Coronavirus (COVID-19) travel update

С велосипед и кораб из Югозападна Франция

С велосипед и кораб из Югозападна Франция 2724 BGN, 8 дни

 Свободно или с водач, направете  велопътешествие в един от световно известните винени региони - Бордо. Запознайте се с културното наследство на Бордо и Сен-Емилион. Плавайки по реките с кораб или движейки се между огромните лозови масиви с велосипед се насладете на незабравими панорами.


План на пътуване:   

Ден 1 (Събота) Канал де дьо мер - обиколен тур
 Индивидуално пристигане и незадължително прехвърляне от мястото за среща в Бордо до мястото, където е акустирал кораба(Канал де дьо мер в Касте ан Дорт). Можете да се насладите на кратка първа обиколка с велосипед около Кастет, като разгледате този плодороден район, подходящо наречен "Малката Холандия", с ореховите си дървета и овощни градини с киви.
Вечерта, на борда ви очаква коктейл за добре дошли.
Колоездене:(10 мили / 15 км)връщане на кораба до 3:00ч след обяд

Ден 2 (Неделя) Касте ан Дорт до Лупияк/Кадияк
Днешния маршрут ще ви отведе до винения регион  на Ентре-Дьо-Мер. Ще откриете "Малагар", къщата на писателя Франсоа Мориак, замъкът Малроме, къщата на художника Тулуз-Лотрек, построена през 16-ти век и неговия гроб и място за поклонение във Вердьоле. Замък след замък ще се насладите на прекрасни панорами, исторически сгради, живописни месности и не на последно място запомнящи се лозови масиви. След това в Сент-Кроа-дю-Мон ще се насладите на панорама, от големи фосилизирани образувания, натрупани след епохата на Терциера и средновековното село Сен Макер, където ще видите убежища на троглодити  по реката. В края на следобеда ще пътувате по река Гарона, за да стигнете до град Кадияк.
(27-46 км / 16-28 мили)

Ден 3 (Понеделник) Кадияк/Грав – Сотерн - обиколен тур
По време на този етап, ще прекосите винарския регион Сотерн и също Грав, известен като първоизточник на вината от Бордо. По пътя си , ще минете по  брега на река Сирон, ледена река, която, се влива в по-топлата река Гарона, и е свързана с производството на десертни вина. Ще пристигнете в Шато дьо Роктаияд, отбранителна крепост, принадлежаща на една и съща фамилия от 1306 година! Вие също така ще видите престижния Шато Д'Икем,Шато Сюдюиро, Шато Гиро, Кло О Пераге и много други. Връщайки се на борда на кораба, ще отплавате по река Гарона до величествения град Бордо. Ще се насладите на най-добрата панорама на града. 
(35-50 км / 21-32 мили) Кадияк –Бордо


Ден 4 (Вторник)Бордо ЮНЕСКО колоездачен тур
На този ден ще направите вело обиколка на Бордо, за да откриете архитектурните ценности и панорамните гледки, които предлага града. Ще успеете да видите  входа на града (порт Каийо), Голямата камбана на Пе Берлан, Златния триъгълник, колоната Жирондин, Водното огледало ... и др. Отделете време да посетите новооткрития Сите дьо Вен, моста Шабан Делма и екосистемата "Дарвин", обновена фабрика, където ще се насладите на гледката от Кея и ще пиете добро кафе. Прекрасен град, който можете да разгледате с велосипед или пеша. Много възможности за пазаруване, сувенири, дегустации на храна и вино. За запалените велосипедисти, които искат да продължат своето пътешествие на две кколела остава маршрута Роже Лапеби, който ще ви отведе до Креон и Софтер-ан-Гюиен, във винения регион Антр-Дю-Мер.

(10 мили / 16 км)Бордо

Ден 5 (Сряда) Марго - Медок - обиколен тур
На сутринта корабът ще напусне Бордо и ще отплава за Ламарк, един от най-известните винени региони - Медок. Вие бързо ще се озовете близо до Шато Ламот Бержорон , Крю Буржуа дьо Медок, където виното и туризмът са доста подчертани. Един след друг ще видите: Мокаю, Пужо, Розан Сегла, Палмер, Исан, Приоре Лишин, Кирван и не на последно място Шато Марго. Ще имате много възможности да спрете по пътя си, да опитате вината, да научите повече за Гран Крус класификацията и за винопроизводството. Вторият маршрут е различен от този в Марго. Ще стигнете до винения райони Поияк и Сен-Еспеф. Ще се разходите до Шато Мутон Ротшилд, Лафит Ротшилд, Латур, Ленш - Баж, Коз д' естурнел, Понтет Кане, Пишон Лонгвил и много други вина от класификацията  Гран Крус. Краят на деня е идеалното време за отдих и вечеря докато кораба преминава през естуара, за да стигне до другия бряг на река Жиронд. Ще спрем в Бур, красив малък град, частично построен върху скалите. 
(42 километра / 26 мили) от Бордо до Ламарк и Ламарк до Бур

Ден 6 (Четвъртък) Кот дьо Бур - Цитаделата на Бле
Този регион е известен с хълмовете си покрити с лозови масиви и приказни имения. Тук ще имате възможност да опитате отличните вина и да посетите замъците Монкосей-Газин, Екем, Марки дьо Вобан и други. Пътят Жиронд Корниш е препоръчителен за тази обиколка. Спокоен и красив той разделая красивите имения от градините. В Бле ще посетите крепостта Вобан, построена по искане на Луи 14-ти и сега включена  в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Посетете подземните пасажи на Цитаделата, за да разберете цялата история на крепостта.  В Бур, можете да разгледате историческата къща за миене. Вечерта корабът ще отплава за Либурн / Фронсак по река Дордон.
(25-41kms / 16-32 мили) от Бур до Либурн / Фронсак


Ден 7 (петък) Либурне и Сент Емилион
Днес ще проучите Либурне и на Сент Емилион и Померол. Това зашеметяващо средновековно селище е включено в световното наследство на ЮНЕСКО. Панорамите тук са уникални. Монолитната църква в центъра на града е паметник, който не трябва да се пропуска. Вашето приключение ще продължи по малки живописни пътища. Ще видите някои  известни замъци като Анжелюс и неговите специални камбани, Босежур, Озон, Шьовал Блан, Ла Доминик, Тротвией,Гобер,Борд-о,Кло ла Мадлен, Бел ер Монанж, Ларок ,Фомброж, Гран Корбен, Газин и Петрюс, Пьоти Виляж, Ньонин ... ще опитате някои от най-известните вина в света.  ... Рай за любителите на велосипеди и вино!
(21-32 мили)

Ден 8 (събота) Либурне - Бордо
След последната си закуска на борда ще е време да се сбогуваме и да слезем от борда. Напускането на кораба се осъществява от 9.00 до 9.30 ч., Взима се автобус до центъра на Бордо.


Цената включва:
Обиколката и настаняването на борда в резервираната категория кабина
Пълен пансион; 7x закуски; 6x пикник обяда по време на обиколките с велосипед; 7x вечери с тристепенно меню
Ежедневно почистване на кабината; ежедневна смяна на хавлиите е възможна
Коктейл за добре дошли; представяне на кораба + екипажа и брифинг на първата вечер
Тур лидер (Английски и Френски) с ежедневни брифинги за вело туровете; кратки пешеходни разходки; индивидуални разходки: водачът не води групата; но обикаля с велосипед района и може да бъде потърсен по телефона за въпроси или при спешна необходимост
Печатни инструкции и подробни карти за индивидуални дневни обиколки с велосипед - 1 комплект / кабина
GPS тракове и безплатен GPS на разположение (депозит 100 €)
Безплатно кафе и чай ежедневно до 16:00 часа.

Цената не включва:
Самолетен билет до / от Бордо
2 автобусни трансфера: сб. в 14:00 ч. от срещата в центъра на Бордо до кораба (Касте - ан -Дорт или Либурне съответно) и се връщате на следващата събота. в 9:00 ч. от кораба до точката за срещи в Бордо (време за прехвърляне: 1 час всеки)
Резервационна такса € 15 (задължителна такса) за резервация / парти
Пакет за колоездене; наем на велосипеди и / или електронни велосипеди
Други трансфери; такси за паркиране; входни такси и екскурзии и дегустации на вино
Напитки на борда
Лична застраховка
Бакшиши (по Ваша преценка)
Специални диети по заявка / допълнителни такси може да се начислят

Допълнителни услуги:
Двойна кабина на горна паулба: € 210
Наем на велосипед с 21 зъбни колела с ръчни спирачки и багажник: 95 €
Тандем под наем 165 €
Наем на електрически велосипеди (E-Bike): 195 € (ограничен брой)
Други видове велосипеди: само при поискване
Екскурзия с екскурзовод (на английски
15 души макс / група): 165 €
Автобусни трансфери € 55


Галерия


С велосипед и кораб из Югозападна Франция (Оценка 4.94 / 5 базирана на 282 мнения.)
Цена
2528 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
980 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2724 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
980 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2724 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
980 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2724 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
980 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
2528 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
980 BGN
Статус
Отворено за записване
Цена
1940 BGN
Продължителност
8 дни
Допл. единична стая:
980 BGN
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Reservation System Code
FRCYCBRD
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...