Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник

Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник 3646 BGN, 15 дни

Ако обичате да пътувате, сигурно вече сте били в Тайланд – добре известната и гостоприемна туристическа държава. А стигнали ли сте до там, няма начин да не сте отскочили и до Камбоджа, за да видите едно от най-големите чудеса на света – Ангкор Ват. Но ако сте истински пътешественик, не бива да пропускате скрития деликатес на полуостров Индокитай – не толкова популярните, но със сигурност още по-интересни държави Мианмар и Лаос. Елате с нас да ви ги покажем!
Все още изолиран от света заради управляващата военна хунта, Мианмар е запазил очарованието на традиционната си култура. Там интернетът е рядкост, а мъжете ходят с „поли”. Дневната надница е 2 долара, но усмивките на хората са за милиони! И Баган – равнината, покрита с гора от островърхи хилядолетни храмове чак до хоризонта – вероятно най-сюрреалистичната гледка на планетата. А пък езерото Инле с плаващите си градини и села ще отмести представата ви за екзотика. Също толкова екзотично и вълнуващо е и плаването по река Меконг през джунглите на Лаос към полегатите манастирски покриви на древната лаоска столица Луанг Прабанг – скритото сред планините уютно древно градче.
Запалихте ли се? Е, на място е още по-интересно!
 

Забележителности:
♦ Шведагон пагода – високата 98 метра ступа в центъра на столицата Янгон е най-свещената пагода в Мианмар
♦ Баган
 – столицата на старото бирманско кралство, където през средновековието са построени над четири хиляди храма
♦ Езерото Инле – езерната Венеция, единственото място на света, където лодкарите гребат с крака
♦ Луанг Прабанг – старата столица на Лаос с десетките си древни манастири
♦ Двудневно плаване по река Меконг
 


План на пътуване:

Ден 1 - 11.11 София - Янгон
Полет от София до Янгон през Доха.

QR228 11.11 София – Доха 11:35 – 17:30
QR918 11.11 Доха – Янгон 20:10 – 05:20 (пристигане на 12.11)

Ден 2 - 12.11. Янгон
Пристигане на летището в Янгон. Трансфер до хотела и настаняване. Обиколка из столицата на Мианмар с посещение на парка Кандауги, пагодата Шведагон, най-свещената в Мианмар, и пагодата Чаукхтатги, където се намира 72-метрова статуя на полегналия Буда. Нощувка в Янгон.

Ден 3. Янгон
Трансфер до гарата в Янгон за едно уникално пътуване с градската железница из покрайнините на града (ок. 20-30 мин). Ще слезете при пазара Кю Мин, а оттам трансфер обратно до Янгон, където туристическата обиколка продължава с посещение на пристанището, пагодата Суле и парк Махабандула. Ще имате възможност и да се насладите на местни чайове в магазинче за чай преди да напазарувате на пазара Багиоке. Преди да се приберете в хотела ще разгледате и нощния пазар на Чайна таун. Нощувка в Янгон.

Ден 4. Янгон - Баган
Сутрешен полет до Баган - старата столица на Мианмар, дом на хиляди пагоди, разположена на брега на пълноводната река Иравади. Посещавате пагодада Швезигон, с изящна форма на камбана, след което продължавате към Уетки-ин Губяукки - пещерен храм с изключителни стенописи. Следва посещение на храмовете Ананда, Мануха и Нанпая. В края на деня ще си изкачите до една от високите тераси на пагодата Швесандау, за да се насладите на прекрасна гледка към града и равнините. Нощувка в Баган.

Ден 5. Баган
След закуска се отправяте с карета към селцето Минантху. Ще посетите храмовете Тайоке Пяй, Паятхонзу и Нандаманя, както и пещерния манастир Кят Кан. Следобедът е определен за посещение на малките фермерски селца около Баган, където ще научите за живота на местните хора. Продължавате към красивия манастир Нат Хтаунг Кяунг. Нощувка в Баган.

Ден 6. Баган - Манделей
След кратък полет до Манделей, духовното сърце на Мианмар, се отправяте към пагодата Махамуни, където се намира една от най-почитаните статуи на Буда, с височина от 4 метра и дебел слой позлата. Прекарвате следобеда в манастира Шванандау, забележителен с изключителните си дърворезби. Следва „най-голямата книга в света” - пагодата Кутодау, където будистки надписи са изсечени върху 729 мраморни плочи. Денят завършва на хълма Манделей - идеалното място за наблюдение на залеза. Нощувка в Мандалей.

Ден 7. Манделей - Амарапура - Ава - Сагаин -  Манделей
Целодневна екскурзия до градовете Амарапура, Ава и Сагаин. Посещаваме най-големия манастир в страната Маха Ганьон Кяунг, където живеят няколко хиляди млади монаси и е признат като център за обучение на монаси. С ферибот през канала Мийнтге стигате до Ава, където посещавате стария дървен манастир Багая (също познат като Ме Ну Ок Кяунг). Продължавате до Сагаин, прочут със своите 600 манастира и метоха, накацали по хълмовете. Посещавате внушителната 29-метрова пагода Сван Оо Пон Ня и У-Мин Тронзех (30 пещери). На залез слънце ще се разходите по тиковия пешеходен мост У Бейн преди да се върнете в Мандалей за нощувка.

Ден 8. Манделей - Хехо - езерото Инле
Полет до Хехо, изходен пункт за пленителното езеро Инле. Качвате се на моторна лодка и плавате край наколни селища, плаващи градини, уникални пагоди и традиционни плоскодънни лодки с прочутите лодкари, които гребат с крака. Посещавате пагодата Пхаунг Дау Оо, най-свещеното място в южната област Шан. Ще видите и плаващите селца Нампан. Продължавате с лодка към селцето Инн Пау Коне, където хората се препитават с тъкачество. Следващата спирка е манастира Нга Пхе Чаунг, един от най-впечатляващите манастири на брега на езерото, който се слави със своите 150 колони с майсторска дърворезба. Нощувка в хотел край езерото.

Ден 9. Езерото Инле - Индеин
Разходка с лодка по езерото. Посещение на селцето Па-Ох на западния бряг на езерото. Продължавате към манастира Няунг Оак и стигате до внушителния комплекс Шве Индеин Па-О с повече от 1000 ступи, построен през XVII и XVIII век. След като се разходите сред пагодите, се връщате обратно с лодката по езерото Инле до хотела.

Ден 10. Инле - Хехо - Тачилейк - Чианг Конг (Тайланд) - Хуайксай (Лаос)
Трансфер до летището в Хехо за ранен полет до Тачилейк. Пристигане и трансфер до границата с Тайланд. След граничните формалности се отправяте за Чианг Конг (Тайланд), където пресичате границата с Лаос. Нощувка в Хуайксай.

Ден 11. Хуайксай - Пакбенг (круиз по река Меконг)

От лаоското градче Хуайксай започва двудневното плаване по река Меконг до Луанг Прабанг през селцето Пакбенг. По пътя спирки за изучаване на живота край Меконг и на местните малцинства. Обяд на корабчето. Нощувка в Пакбенг.

Ден 12. Круиз по река Меконг, Луанг Прабанг
Плаването продължава. По пътя разглеждате свещените пещери Пак Оу. Пристигане в Луанг Прабанг в късния следобед. Трансфер до хотела и настаняване. Луанг Прабанг е малък град, сякаш излязъл от приказките, разположен на реките Меконг и Нам Хан, в красива планинска местност. Нощувка в Луанг Прабанг.

Ден 13. Луанг Прабанг
След закуска, обиколка на Луанг Прабанг с посещение на старата кралска резиденция, храмовете Ват Висун, Ват Ахам и Ват Сиентхонг, хълма Пхузи, където 328 стъпала ще ви отведат до неговия връх, от където се открива прекрасна панорамна гледка към града. Нощувка в Луанг Прабанг. 

Ден 14. Луанг Прабанг - Виентян
Днес ще имате възможността на станете рано и да участвате в поднасянето на дарения на стотици монаси в шафранови роби – една неповторима гледка. Това ранно сутрешно даряване датира от няколко поколения назад. Ще станете свидетели на събуждането на града, след което ще се върнете в хотела за закуска. Следва 1-часов транспорт до най-интересната природна забележителност край Луанг Прабанг – водопада Куанг Си. По пътя правим спирка на пазара Пхоси. В района ни очаква лека разходка през националния парк до водопада, в основата на който се формира естествен басейн, в който може да се плува. Възможно е да се изкачите до най-горната точка на водопада, при условие, че сте обути подходящо. Трансфер до хотела и оттам до летището за следобеден полет до Виентян. Нощувка във Виентян.

Ден 15. Виентян, полет до Банкок
След закуска разглеждане на Виентян с екскурзовод. Посещаваме музея Wat Sisaket, най-старият храм, оцелял от Сиамската война през 1828 г., тук се съхраняват повече от 8000 статуи на Буда; Wat Ho Prakeo, където ще видите колекция от статуи на Буда, антики и артефакти, открити около Виентян; That Luang Stupa – символът на лаоската нация и най-значимият паметник в Лаос; Patouxay (Триумфалната арка) построена в памет на загиналите във войните и днес е емблема на Виентян. Трансфер до летището и заминаване за Банкок с полет на Lao Airlines QV 445 18:00 – 19:35. Пристигане в Банкок и шатъл трансфер до хотел, близо до летището.

Ден 16. Отпътуване.
Шатъл трансфер до летището и полет за София през Доха.

QR831 26.11 Банкок – Доха 08:35 – 12:00
QR225 26.11 Доха – София 14:30 – 18:45

Цената включва:
►15 нощувки в двойни стаи със закуска в стандартни хотели ►3 обяда на ден 10, 11 и 12 ►пътувания с лодка и кораб според програмата ►всички трансфери ►всички вътрешни полети ►транспорт и входни такси за забележителностите по програма ►минерална вода по време на обиколките с кола ►английско- говорещи местни екскурзоводи

Цената не включва: ►международни самолетни билети ►такса излитане от летищата, където се изисква такава ► напитки и храна извън програмата ► застраховка ►лични разходи ► визи за Тайланд, Мианмар и Лаос ► бакшиши ►допълнителни екскурзии, които могат да се поръчат и заплатят на място (напр. полет с балон над Баган) 

Други разходи: ►доплащане за единична стая: до 30.04.2016: 978 лв.; май-септември: 825 лв.; октомври - декември: 1090 лв. 

Виза: Необходима ви е виза за Тайланд, която се получава в почетното консулство на страната в София (Пингвин Травел ще ви съдейства за вадене на тази виза, при желание). Виза за Мианмар се издава и заплаща онлайн преди пътуването, като печат за самата виза се получава на летището в Янгон. Виза за Лаос се получава при пристигане на място. Ориентировъчни цени: Мианмар: 50 USD, Лаос: 30 USD. Носете си 2 паспортни снимки за визата за Лаос. Моля, изпратете ни цветно сканирано копие на вашия паспорт при записване за пътуването.

Практическа информация: ►Предпочитана валута за обмен и пазаруване в тези страни е USD. Кредитни карти могат да се ползват в Тайланд и за теглене на пари от автомати в Лаос, но в Мианмар не се приемат и плащането става в брой. ►Възможни са доплащания за пътуване през най-висок сезон и задължителни гала вечери по време на различни празници (Коледа, Нова година, Лаоската Нова година и др.)

Препоръчителен период на пътуване: ноември - март
 


Галерия


Мианмар и Лаос – тайнственото лице на Златния триъгълник (Оценка 4.9 / 5 базирана на 248 мнения.)
Цена
3646 BGN
Продължителност
15 дни
Статус
Отворено за записване
price based on exchange rate 1 EUR = 1.135 USD as per 26.02.2019
Цена
3802 BGN
Продължителност
15 дни
Статус
Отворено за записване
price based on exchange rate 1 EUR= 1.135 as per 26.02.2019

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цената може да се промени, докато не бъдат издадени билетите
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1009 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Обиколка на Етиопия - древност отвъд всички представи 3058 BGN, 13 дни

Обиколка на Етиопия - древност отвъд всички представи

Посетете една от най-древните държави в света. Притежаваща един от най-разнообразните релеф и...
Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия! 5860 BGN, 8 дни

Зад завесата на традиционния ислям: Открийте Саудитска Арабия!

Саудитска Арабия е една от най-енигматичните и затворени страни и е равносилно на чудо, ако успеете...
Покажи всичко» Новини и обновления

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка....


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до...


13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи...