Мексико - гарантирани заминавания

Това е тур за индивидуални туристи, който се провежда на фиксирани дати при минимум двама души

В пулсиращия от живот свят на тропическата джунгла ще се натъкнете на изумителните градежи, завещани ни от един противоречив народ – замечтани звездобройци, но и жестоки воини, принасящи човешки жертви на кръвожадни богове. Но народ и на строители, защото само от върха на своите пирамиди те са можели да отправят взор не само към звездите, но и над зеления покров на безкрайната джунгла, смазваща във влажната си прегръдка и живота им, и построеното от тях. И все пак са я надвили – идете и се уверете сами! Към магията на тази почти археологическа експедиция сме добавили очарователната атмосфера на няколко колониални града, щипка карибско крайбрежие и незабравима среща с един от най-големите мегаполиси в света – Мексико сити!


Забележителности:

Мексико сити и околнотите му
Археологически обекти в Мексико - Теотиуакан, Паленке и др.
Полуостров Юкатан с някои от най-значимите градове-държави на маите - Ушмал и Чичен Ица
Старите колониални градове - Кампече, Мерида и Сан Кристобал
Акуа Асул - може би най-красивия водопад в Мексико


План на пътуване:

Ден 1. Мексико сити – Пуебла – Оахака
Среща с гида. Пътуваме до колониалния град Пуебла, който се слави с повече от 70 църкви и 1000 колониални сгради в историческия си център. По пътя ще видим пирамидата Чолула, която е покрита и изглежда като хълм с църква на върха. В града ще посетим градския площад, монументалната катедрала и параклиса Росари. Продължаваме към Оахака, друг град-бижу в колониален стил. Късно следобед пристигане и настаняване в хотела.

Ден 2. Оахака
Разглеждане на Оахака и околностите. Кратък трансфер до Монте Албан, построен върху изравнен хълм, който се извисява над долината Оахака и цели 2000 г е бил център на цивилизациите на Цапотеките и Микстеките. Следобед посещение на бароковата църква Санто Доминго и манастирът към нея, в който се помещава регионален музей.

Ден 3. Оахака – Туле – Митла – Техуантепек
Посещение на Митла („Градът на мъртвите”), чиято архитектура не е монументална, но се отличава със своята изтънченост и с уникалните си мозайки. По пътя ще видим също и древното дърво Туле, което е на повече от 2000 години и едно от най-големите на Земята. Продължаваме през планините Сиера Мадре до Техуантепек.

Ден 4. Техуантепек – Каньон дел Сумидеро – Сан Кристобал
Пътуваме през субтропичните пейзажи от най-тясната част на Мексико до възвишенията на Чиапас. Преди обяд, пристигаме в Кауаре, разположено на буйната река Грихалва. С лодка ще посетим внушителния каньон Сумидеро, с неговите стени извисяващи се на над 1000 метра височина и дълги 30 км. Следобед, трансфер до Сан Кристобал де лас Касас.Нощувка в Сан Кристобал де лас Касас.

Ден 5. Сан Кристобал де лас Касас
Разглеждане на Сан Кристобал де лас Касас, много красив колониален град с тесни улички, испански къщи, сенчести площади. Посещение на индианския пазар, Храма на Санто Доминго и Музея на кехлибара. Посещение на градовете на майското племе цоцили Сан Хуан Чамула и Синакантан. Свободна вечер.Нощувка в  Сан Кристобал де лас Касас.

Ден 6. Сан Кристобал де лас Касас – Агуа Асул – Паленке
Трансфер до низинната част на Чиапас, до град Паленке. По пътя посещение на най-красивите водопади в Мексико Акуа Асул и величествените водопади Мисол-А. Пристигане в Паленке и настаняване.

Ден 7. Паленке – Кампече
Посещение на магичната археологическа зона на Паленке разкрита в тучна тропическа гора. Тук се намира известния Храм на надписите с гробницата на владетеля Пакал. Ще посетим и уникалния дворец с обсерваторията и Храма с кръста, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към Паленке. Следобеден трансфер до пристанищния град Кампече на брега на Мексиканския залив.

Ден 8. Кампече – Ушмал – Мерида
Разглеждане на Кампече с неговите характерни укрепления (балуартес). Продължаваме къв Ушмал, който някога е бил важен майски търговски център. Посещение на Пирамидата на магьосника, Метоха и Двореца. Следобеден трансфер до Мерида, столицата на щата Юкатан. Ще се насладим на този прекрасен колониален град по време на пешеходната обиколка.

Ден 9. Мерида – Чичен Ица - Канкун
Заминаване от Мерида за Чичен Ица. Посещение на най-големия и най-посещаван археологически обект на маите Чичен Ица, известен с Пирамидата Кукулкан, Храма на воините, Игрището за игра с топка и Обсерваторията. Продължаваме към Канкун.Край на услугите. 
 

Практическа информация: По време на тура ще бъдете присъединени към други туристи от различни националности. Може да се добавят допълнителни нощувки в Мексико сити и Канкун. 


Цената включва:
настаняване в хотели средна класа в стандартни стаи с включена закуска
английско-говорещ местен водач
транспорт с минибус с климатик по програма
всички входни такси за археологически обекти и музеи по програма

Цената не включва:
самолетни билети
всички хранения,неспоменати в програмата
допълнителни услуги в хотелите
бакшиши
напитки


Галерия


Мексико - гарантирани заминавания (Оценка 4.81 / 5 базирана на 385 мнения.)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
2-12
Reservation System Code
Mexico_FIT
Афганистан: Кабул, Херат, Бамиян, Банд-е Амир, Мазар-и-Шариф и Още 3704 BGN, 9 дни

Афганистан: Кабул, Херат, Бамиян, Банд-е Амир, Мазар-и-Шариф и Още

Присъединете се към пътешествие през сърцето на Афганистан, където ви очаква богата история,...
Мадагаскар - Земята от преди време 3626 BGN, 12 дни

Мадагаскар - Земята от преди време

Изолиран в продължение на милиони години от материка, еволюцията там е създала неповторима...
Непознатата Нигерия 3548 BGN, 9 дни

Непознатата Нигерия

С население от приблизително 192 млн. жители, Нигерия е най-гъсто населената държава в Африка и...
Покажи всичко»

Новини и обновления

12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...


05.06.2023 17:32

Сучитото: Открийте Културното Съкровище на Ел Салвадор

Ел Салвадор - страната на вулканите, плажовете и дивата природа, крие в себе си истински скъпоценен камък - Сучитото. Това е малък исторически град, разположен на остров в езерото Лагуна де Илопанго, който излъчва уникална атмосфера и културно наследство. Със своите усещания за миналото и прелестната архитектура, Сучитото е истинско откритие за всеки пътешественик. Този страхотен град се намира...


30.05.2023 12:59

Открийте очарователната красота на езерото Накуру в Кения

Кения, страна със зашеметяващи пейзажи и разнообразна дива природа, съдържа множество скрити съкровища за пътешественици, търсещи незабравими преживявания. Сред тези съкровища се намира очарователното езеро Накуру, хипнотизиращо водно тяло, вградено във Великия ров. Известно с богатото си птичи население и впечатляващата природа, Националният парк Накуру предлага завладяваща комбинация от...