Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )
Мексико - гарантирани заминавания 2991 BGN

Това е тур за индивидуални туристи, който се провежда на фиксирани дати при минимум двама души

В пулсиращия от живот свят на тропическата джунгла ще се натъкнете на изумителните градежи, завещани ни от един противоречив народ – замечтани звездобройци, но и жестоки воини, принасящи човешки жертви на кръвожадни богове. Но народ и на строители, защото само от върха на своите пирамиди те са можели да отправят взор не само към звездите, но и над зеления покров на безкрайната джунгла, смазваща във влажната си прегръдка и живота им, и построеното от тях. И все пак са я надвили – идете и се уверете сами! Към магията на тази почти археологическа експедиция сме добавили очарователната атмосфера на няколко колониални града, щипка карибско крайбрежие и незабравима среща с един от най-големите мегаполиси в света – Мексико сити!


Забележителности:

Мексико сити и околнотите му
Археологически обекти в Мексико - Теотиуакан, Паленке и др.
Полуостров Юкатан с някои от най-значимите градове-държави на маите - Ушмал и Чичен Ица
Старите колониални градове - Кампече, Мерида и Сан Кристобал
Акуа Асул - може би най-красивия водопад в Мексико


План на пътуване:

Ден 1. Мексико сити
Пристигане в Мексико сити. Посрещане на летището и трансфер до хотела.

Ден 2. Мексико сити-Теотиуакан-Мексико сити
Екскурзията започва в историческия център на Мексико Сити с посещение на градския площад Сокало, Катедралата, Президентския дворец и Двореца на изящните изкуства. Минаваме по Реформа Авеню до парка Чапултепек и до жилищната част Лас Ломас на Чапултепек за да добием пълна представа за най-големият град в света. След това продължаваме към северната част на града, до известните пирамиди Теотиуакан. По пътя ще посетим храмът “Девата на Гваделупе”. След пристигане при Теотиуакан, екскурзия с водач и свободно време, с възможност за изкачване на пирамидите.

Ден 3. Мексико сити – Пуебла – Оахака
Пътуваме до колониалния град Пуебла, който се слави с повече от 70 църкви и 1000 колониални сгради в историческия си център. По пътя ще видим пирамидата Чолула, която е покрита и изглежда като хълм с църква на върха. В града ще посетим градския площад, монументалната катедрала и параклиса Росари. Продължаваме към Оахака, друг град-бижу в колониален стил. Късно следобед пристигане и настаняване в хотела.

Ден 4. Оахака
Разглеждане на Оахака и околностите. Кратък трансфер до Монте Албан, построен върху изравнен хълм, който се извисява над долината Оахака и цели 2000 г е бил център на цивилизациите на Цапотеките и Микстеките. Следобед посещение на бароковата църква Санто Доминго и манастирът към нея, в който се помещава регионален музей.

Ден 5. Оахака – Туле – Митла – Техуантепек
Посещение на Митла („Градът на мъртвите”), чиято архитектура не е монументална, но се отличава със своята изтънченост и с уникалните си мозайки. По пътя ще видим също и древното дърво Туле, което е на повече от 2000 години и едно от най-големите на Земята. Продължаваме през планините Сиера Мадре до Техуантепек.

Ден 6. Техуантепек – Каньон дел Сумидеро – Сан Кристобал
Пътуваме през субтропичните пейзажи от най-тясната част на Мексико до възвишенията на Чиапас. Преди обяд, пристигаме в Кауаре, разположено на буйната река Грихалва. С лодка ще посетим внушителния каньон Сумидеро, с неговите стени извисяващи се на над 1000 метра височина и дълги 30 км. Следобед, трансфер до Сан Кристобал де лас Касас.

Ден 7. Сан Кристобал де лас Касас
Разглеждане на Сан Кристобал де лас Касас, много красив колониален град с тесни улички, испански къщи, сенчести площади. Посещение на индианския пазар, Храма на Санто Доминго и Музея на кехлибара. Посещение на градовете на майското племе цоцили Сан Хуан Чамула и Синакантан. Свободна вечер.

Ден 8. Сан Кристобал де лас Касас – Агуа Асул – Паленке
Трансфер до низинната част на Чиапас, до град Паленке. По пътя посещение на най-красивите водопади в Мексико Акуа Асул и величествените водопади Мисол-А. Пристигане в Паленке и настаняване.

Ден 9. Паленке – Кампече
Посещение на магичната археологическа зона на Паленке разкрита в тучна тропическа гора. Тук се намира известния Храм на надписите с гробницата на владетеля Пакал. Ще посетим и уникалния дворец с обсерваторията и Храма с кръста, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към Паленке. Следобеден трансфер до пристанищния град Кампече на брега на Мексиканския залив.

Ден 10. Кампече – Ушмал – Мерида
Разглеждане на Кампече с неговите характерни укрепления (балуартес). Продължаваме къв Ушмал, който някога е бил важен майски търговски център. Посещение на Пирамидата на магьосника, Метоха и Двореца. Следобеден трансфер до Мерида, столицата на щата Юкатан. Ще се насладим на този прекрасен колониален град по време на пешеходната обиколка.

Ден 11. Мерида – Чичен Ица - Канкун
Заминаване от Мерида за Чичен Ица. Посещение на най-големия и най-посещаван археологически обект на маите Чичен Ица, известен с Пирамидата Кукулкан, Храма на воините, Игрището за игра с топка и Обсерваторията. Продължаваме към Канкун.

Ден 12. Канкун
Трансфер до летището и заминаване обратно за София. Възможност за удължаване на престоя с няколко дни почивка на крайбрежието в Плая дел Кармен или Ривиера Мая.
 

Цената включва: ►настаняване: 11 нощувки в добри хотели средна класа в стандартни стаи с включена закуска ►трансфер летище - хотел - летище ►английско-говорещ местен водач ►транспорт с минибус с климатик по програма ►всички входни такси за археологически обекти и музеи по програма

Цената не включва: ►самолетни билети ►всички хранения, неспоменати в програмата ►допълнителни услуги в хотелите ► бакшиши ►напитки

Други разходи: Доплащане за единична стая: 640 лева

Практическа информация: По време на тура ще бъдете присъединени към други туристи от различни националности. Може да се добавят допълнителни нощувки в Мексико сити и Канкун.
 


Галерия


Мексико - гарантирани заминавания (Оценка 4.81 / 5 базирана на 272 мнения.)
Цена
2991 BGN
Допл. единична стая:
598 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
min. 2 persons
Reservation System Code
Mexico_FIT
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1529 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1372 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...