Coronavirus (COVID-19) travel update

Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник

Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник

Ако обичате да пътувате, сигурно вече сте били в Тайланд – добре известната и гостоприемна туристическа държава. А стигнали ли сте до там, няма начин да не сте отскочили и до Камбоджа, за да видите едно от най-големите чудеса на света – Ангкор Ват. Но ако сте истински пътешественик, не бива да пропускате скрития деликатес на полуостров Индокитай – не толкова популярните, но със сигурност още по-интересни държави Мианмар и Лаос. Елате с нас да ви ги покажем!
Все още изолиран от света заради управляващата военна хунта, Мианмар е запазил очарованието на традиционната си култура. Там интернетът е рядкост, а мъжете ходят с „поли”. Дневната надница е 2 долара, но усмивките на хората са за милиони! И Баган – равнината, покрита с гора от островърхи хилядолетни храмове чак до хоризонта – вероятно най-сюрреалистичната гледка на планетата. А пък езерото Инле с плаващите си градини и села ще отмести представата ви за екзотика. Също толкова екзотично и вълнуващо е и плаването по река Меконг през джунглите на Лаос към полегатите манастирски покриви на древната лаоска столица Луанг Прабанг – скритото сред планините уютно древно градче.
Запалихте ли се? Е, на място е още по-интересно!
 

Забележителности:
♦ Шведагон пагода – високата 98 метра ступа в центъра на столицата Янгон е най-свещената пагода в Мианмар
♦ Баган
 – столицата на старото бирманско кралство, където през средновековието са построени над четири хиляди храма
♦ Езерото Инле – езерната Венеция, единственото място на света, където лодкарите гребат с крака
♦ Луанг Прабанг – старата столица на Лаос с десетките си древни манастири
♦ Двудневно плаване по река Меконг
 


План на пътуване:

Ден 1 - 11.11 София - Янгон
Полет от София до Янгон през Доха.

QR228 11.11 София – Доха 11:35 – 17:30
QR918 11.11 Доха – Янгон 20:10 – 05:20 (пристигане на 12.11)

Ден 2 - 12.11. Янгон
Пристигане на летището в Янгон. Трансфер до хотела и настаняване. Обиколка из столицата на Мианмар с посещение на парка Кандауги, пагодата Шведагон, най-свещената в Мианмар, и пагодата Чаукхтатги, където се намира 72-метрова статуя на полегналия Буда. Нощувка в Янгон.

Ден 3. Янгон
Трансфер до гарата в Янгон за едно уникално пътуване с градската железница из покрайнините на града (ок. 20-30 мин). Ще слезете при пазара Кю Мин, а оттам трансфер обратно до Янгон, където туристическата обиколка продължава с посещение на пристанището, пагодата Суле и парк Махабандула. Ще имате възможност и да се насладите на местни чайове в магазинче за чай преди да напазарувате на пазара Багиоке. Преди да се приберете в хотела ще разгледате и нощния пазар на Чайна таун. Нощувка в Янгон.

Ден 4. Янгон - Баган
Сутрешен полет до Баган - старата столица на Мианмар, дом на хиляди пагоди, разположена на брега на пълноводната река Иравади. Посещавате пагодада Швезигон, с изящна форма на камбана, след което продължавате към Уетки-ин Губяукки - пещерен храм с изключителни стенописи. Следва посещение на храмовете Ананда, Мануха и Нанпая. В края на деня ще си изкачите до една от високите тераси на пагодата Швесандау, за да се насладите на прекрасна гледка към града и равнините. Нощувка в Баган.

Ден 5. Баган
След закуска се отправяте с карета към селцето Минантху. Ще посетите храмовете Тайоке Пяй, Паятхонзу и Нандаманя, както и пещерния манастир Кят Кан. Следобедът е определен за посещение на малките фермерски селца около Баган, където ще научите за живота на местните хора. Продължавате към красивия манастир Нат Хтаунг Кяунг. Нощувка в Баган.

Ден 6. Баган - Манделей
След кратък полет до Манделей, духовното сърце на Мианмар, се отправяте към пагодата Махамуни, където се намира една от най-почитаните статуи на Буда, с височина от 4 метра и дебел слой позлата. Прекарвате следобеда в манастира Шванандау, забележителен с изключителните си дърворезби. Следва „най-голямата книга в света” - пагодата Кутодау, където будистки надписи са изсечени върху 729 мраморни плочи. Денят завършва на хълма Манделей - идеалното място за наблюдение на залеза. Нощувка в Мандалей.

Ден 7. Манделей - Амарапура - Ава - Сагаин -  Манделей
Целодневна екскурзия до градовете Амарапура, Ава и Сагаин. Посещаваме най-големия манастир в страната Маха Ганьон Кяунг, където живеят няколко хиляди млади монаси и е признат като център за обучение на монаси. С ферибот през канала Мийнтге стигате до Ава, където посещавате стария дървен манастир Багая (също познат като Ме Ну Ок Кяунг). Продължавате до Сагаин, прочут със своите 600 манастира и метоха, накацали по хълмовете. Посещавате внушителната 29-метрова пагода Сван Оо Пон Ня и У-Мин Тронзех (30 пещери). На залез слънце ще се разходите по тиковия пешеходен мост У Бейн преди да се върнете в Мандалей за нощувка.

Ден 8. Манделей - Хехо - езерото Инле
Полет до Хехо, изходен пункт за пленителното езеро Инле. Качвате се на моторна лодка и плавате край наколни селища, плаващи градини, уникални пагоди и традиционни плоскодънни лодки с прочутите лодкари, които гребат с крака. Посещавате пагодата Пхаунг Дау Оо, най-свещеното място в южната област Шан. Ще видите и плаващите селца Нампан. Продължавате с лодка към селцето Инн Пау Коне, където хората се препитават с тъкачество. Следващата спирка е манастира Нга Пхе Чаунг, един от най-впечатляващите манастири на брега на езерото, който се слави със своите 150 колони с майсторска дърворезба. Нощувка в хотел край езерото.

Ден 9. Езерото Инле - Индеин
Разходка с лодка по езерото. Посещение на селцето Па-Ох на западния бряг на езерото. Продължавате към манастира Няунг Оак и стигате до внушителния комплекс Шве Индеин Па-О с повече от 1000 ступи, построен през XVII и XVIII век. След като се разходите сред пагодите, се връщате обратно с лодката по езерото Инле до хотела.

Ден 10. Инле - Хехо - Тачилейк - Чианг Конг (Тайланд) - Хуайксай (Лаос)
Трансфер до летището в Хехо за ранен полет до Тачилейк. Пристигане и трансфер до границата с Тайланд. След граничните формалности се отправяте за Чианг Конг (Тайланд), където пресичате границата с Лаос. Нощувка в Хуайксай.

Ден 11. Хуайксай - Пакбенг (круиз по река Меконг)

От лаоското градче Хуайксай започва двудневното плаване по река Меконг до Луанг Прабанг през селцето Пакбенг. По пътя спирки за изучаване на живота край Меконг и на местните малцинства. Обяд на корабчето. Нощувка в Пакбенг.

Ден 12. Круиз по река Меконг, Луанг Прабанг
Плаването продължава. По пътя разглеждате свещените пещери Пак Оу. Пристигане в Луанг Прабанг в късния следобед. Трансфер до хотела и настаняване. Луанг Прабанг е малък град, сякаш излязъл от приказките, разположен на реките Меконг и Нам Хан, в красива планинска местност. Нощувка в Луанг Прабанг.

Ден 13. Луанг Прабанг
След закуска, обиколка на Луанг Прабанг с посещение на старата кралска резиденция, храмовете Ват Висун, Ват Ахам и Ват Сиентхонг, хълма Пхузи, където 328 стъпала ще ви отведат до неговия връх, от където се открива прекрасна панорамна гледка към града. Нощувка в Луанг Прабанг. 

Ден 14. Луанг Прабанг - Виентян
Днес ще имате възможността на станете рано и да участвате в поднасянето на дарения на стотици монаси в шафранови роби – една неповторима гледка. Това ранно сутрешно даряване датира от няколко поколения назад. Ще станете свидетели на събуждането на града, след което ще се върнете в хотела за закуска. Следва 1-часов транспорт до най-интересната природна забележителност край Луанг Прабанг – водопада Куанг Си. По пътя правим спирка на пазара Пхоси. В района ни очаква лека разходка през националния парк до водопада, в основата на който се формира естествен басейн, в който може да се плува. Възможно е да се изкачите до най-горната точка на водопада, при условие, че сте обути подходящо. Трансфер до хотела и оттам до летището за следобеден полет до Виентян. Нощувка във Виентян.

Ден 15. Виентян, полет до Банкок
След закуска разглеждане на Виентян с екскурзовод. Посещаваме музея Wat Sisaket, най-старият храм, оцелял от Сиамската война през 1828 г., тук се съхраняват повече от 8000 статуи на Буда; Wat Ho Prakeo, където ще видите колекция от статуи на Буда, антики и артефакти, открити около Виентян; That Luang Stupa – символът на лаоската нация и най-значимият паметник в Лаос; Patouxay (Триумфалната арка) построена в памет на загиналите във войните и днес е емблема на Виентян. Трансфер до летището и заминаване за Банкок с полет на Lao Airlines QV 445 18:00 – 19:35. Пристигане в Банкок и шатъл трансфер до хотел, близо до летището.

Ден 16. Отпътуване.
Шатъл трансфер до летището и полет за София през Доха.

QR831 26.11 Банкок – Доха 08:35 – 12:00
QR225 26.11 Доха – София 14:30 – 18:45

Цената включва:
►15 нощувки в двойни стаи със закуска в стандартни хотели ►3 обяда на ден 10, 11 и 12 ►пътувания с лодка и кораб според програмата ►всички трансфери ►всички вътрешни полети ►транспорт и входни такси за забележителностите по програма ►минерална вода по време на обиколките с кола ►английско- говорещи местни екскурзоводи

Цената не включва: ►международни самолетни билети ►такса излитане от летищата, където се изисква такава ► напитки и храна извън програмата ► застраховка ►лични разходи ► визи за Тайланд, Мианмар и Лаос ► бакшиши ►допълнителни екскурзии, които могат да се поръчат и заплатят на място (напр. полет с балон над Баган) 

Други разходи: ►доплащане за единична стая: до 30.04.2016: 978 лв.; май-септември: 825 лв.; октомври - декември: 1090 лв. 

Виза: Необходима ви е виза за Тайланд, която се получава в почетното консулство на страната в София (Пингвин Травел ще ви съдейства за вадене на тази виза, при желание). Виза за Мианмар се издава и заплаща онлайн преди пътуването, като печат за самата виза се получава на летището в Янгон. Виза за Лаос се получава при пристигане на място. Ориентировъчни цени: Мианмар: 50 USD, Лаос: 30 USD. Носете си 2 паспортни снимки за визата за Лаос. Моля, изпратете ни цветно сканирано копие на вашия паспорт при записване за пътуването.

Практическа информация: ►Предпочитана валута за обмен и пазаруване в тези страни е USD. Кредитни карти могат да се ползват в Тайланд и за теглене на пари от автомати в Лаос, но в Мианмар не се приемат и плащането става в брой. ►Възможни са доплащания за пътуване през най-висок сезон и задължителни гала вечери по време на различни празници (Коледа, Нова година, Лаоската Нова година и др.)

Препоръчителен период на пътуване: ноември - март
 


Галерия


Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник (Оценка 4.9 / 5 базирана на 309 мнения.)
Цената може да се промени, докато не бъдат издадени билетите
Островът на Буда (Шри Ланка) 1098 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Класическа Колумбия 1940 BGN, 9 дни

Класическа Колумбия

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Малдивите - слънчевата страна на живота 3528 BGN, 8 дни

Малдивите - слънчевата страна на живота

Открийте слънчевата страна на живота в Малдивите! Състоящ се от над 1000 острова, разположени...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...