Full Safety Package and Deposit as Low as 10%
Мексико - гарантирани заминавания 3763 BGN, 9 дни

Това е тур за индивидуални туристи, който се провежда на фиксирани дати при минимум двама души

В пулсиращия от живот свят на тропическата джунгла ще се натъкнете на изумителните градежи, завещани ни от един противоречив народ – замечтани звездобройци, но и жестоки воини, принасящи човешки жертви на кръвожадни богове. Но народ и на строители, защото само от върха на своите пирамиди те са можели да отправят взор не само към звездите, но и над зеления покров на безкрайната джунгла, смазваща във влажната си прегръдка и живота им, и построеното от тях. И все пак са я надвили – идете и се уверете сами! Към магията на тази почти археологическа експедиция сме добавили очарователната атмосфера на няколко колониални града, щипка карибско крайбрежие и незабравима среща с един от най-големите мегаполиси в света – Мексико сити!


Забележителности:

Мексико сити и околнотите му
Археологически обекти в Мексико - Теотиуакан, Паленке и др.
Полуостров Юкатан с някои от най-значимите градове-държави на маите - Ушмал и Чичен Ица
Старите колониални градове - Кампече, Мерида и Сан Кристобал
Акуа Асул - може би най-красивия водопад в Мексико


План на пътуване:

Ден 1. Мексико сити – Пуебла – Оахака
Среща с гида. Пътуваме до колониалния град Пуебла, който се слави с повече от 70 църкви и 1000 колониални сгради в историческия си център. По пътя ще видим пирамидата Чолула, която е покрита и изглежда като хълм с църква на върха. В града ще посетим градския площад, монументалната катедрала и параклиса Росари. Продължаваме към Оахака, друг град-бижу в колониален стил. Късно следобед пристигане и настаняване в хотела.

Ден 2. Оахака
Разглеждане на Оахака и околностите. Кратък трансфер до Монте Албан, построен върху изравнен хълм, който се извисява над долината Оахака и цели 2000 г е бил център на цивилизациите на Цапотеките и Микстеките. Следобед посещение на бароковата църква Санто Доминго и манастирът към нея, в който се помещава регионален музей.

Ден 3. Оахака – Туле – Митла – Техуантепек
Посещение на Митла („Градът на мъртвите”), чиято архитектура не е монументална, но се отличава със своята изтънченост и с уникалните си мозайки. По пътя ще видим също и древното дърво Туле, което е на повече от 2000 години и едно от най-големите на Земята. Продължаваме през планините Сиера Мадре до Техуантепек.

Ден 4. Техуантепек – Каньон дел Сумидеро – Сан Кристобал
Пътуваме през субтропичните пейзажи от най-тясната част на Мексико до възвишенията на Чиапас. Преди обяд, пристигаме в Кауаре, разположено на буйната река Грихалва. С лодка ще посетим внушителния каньон Сумидеро, с неговите стени извисяващи се на над 1000 метра височина и дълги 30 км. Следобед, трансфер до Сан Кристобал де лас Касас.Нощувка в Сан Кристобал де лас Касас.

Ден 5. Сан Кристобал де лас Касас
Разглеждане на Сан Кристобал де лас Касас, много красив колониален град с тесни улички, испански къщи, сенчести площади. Посещение на индианския пазар, Храма на Санто Доминго и Музея на кехлибара. Посещение на градовете на майското племе цоцили Сан Хуан Чамула и Синакантан. Свободна вечер.Нощувка в  Сан Кристобал де лас Касас.

Ден 6. Сан Кристобал де лас Касас – Агуа Асул – Паленке
Трансфер до низинната част на Чиапас, до град Паленке. По пътя посещение на най-красивите водопади в Мексико Акуа Асул и величествените водопади Мисол-А. Пристигане в Паленке и настаняване.

Ден 7. Паленке – Кампече
Посещение на магичната археологическа зона на Паленке разкрита в тучна тропическа гора. Тук се намира известния Храм на надписите с гробницата на владетеля Пакал. Ще посетим и уникалния дворец с обсерваторията и Храма с кръста, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към Паленке. Следобеден трансфер до пристанищния град Кампече на брега на Мексиканския залив.

Ден 8. Кампече – Ушмал – Мерида
Разглеждане на Кампече с неговите характерни укрепления (балуартес). Продължаваме къв Ушмал, който някога е бил важен майски търговски център. Посещение на Пирамидата на магьосника, Метоха и Двореца. Следобеден трансфер до Мерида, столицата на щата Юкатан. Ще се насладим на този прекрасен колониален град по време на пешеходната обиколка.

Ден 9. Мерида – Чичен Ица - Канкун
Заминаване от Мерида за Чичен Ица. Посещение на най-големия и най-посещаван археологически обект на маите Чичен Ица, известен с Пирамидата Кукулкан, Храма на воините, Игрището за игра с топка и Обсерваторията. Продължаваме към Канкун.Край на услугите. 
 

Практическа информация: По време на тура ще бъдете присъединени към други туристи от различни националности. Може да се добавят допълнителни нощувки в Мексико сити и Канкун. 


Цената включва:
настаняване в хотели средна класа в стандартни стаи с включена закуска
английско-говорещ местен водач
транспорт с минибус с климатик по програма
всички входни такси за археологически обекти и музеи по програма

Цената не включва:
самолетни билети
всички хранения,неспоменати в програмата
допълнителни услуги в хотелите
бакшиши
напитки


Галерия


Мексико - гарантирани заминавания (Оценка 4.81 / 5 базирана на 312 мнения.)
Цена
3763 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
510 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
3763 BGN
Продължителност
9 дни
Допл. единична стая:
510 BGN
Статус
Гарантирани заминавания

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
min. 2 persons
Reservation System Code
Mexico_FIT
На лов за Северното сияние в Русия 1137 BGN, 5 дни

На лов за Северното сияние в Русия

Северното сияние е изумявало и озадачавало хората от хилядолетия. Инуитите вярвали, че светлините...
Пътешествие до Сирия и Ливан 2587 BGN, 8 дни

Пътешествие до Сирия и Ливан

Дамаск отново ви приветства с добре дошли! През последните години историята на Сирия е изпълнена с...
Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач 2103 BGN, 8 дни

Арабска приказка в Оман. Групов тур с български водач

Оман е страна на контрасти – безкрайните пясъчни дюни преминават в свежи зелени оазиси,...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...