Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

Круиз в Адриатика за индивидуални туристи (Хърватия)

Круиз в Адриатика за индивидуални туристи (Хърватия) 1411 BGN

Подарете си едно незабравимо пътешествие с кораб по островите на Далматинското крайбрежие.

Островите Млет, Корчула и Хвар ще ви запленят с автентичност, очарование, интересен скален профил и омайна природа. Всеки остров ще ви посрещене със собствена история, традиции и облик. Едно нещо свързва всички тях - 5-звездно обслужване във всяка сфера на туризма. Определяни като перлите на Адриатическото крайбрежие, градовете Сплит и Дубровник по изключителен начин пазят архитектурата и древната история на Венцианската република. Няма по-добър начин да опознаете адриатическата природа и душевност за една седмица освен да кръстосате изумрудените води с корабче.

Забележителности:

Дубровник със своите многобройни паметници, тесни павирани улички, старинни църкви...
Национален парк Млет
♦ Остров Корчула - родното място на Марко Поло
Сплит - исторически град под защитата на ЮНЕСКО


План на пътуване:

Ден 1. Сплит - Макарска

Корабчето отплава от пристанището на гр. Сплит в 13:00 в посока към прелестното крайбрежие на Макарска. През деня имате възможност за плуване и отдих в уединени заливчета и на известни плажове, както и за разглеждане на културни забележителности. По-авантюристично настроените може да направят рафтинг по река Цетина и да се качат на корабчето направо в Макарска. Нощувка в Макарска.

Ден 2. Макарска - Млет 
Ранно заминаване към остров Млет. Цялата му западна част е обявена за национален парк. Незабравима природна атракция тук са две езера със свръхсолена вода, оформящи специфични халофитни местообитания, в които се срещат причудливи животни с удивителни приспособления за живот в засолени хабитати. Множество възможности за разходки или слънчеви бани.

Ден 3.
Млет - Дубровник 
Назависимо от култувата слава, превърнала Дубровник в гореща туристическа точка, градът посреща всеки посетител с безупречна чистота (дори и август месец) и гостоприемство. Старинният град е място, където тесни улички се провират между изящно изваяни фасади на китни къщи, ресторантчета и магазинчета за сувенири.

Ден 4. Дубровник - Трещеник 
След закуска ще имате време да се разходите в Дубровник. Около обяд корабчето ще отплава към Трещеник. Ще имате редица възможности за слънчеви бани.

Ден 5. Трещеник - Корчула
 
Корчула е родното място на Марко Поло. През вековете до днес традиционни местни занаяти са каменоделството и корабостроителството. Образци на Корчулското майсторство могат да бъдат намерени по цял свят, но едни от най-добрите шедьоври са запазени на острова. Катедралата, градският музей и абатският замък са част от забележителностите, които задължително трябва да посетите.

Ден 6. Корчула - Хвар
 
Рано сутринта корабчето се отправя към Пъкленските острови, където има отлични условия за плаж. Следобед предстои плаване остров Хвар, най-дългия остров в Адриатическо море. Едноименният град предлага безброй възможности за забава - ресторанти, кафенета, барове и дискотеки. Тук може да видите също и ренесансовата катедрала или пък един от първите в света народни театри.

Ден 7.
Хвар - Сплит 
Следващата спирка е остров Брач. По маршрута ще имаме две възможности за плуване - край известната ривиера Златни Рат близо до градчето Бол и по пътя към Сплит в един от многобройните заливи на остров Брач. Следобед корабчето се завръща в Сплит. Възможност за обиколка на града с английскоговорещ екскурзовод. 

Ден 8.
Сплит 
След закуска - отпътуване.


Препоръчителен период на пътуване: април - октомври


Цената включва:
7 нощувки в двойна каюта на палубата със собствен санитарен възел
полупансион с включени закуска и обяд
1 л вода на човек/на ден

Цената не включва:
Транспорт от България до Сплит и обратно
входни такси за забележителности и природни паркове
туристическа такса: 40 евро/седмица/човек - заплаща се на място
допълнителни ексурзии - поръчват се и се заплащат на място
бакшиши
застраховка
напитки и храна не споменати в програмата
лични разходи

Допълнителни услуги:
Доплащане за единична каюта: + 50 % от цената
Предлагат се каюти под палубата на по-ниска цена: цена при запитване
Предлага се настаняване в каюти в кораби тип "Premium" и "Premium Superior": цени и наличност при запитване


Галерия


Круиз в Адриатика за индивидуални туристи (Хърватия) (Оценка 4.69 / 5 базирана на 303 мнения.)
Цена
1470 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1411 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1411 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1313 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1313 BGN
Продължителност
8 дни
Статус
Гарантирани заминавания

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
Min. 1 person
Reservation System Code
CROATIA
Еквадор и островите Галапагос 5978 BGN, 12 дни

Еквадор и островите Галапагос

Чували ли сте някога термина „ мега разнообразна държава”? Тази идея се появява за...
Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач 3308 BGN, 10 дни

Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач

Oткрийте Мексико с този десетдневен тур! Ще започнем пътуването си в космополитната столица...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1509 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...