Full Safety Package and Deposit as Low as 10%
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият начин на Колумбия да ви посрещне и да ви покани да разледате тази невероятна южноамериканска дестинация, която в последно време набира все повече популярност сред пътешествениците от цял свят. По време на това деветдневно приключение ще можете да научите повече за богатата история на столицата Богота, Меделин и Картахена. ще имате възможност да посетите и архипелага „Коралес дел Росарио”, лагуната Гуатапе и скалното образувание El Penol Rock.

Забележителности:

♦ Ла Канделария - историческият център на Богота
♦ Картахена - красив град на Карибското крайбрежие с типична колониална архитектура.
♦ Лагуната Гуатапе


План на пътуването:

Ден 1. Пристигане в Богота
Пристигане в Богота - столицата на Колумбия. Разположен на 2600 м.н.в и с население от седем милиона души, градът бързо се превръща в една космополитна южноамериканска дестинация, заслужаваща да се посети. Настаняване в хотела, който се намира в историческия квартал Ла Канделария. Около него има множество кефенета, музеи и църкви, които може да разгледате.(-/-/-/)

Ден 2. Богота
Зопочваме деня си със закуска в хотела, след което се отправяме на обиколка из Богота. Ще се качим на лифта, с който е известен града. Пред нас ще се разкрият спиращи дъха гледки, докато се изкачваме 3160 м. да върха Монсеррат. След това ще се разходим из калдаръмените улички на историческия квартал Ла Канделария, ще разгледаме старите църкви, колониалната архитектура и уличното изкуство. Ще посетим площада Боливар с красивата катедрала, както и Музеят на златото, където ще разгледаме най-известните златни исторически артефакти на Колумбия. Ще видим и постоянната изложба на Фернандо Ботеро - един от най-известните колумбийси скулптори. Свободно време за обяд. Вечерта летим за Перейра. Трансфер от летището и нощувка в Саленто - малък и спокоен град, разположен в подножието на Андите и удобна отправна точка за долината Кокора. (З/-/-)

Ден 3-4. Меделин
Меделин отдавна е загърбил славата си на столица на убийствата и дом на най-кървавия картел в историята и днес е процъфтящаващ космополитен град с можество исторически забележителности, интересни музеи и впечатляваща местна кухня. Градът е и удобна изходна точка за еднодневни турове до природните забележителности в околността му, като лагуната Гуатапе и скалното образувание El Penol Rock. От високата 200 метра скала се разкрива невероятна гледка към кристалносините води на лагуната и разпръснатите из нея малки островчета. (З/-/-)

Ден 5. Меделин - Картахена
Трансфер до летище „Рио Негро” за полет до Картахена. Трансфер от летището в Картахена до хотел в центъра на града. (З/-/-)

Ден 6. Картахена
Свободне време в Картахена. Възможност за тур до Национален парк „Коралес дел Росарио” – архипелаг, състоящ се от 27 малки коралови острови. Турът включва плаване през Картагенския залив, от където могат да се видят испанските крепости Bateria de San José и Fuerte de San Fernando. Можете да посетите аквариума „Oceanarium” или да прекарате един час в гмуркане, преди да се отправим за обяд на остров Isla Barú. Връщане до пристанището в Каргахена. (З/-/-)

Ден 7-8. Свободно вреве в Картахена
Свободно време за разглеждане на един от най-известните карибски градове. Може да посетите женският манастир La Popa, замъкът “San Felipe”и квартала Гетсемани. (З/-/-)

Ден 9. Заминаване
Закуска в хотела и трансфер до летището. (З/-/-)


Цената включва:
8 нощувки в стандартни хотели
транспорт според програмата
полет Богота - Меделин и Меделин- Картахена
англоговорящ гид
храна според програмата

Цената не включва:
международни и вътрешни полети
застраховка (задължителна)
неспоменати в програмата храна и напитки
бакшиши и лични разходи

Допълнителни услуги:
полет Богота - Перейра: около 60 ЕUR
полет Перейра - Картахена: около 60 EUR


Галерия


Класическа Колумбия (Оценка 4.77 / 5 базирана на 51 мнения.)
Цена
1940 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
431 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Големина на групата
2-6
Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач 3308 BGN, 10 дни

Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач

Oткрийте Мексико с този десетдневен тур! Ще започнем пътуването си в космополитната столица...
Мадагаскар - осмият континент 3587 BGN, 14 дни

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1490 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...