женският център "Ниямирамбо" и пазарът "Кимиронко."

Ден 8. Национален парк "Акагера"
Закусваме рано сутринта и поемаме на изток към националния парк "Акагера". Ще прекараме деня в сафари из парка, по време на което ще можем да видим "Големите 5", както и много други диви животни - като биволи, слонове, антилопи, Масаи жирафи, маймуни, хиени, както и редки видове птици. Връщаме се в Кигали за нощувка.

Ден 9. Кигали - Мусанзе
Днес се отправяме към Мусанзе, където ще посетим селото Иби Ивацу. Тук ще се запознаем с традиционният за местните начин на живот, традиционните танци и историите за легендарните им крале. Ще посетим и местното училище. Продължаваме към пещерата Мусанзе и езерата близнаци - Бурела и Мулондо. Нощувка в Мусанзе.

Ден 10. Отпътуване.
Трансфер то летището в Кигали за отпътуване.


Цената включва:
9 нощувки в съандартни хотели и къщи за гости със собствен санитарен възел и включена закуска
местни англоговерещи гидове
наземен транспорт
летищен трансфер
водач от Пенгуин Травел (при мин 8.души)

Цената не включва:
международни полети
входни такси
бакшиши
лични разходи

Допълнителни услуги:
Разрешение за наблюдаване на шимпанзета в Нюнге - $50
Входна такса за Национален парк "Акагера" - $50
Входна такса за Национален парк "Кибира" - $30


Галерия


Бурунди и Руанда (Оценка 4.84 / 5 базирана на 11 мнения.)
Цена
3234 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
627 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
3234 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
627 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
3234 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
627 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1764 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1156 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...