Coronavirus (COVID-19) travel update
Бурунди и Руанда 3234 BGN, 10 дни

Едно пътуване до две от най-малко известните африкански държави - Руанда и Бурунди.
Ивестна като "страната на хилядите хълмове", Руанда впечатлява с непокътната природа и редки животински видове. Тук, докато се разхождате през тропическата джунгла, имате шанса да срещнете застрашените планински горили.
Въпреки че името на Руанда предизвиква спомени за един от най-ужасните геноциди в историята, страната вече е поела по нов път на социално и политическо развитие и работи за своето обещаващо бъдеще.
Като част от Региона на великите африкански езера, Бурунди също не изостава по отношение на впечатляващите природни пейзажи. Обширните ѝ планински вериги, гъстите гори и дълбоки езера, в комбинация с богатата култура и гостоприемството на местните, превръщат това пътуване в обогатяващо и преобразяващо преживяване.

Забележителности:
Национален парк "Кибира";
♦ Изворите на р.Нил;
Гишора - където ще се насладим натрадиционно представление с барабани;
♦ Сафари в Национален парк "Акагера".


План на пътуването:

Ден 1. Пристигане.
Пристигане в Бужумбура и трансфер до хотела за нощувка.

Ден 2. Бужумбура
След закуска се отправяме на тур из града. Ще посетим Площада на независимостта, мавзолея на Луис Рвагасоре - герой от борбата за независимост на Бурунди. Мавзолеят се намира в Белведере - една от най-високите точки в града, от където се открива уникална гледка към езерото Танганика. Ще посетим “La Pierre de Stanley et Livingstone” - паметникът отбелязващ мястото, което известните изследователи Стенли и Ливингстън посещават по време на опита им да намерят изворите на Нил. Остатъка от деня ще прекараме в Националния парк "Русизи", където ще наблюдаваме отблизо хипопотами и различни видове птици. Нощувка в Бужумбура.

Ден 3. Бужумбура - Национален парк "Кибира"
Днес започваме деня с пътуване до националния парк "Кибира". Ще се разходим сред непокътнатата природа и ще посетим пещерите “Grottes Inangurire”, разположени в близост до вр.Теза. Продължаваме с посещение на чаените плантации в Теза, след което се връщаме до Бужумбура за нощувка.

Ден 4. Водопадите Карера
Ставаме рано сутринта и поемаме към извора на Нил и водопада Карера. По пътя пред нас ще се разкрият невероятни кледки към обширните чаени плантации. След посещение на водопада, продължаваме към Гитега, където ще rазгледаме Националния Музей и Гишора, където ще се насладим на традиционно представление с барабани. Връщаме се обратно до Бужумбура за нощувка.

Ден 5. Национален парк "Нюнгве" (Руанда)
Днес ще посетим националния парк "Нюнгве", простиращ се сред хълмистите райони, заради които Руанда е наричана "Земята на хилядите хълмове". Ще спрем за обяд в Бутаре, където ще посетим и Националния етнографски музей. Тук се намира най-добрата колекция от етнографски и археологически артефакти, благодарение на които ще научим повече за социалните и културни особености на страната. Ще пренощуваме в къща за гости "Гисакура".

Ден 6.Ньюнгве - Хуйе
Рано сутринта закусваме и започваме дневното си сафари, по време на което ще наблюдаваме шимпанзета и други примати. Следобед имате възможност да изпробвате алпийския тролей в района, преди да се отправим към Хуйе за нощувка.

Ден 7. Тур в Кигали
Столицата на Руанда се разпростира на няколко хълма и долини. Градът е известен с нощния си живот и с разнообразните си ресторанти. Ще посетим Паметникът на геноцида, построен в чест на загиналите по време на масовите убийства през 1994г., свързани с гражданската война в страната. Турът ни днес включва и Природонаучният музей "Кандт", Женският център "Ниямирамбо" и пазарът "Кимиронко."

Ден 8. Национален парк "Акагера"
Закусваме рано сутринта и поемаме на изток към националния парк "Акагера". Ще прекараме деня в сафари из парка, по време на което ще можем да видим "Големите 5", както и много други диви животни - като биволи, слонове, антилопи, Масаи жирафи, маймуни, хиени, както и редки видове птици. Връщаме се в Кигали за нощувка.

Ден 9. Кигали - Мусанзе
Днес се отправяме към Мусанзе, където ще посетим селото Иби Ивацу. Тук ще се запознаем с традиционният за местните начин на живот, традиционните танци и историите за легендарните им крале. Ще посетим и местното училище. Продължаваме към пещерата Мусанзе и езерата близнаци - Бурела и Мулондо. Нощувка в Мусанзе.

Ден 10. Отпътуване.
Трансфер то летището в Кигали за отпътуване.


Цената включва:
9 нощувки в съандартни хотели и къщи за гости със собствен санитарен възел и включена закуска
местни англоговерещи гидове
наземен транспорт
летищен трансфер
водач от Пенгуин Травел (при мин 8.души)

Цената не включва:
международни полети
входни такси
бакшиши
лични разходи

Допълнителни услуги:
Разрешение за наблюдаване на шимпанзета в Нюнге - $50
Входна такса за Национален парк "Акагера" - $50
Входна такса за Национален парк "Кибира" - $30


Галерия


Бурунди и Руанда (Оценка 4.84 / 5 базирана на 6 мнения.)
Цена
3234 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
627 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
3234 BGN
Продължителност
10 дни
Допл. единична стая:
627 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Бурунди и Руанда 3234 BGN, 10 дни

Бурунди и Руанда

Едно пътуване до две от най-малко известните африкански държави - Руанда и Бурунди. Ивестна като...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...