Пътешествие в империята на Маите

Настоящата екскурзия е истинско телепортиране във времето и ще сбъдне мечтата на всеки любител на древната история и мистиката. Ще се потопите във величието на най-загъдачната и цивилизация, живяла някога на Земята – империята на Маите. Ще видите уникални природни забележителности и живеещи до ден днешен днес според заветите и традициите на предците си племена.
Няма спор - да четеш исторически и археологически книги е интересно. Да се почувстваш сам като автор на пътепис от тези места обаче е нещо много повече. Нещо уникално и за цял живот!

Забележителности:

Теотиуакан - Мястото, на което „Хората стават богове”.
Каньон Сумидеро – една от най-важните природни забележителности в Мексико
Катедралата Санто Доминго – вплита барокови елементи и такива на архитектурата на местното индианско население
Паленке - Градът на Господаря Пакал
Пирамидата Кукулкан - в превод означава „Пернатата змия” и е перфектен образец на гениалността на Маите


План на пътуване:   

Ден 1: Мексико Сити
При пристигането ще бъдете посрещнати от наш представител след митническата зона
Трансфер до хотела
/-/-/-/

Ден 2: Мексико Сити – Теотиуакан – Мексико Сити
Закуска в хотела
Започваме с посещение на „Площада на трите култури” и остров Гуадалупе, след което продължаваме до Теотикуан, намиращ се на 42 км. от Мексико Сити. Названието Теотиуакан означава „място, на които хората стават богове”. Откритите там руини са сред най-важните, датиращи от пре-искапската ера. За тях са характерни монументалната архитектура и майсторския урбанистичен стил. Теотиуакан е имал силно политическо и религиозно влияние върху околните градове. Тук се намират Пирамидите на Слънцето и Луната, които също ще посетим.
Следва връщане в Мексико Сити и нощувка в хотела. З/-/-/


Ден 3: Мексико Сити – Куернавака – Мексико Сити
Закуска в хотела.
Трансфер до град Тахо, като ще спрем в Куернавака – градът на Вечната пролет. Наречен е така заради добрия си климат и хубаво време през цялата година. Тахо пък е известен като един от най-живописните и чаровни градове в Мексико. Улиците му са покрити с павета, сградите са в колониален стил. Изобилства от бели къщички с червени покриви. Сред най-известните забележителности е катедралата Санта Приска, която е сред най-видните образци на бароковата мексиканска архитектура.
След това ще се върнем в Мексико Сити. Нощувка в хотела. З/-/-/

Ден 4: Мексико Сити – Оаксака
Закуска в хотела
Трансфер до летището и ранен полет до Оаксака. Полетът не е включен в цената, има опции и за вземане на автобус.
Пристигане в Оаксака и свободен следобед за разглеждане на града. Оаксака има забележителна архитектура. Истолическият му център е обявен за част от културното наследство на ЮНЕСКО.
Нощувка в хотел. З/-/-/

Ден 5: Оаксака – Монте Албан – Тукстла Гутиерес
Закуска в хотела.
Ще посетим археологическия обект Монте Албан, бивш център на имеперията на Запотеките. Заради важното си културно развитие и монументалната си архитектура, Юнеско го обявява за част от културното наследство през 1987 г. След това продължаваме към селището Аразола. Селото е известно със своите „алебрихес” – дървени фигурки, изработени от местните жители и оцветени ръчно в различни цветове. Ще посетим и селището Куилапам. В Койотепек пък ще се насладим на гледката на уникален занаятчийски център, където се работи с черна глина.
Връщаме се до хотела, за да си вземем багажа. Трансфер до автобусната спирка. Ще вземем обществен автобус до Тукстла Гутиерес. Автобусът е първа класа, тръгва в 20,30 часа. Ще спим в автобуса. Време за път 10,5 часа. З/-/-/

Ден 6: Текстла Гутиерес – Сумидеро Каньон – Сан Кристобал де ла Касас
Пристигане на автобусната спирка на Такстла Гутиерес в 7,00 - 8,00 ч. сутринта. Отпътуване за Сумидеро Каньон в 12,00 ч. Туристите ще бъдат взети от автобусната спирка в 9,00 ч. и ще продължим до градчето Чиапа де Корсо. То е разположено на река Грихалва. От там ще можем да видим впечатляващия каньон Сумидеро – една от най-важните природни забележителности. В допълнение ще може да посетим и величествения водопад Хореадеро, които има уникални варовикови пещери и подводни реки. Ще направим за час разходка с лодка по каньона. Легендите разказват, че индианските девойки и войни се хвърляли от високите 1000 м. скали на каньона, за да не бъдат пленени от испанците.
След това продължаваме към Сан Кристобал де ла Касас. /-/-/-/


Ден 7: Сан Кристобал – Сан Хуан Чамула - Сан Кристобал
Закуска в хотела.
Сутрешна обиколка с водач до малките индиански градчета Сан Хуан Чамула и Зинакатан. Ще се потопим в живота на местните идниански общонсти и традициите им, ще наблюдаваме процеса по изработка на килими, одеала, пончо. След това ще се върнем в Сан Кристобал, за да си починем следобяд. Ако не сте уморени, може да разгледате впечатляващата катедрала Санто Доминго. Тя е възстановена чрез вплитането на барокови елементи и елементи на архитектурата на местните жители.
Нощувка в хотел. З/-/-/


Ден 8: Сан Кристобал де ла Касас – Аква Азул – Паленке
Закуска в хотела.
Трансфер до Паленке. Паленке е най-значимият град, свидетелстващ до наши дни за величието на Маите. Известен е като Градът на Господаря Пакал и се намира до възвишенията Тумбала. По пътя ще спрем при водопа Аква Азул, за да се насладим на гледката от тюркоазените му води.
Настаняване и нощувка в хотел в Паленке. З/-/-/


Ден 9: Паленке – Кампече
Закуска в хотела.
Посещение на резервата Паленке, където ще видим уникалните останки от културата на Маите. Навремето Паленке бил град, ръководен от вещи в астрологията и математиката жреци. Тук ще видим най-голямата Мезоамериканска стъпаловидна пирамида, Храма на надписите и гробницата на Господаря Пакал.
Следва трансфер до Кампече. Нощувка в хотел. З/-/-/


Ден 10: Кампече – Ушмал – Мерида
Закуска в хотела.
Ще посетим град Ушмал – истинско бижу на класическия стил на Маите и важен археологически обект. Тук ще видите уникалната архитектура Пуук с простите й стени и украсени фризове. Ще видите и триизмерни маски на бог Чаак, колонади, двуглави ягуари и много други иконографски символи, които свидетелстват за значивата култерна и търговска роля, която Ушмал е имал в епохата на Маите. Като една от най-красивите сгради се слави Дворецът на губернатора.
Продължаваме към Мерида, разположен на 80 км. От Ушмал. Нощувка. З/-/-/

Ден 11: Мерида – Чичен Ица – Канкун /Плая дел Кармен
Закуска в хотела
Отпътуване за Чичен Ица. На това място, определено за част от Световното културно наследство на Юнеско, ще се почувствате като телепортирани в древните времена. Ще се пренесете във времето отпреди испанските конквестадори да настъпят по тези земи. Ще видите уникални забележителности, сред които пирамидата Кукулкан, която в превод ще рече „Пернатата змия”. Тя е сред най-класическите образци на архитектурата на Маите и е в ключена в списъка със „Седемте нови чудеса” . Пирамидата и храмът на върха й са построени така, че по време на пролетното и есенното равноденствие сянката от ръбовете на стъпалата създава илюзията, че по пирамидата пълзи змия. Тоест, че Кукулкан се спуска от небесата.
Следва пътуване до Плая дел Кармен или Канкун – според желанието. З/О/-/

Ден 12: Канкун/ Плая дел Кармен – Отпътуване
Закуска в хотела (важи само за Канкун). Трансфер до Международното летище в Канкун.

* Цените не важат за следните дати:

Мексико сити: 15-16/9/2021 и Формула 1 (28-31.10.2021)
Кампече: 08/2 - 17/2, 28/03 - 03/04, 4/4 - 12/4
 


Цената включва:
Трансфер летище - хотел - летище
миниван или автомобил с климатик за всички турове,споменати в програмата
всички входни такси за посещенията,споменати в програмата
закуска: от ден 2 до ден 13 (с изключение на ден 6)
Обяд: Ден 11
максимум 2 деца
които споделят една и съща стая с 2 възрастни (не се гарантират допълнителни легла)
събота и неделя телефонна помощ на английски (със седалище в Мексико)
трансфер с обществен транспорт от Оаксака до Тукстла Гутиерес (нощен автобус)
стая в споменатите хотели или подобни според наличността.

Цената не включва:
Летищни такси
билети за вътрешни полети и международни полети
напитки,обяд или вечеря,които не са споменати в програмата
лични разходи
доплащане за настаняване в единична стая.

Допълнителни услуги:
Надбавка за настаняване в хотели 4****: по запитване
Надбавка за летен/зимен сезон: Цени при поискване.


Пътешествие в империята на Маите (Оценка 4.74 / 5 базирана на 375 мнения.)
Големина на групата
Min. 2
Пътешествие в Сирия 2999 BGN, 8 дни

Пътешествие в Сирия

Дамаск отново ви приветства с добре дошли! През последните години историята на Сирия е изпълнена с...
Обиколка на Иран - класическа Персия 1940 BGN, 10 дни

Обиколка на Иран - класическа Персия

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
Пътешествие по бреговете на Мозамбик 2254 BGN, 8 дни

Пътешествие по бреговете на Мозамбик

Живописни плажове с бял пясък, приятен крайбрежен климат, очарователна култура и население от...
Покажи всичко»

Новини и обновления

12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...


05.06.2023 17:32

Сучитото: Открийте Културното Съкровище на Ел Салвадор

Ел Салвадор - страната на вулканите, плажовете и дивата природа, крие в себе си истински скъпоценен камък - Сучитото. Това е малък исторически град, разположен на остров в езерото Лагуна де Илопанго, който излъчва уникална атмосфера и културно наследство. Със своите усещания за миналото и прелестната архитектура, Сучитото е истинско откритие за всеки пътешественик. Този страхотен град се намира...


30.05.2023 12:59

Открийте очарователната красота на езерото Накуру в Кения

Кения, страна със зашеметяващи пейзажи и разнообразна дива природа, съдържа множество скрити съкровища за пътешественици, търсещи незабравими преживявания. Сред тези съкровища се намира очарователното езеро Накуру, хипнотизиращо водно тяло, вградено във Великия ров. Известно с богатото си птичи население и впечатляващата природа, Националният парк Накуру предлага завладяваща комбинация от...