Въздух, вода, земя – приключение в Западна България

Въздух, вода, земя – приключение в Западна България 1352 BGN, 6 дни

Четири дни, натоварени с емоции и физическа активност!

Ключови думи – приключение, движение, природа. Ако сте човек, който обича движението на открито във всичките му форми, ако не разполагате с много време и предпочитате да изстисквате максимума от всеки ден, ако обичате разнообразието и приключението, то значи този тур е точно за вас! Планинско колоездене, каякинг, конна езда, парапланеризъм – четирите съставки в коктейла от незабравими емоции сред красивата природа на България!
Нашият водач е изключително добре подготвен във всеки един от изброените спортове, което ви гарантира веща техническа подкрепа, както и психологически комфорт. А ако сте сплотена и запалена компания, ако обичате да импровизирате, ако умеете да улавяте мига, както и самият той, тогава ви очакват наистина неповторими изживявания!


Програма

Ден 1. MTB. Маунтин байк
Трансфер от сборен пункт в София до местността Тихия кът на Витоша. Оттам започва колоездачният ден. Маршрутът минава през планината покрай селата Владая, Боснек, Чуйпетлово и завършва в Ярлово. Трансфер до курорта Боровец в подножието на Рила планина. Нощувка.

Ден 2. Каякинг.
Трансфер до язовир Искър. Обиколка на язовира и разглеждане на по-отдалечените и непосещавани брегове. Трансфер до Боровец и нощувка.

Ден 3. Конна езда.
Конен тур из Рила планина с възможност за изкачване до по-високите й части. Нощувка в Боровец.

Ден 4. Парапланеризъм (при подходящи метеорологични условия).
Трансфер до Витоша. Трекинг до подходящото място за излитане. Летене в тандем с инструктор. Трансфер от мястото на кацане до София.

Важно! Парапланеризмът е спорт, който зависи изключително много от метеорологичните условия. Затова денят, в който ще се лети, както и мястото за летене, ще бъдат избирани в последния момент според прогнозата за времето. Това означава, че програмата по дни може да бъде изменена на място по преценка на водача и летенето да бъде проведено в който и да е от дните. При неблагоприятно време е възможно летенето с парапланери да не бъде проведено въобще. Тогава в освободения ден участниците могат да се отдадат на някое от другите удоволствия – колоездене, каякинг, езда или планински трекинг.

Профил на водача
Водачът на този тур е изявен български мултиспортист. Завършил Националната спортна академия, Тодор Тодоров е дългогодишен състезател по джудо и самбо с много извоювани медали. Последните години усилено тренира и взема участие в състезания по конна езда. Има стотици часове полет с парапланер и десетки скокове с парашут. Занимава се активно с колоездене и каякинг. Зимата е със сноуборд в планината.
 

Препоръчително е за този тур записалите се участници да се познават и да бъдат със сходни физически възможности. Това би позволило по-гъвкава програма, уточнявана и променяна на място в зависимост от желанията на групата.
 


Галерия


Въздух, вода, земя – приключение в Западна България (Оценка 4.86 / 5 базирана на 420 мнения.)
Цена
1352 BGN
Продължителност
6 дни
Допл. единична стая:
235 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
4-8
Reservation System Code
BGAir_Water_Land
Открийте непознатата Ангола 3371 BGN, 9 дни

Открийте непознатата Ангола

Ангола е южноафриканска държава, на чиято територия се среща голямо климатично разнообразие –...
Пътешествие по бреговете на Мозамбик 2254 BGN, 8 дни

Пътешествие по бреговете на Мозамбик

Живописни плажове с бял пясък, приятен крайбрежен климат, очарователна култура и население от...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 5194 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари. Представете си...
Покажи всичко»

Новини и обновления

12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...


05.06.2023 17:32

Сучитото: Открийте Културното Съкровище на Ел Салвадор

Ел Салвадор - страната на вулканите, плажовете и дивата природа, крие в себе си истински скъпоценен камък - Сучитото. Това е малък исторически град, разположен на остров в езерото Лагуна де Илопанго, който излъчва уникална атмосфера и културно наследство. Със своите усещания за миналото и прелестната архитектура, Сучитото е истинско откритие за всеки пътешественик. Този страхотен град се намира...


30.05.2023 12:59

Открийте очарователната красота на езерото Накуру в Кения

Кения, страна със зашеметяващи пейзажи и разнообразна дива природа, съдържа множество скрити съкровища за пътешественици, търсещи незабравими преживявания. Сред тези съкровища се намира очарователното езеро Накуру, хипнотизиращо водно тяло, вградено във Великия ров. Известно с богатото си птичи население и впечатляващата природа, Националният парк Накуру предлага завладяваща комбинация от...