Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият начин на Колумбия да ви посрещне и да ви покани да разледате тази невероятна южноамериканска дестинация, която в последно време набира все повече популярност сред пътешествениците от цял свят. По време на това деветдневно приключение ще можете да научите повече за богатата история на столицата Богота, Меделин и Картахена. ще имате възможност да посетите и архипелага „Коралес дел Росарио”, лагуната Гуатапе и скалното образувание El Penol Rock.

Забележителности:

♦ Ла Канделария - историческият център на Богота
♦ Картахена - красив град на Карибското крайбрежие с типична колониална архитектура.
♦ Лагуната Гуатапе


План на пътуването:

Ден 1. Пристигане в Богота
Пристигане в Богота - столицата на Колумбия. Разположен на 2600 м.н.в и с население от седем милиона души, градът бързо се превръща в една космополитна южноамериканска дестинация, заслужаваща да се посети. Настаняване в хотела, който се намира в историческия квартал Ла Канделария. Около него има множество кефенета, музеи и църкви, които може да разгледате.(-/-/-/)

Ден 2. Богота
Зопочваме деня си със закуска в хотела, след което се отправяме на обиколка из Богота. Ще се качим на лифта, с който е известен града. Пред нас ще се разкрият спиращи дъха гледки, докато се изкачваме 3160 м. да върха Монсеррат. След това ще се разходим из калдаръмените улички на историческия квартал Ла Канделария, ще разгледаме старите църкви, колониалната архитектура и уличното изкуство. Ще посетим площада Боливар с красивата катедрала, както и Музеят на златото, където ще разгледаме най-известните златни исторически артефакти на Колумбия. Ще видим и постоянната изложба на Фернандо Ботеро - един от най-известните колумбийси скулптори. Свободно време за обяд. Вечерта летим за Перейра. Трансфер от летището и нощувка в Саленто - малък и спокоен град, разположен в подножието на Андите и удобна отправна точка за долината Кокора. (З/-/-)

Ден 3-4. Меделин
Меделин отдавна е загърбил славата си на столица на убийствата и дом на най-кървавия картел в историята и днес е процъфтящаващ космополитен град с можество исторически забележителности, интересни музеи и впечатляваща местна кухня. Градът е и удобна изходна точка за еднодневни турове до природните забележителности в околността му, като лагуната Гуатапе и скалното образувание El Penol Rock. От високата 200 метра скала се разкрива невероятна гледка към кристалносините води на лагуната и разпръснатите из нея малки островчета. (З/-/-)

Ден 5. Меделин - Картахена
Трансфер до летище „Рио Негро” за полет до Картахена. Трансфер от летището в Картахена до хотел в центъра на града. (З/-/-)

Ден 6. Картахена
Свободне време в Картахена. Възможност за тур до Национален парк „Коралес дел Росарио” – архипелаг, състоящ се от 27 малки коралови острови. Турът включва плаване през Картагенския залив, от където могат да се видят испанските крепости Bateria de San José и Fuerte de San Fernando. Можете да посетите аквариума „Oceanarium” или да прекарате един час в гмуркане, преди да се отправим за обяд на остров Isla Barú. Връщане до пристанището в Каргахена. (З/-/-)

Ден 7-8. Свободно вреве в Картахена
Свободно време за разглеждане на един от най-известните карибски градове. Може да посетите женският манастир La Popa, замъкът “San Felipe”и квартала Гетсемани. (З/-/-)

Ден 9. Заминаване
Закуска в хотела и трансфер до летището. (З/-/-)


Цената включва:
8 нощувки в стандартни хотели
транспорт според програмата
полет Богота - Меделин и Меделин- Картахена
англоговорящ гид
храна според програмата

Цената не включва:
международни и вътрешни полети
застраховка (задължителна)
неспоменати в програмата храна и напитки
бакшиши и лични разходи

Допълнителни услуги:
полет Богота - Перейра: около 60 ЕUR
полет Перейра - Картахена: около 60 EUR


Галерия


Класическа Колумбия (Оценка 4.77 / 5 базирана на 88 мнения.)
Големина на групата
2-6
Групов тур в Иран с български водач, 10 дни 1607 BGN, 10 дни

Групов тур в Иран с български водач, 10 дни

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
Най-доброто от Колумбия. Групов тур с български водач 3504 BGN, 11 дни

Най-доброто от Колумбия. Групов тур с български водач

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
5-те Стана - по стъпките на Чингиз Хан 3881 BGN, 21 дни

5-те Стана - по стъпките на Чингиз Хан

Последвайте стъпките на Чингиз Хан докато пътувате сред обширни пустини, тревисти степи, плодородни...
Покажи всичко» Новини и обновления

23.05.2022 15:42

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.089-5777-C01

На 23.05.2022 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор BG16RFOP002-2.089-5777-C01 по проект с наименование „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, по процедура...


11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...