Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

С велосипед и кораб из Югозападна Франция

С велосипед и кораб из Югозападна Франция

 Свободно или с водач, направете  велопътешествие в един от световно известните винени региони - Бордо. Запознайте се с културното наследство на Бордо и Сен-Емилион. Плавайки по реките с кораб или движейки се между огромните лозови масиви с велосипед се насладете на незабравими панорами.


План на пътуване:   

Ден 1 (Събота) Канал де дьо мер - обиколен тур
 Индивидуално пристигане и незадължително прехвърляне от мястото за среща в Бордо до мястото, където е акустирал кораба(Канал де дьо мер в Касте ан Дорт). Можете да се насладите на кратка първа обиколка с велосипед около Кастет, като разгледате този плодороден район, подходящо наречен "Малката Холандия", с ореховите си дървета и овощни градини с киви.
Вечерта, на борда ви очаква коктейл за добре дошли.
Колоездене:(10 мили / 15 км)връщане на кораба до 3:00ч след обяд

Ден 2 (Неделя) Касте ан Дорт до Лупияк/Кадияк
Днешния маршрут ще ви отведе до винения регион  на Ентре-Дьо-Мер. Ще откриете "Малагар", къщата на писателя Франсоа Мориак, замъкът Малроме, къщата на художника Тулуз-Лотрек, построена през 16-ти век и неговия гроб и място за поклонение във Вердьоле. Замък след замък ще се насладите на прекрасни панорами, исторически сгради, живописни месности и не на последно място запомнящи се лозови масиви. След това в Сент-Кроа-дю-Мон ще се насладите на панорама, от големи фосилизирани образувания, натрупани след епохата на Терциера и средновековното село Сен Макер, където ще видите убежища на троглодити  по реката. В края на следобеда ще пътувате по река Гарона, за да стигнете до град Кадияк.
(27-46 км / 16-28 мили)

Ден 3 (Понеделник) Кадияк/Грав – Сотерн - обиколен тур
По време на този етап, ще прекосите винарския регион Сотерн и също Грав, известен като първоизточник на вината от Бордо. По пътя си , ще минете по  брега на река Сирон, ледена река, която, се влива в по-топлата река Гарона, и е свързана с производството на десертни вина. Ще пристигнете в Шато дьо Роктаияд, отбранителна крепост, принадлежаща на една и съща фамилия от 1306 година! Вие също така ще видите престижния Шато Д'Икем,Шато Сюдюиро, Шато Гиро, Кло О Пераге и много други. Връщайки се на борда на кораба, ще отплавате по река Гарона до величествения град Бордо. Ще се насладите на най-добрата панорама на града. 
(35-50 км / 21-32 мили) Кадияк –Бордо


Ден 4 (Вторник)Бордо ЮНЕСКО колоездачен тур
На този ден ще направите вело обиколка на Бордо, за да откриете архитектурните ценности и панорамните гледки, които предлага града. Ще успеете да видите  входа на града (порт Каийо), Голямата камбана на Пе Берлан, Златния триъгълник, колоната Жирондин, Водното огледало ... и др. Отделете време да посетите новооткрития Сите дьо Вен, моста Шабан Делма и екосистемата "Дарвин", обновена фабрика, където ще се насладите на гледката от Кея и ще пиете добро кафе. Прекрасен град, който можете да разгледате с велосипед или пеша. Много възможности за пазаруване, сувенири, дегустации на храна и вино. За запалените велосипедисти, които искат да продължат своето пътешествие на две кколела остава маршрута Роже Лапеби, който ще ви отведе до Креон и Софтер-ан-Гюиен, във винения регион Антр-Дю-Мер.

(10 мили / 16 км)Бордо

Ден 5 (Сряда) Марго - Медок - обиколен тур
На сутринта корабът ще напусне Бордо и ще отплава за Ламарк, един от най-известните винени региони - Медок. Вие бързо ще се озовете близо до Шато Ламот Бержорон , Крю Буржуа дьо Медок, където виното и туризмът са доста подчертани. Един след друг ще видите: Мокаю, Пужо, Розан Сегла, Палмер, Исан, Приоре Лишин, Кирван и не на последно място Шато Марго. Ще имате много възможности да спрете по пътя си, да опитате вината, да научите повече за Гран Крус класификацията и за винопроизводството. Вторият маршрут е различен от този в Марго. Ще стигнете до винения райони Поияк и Сен-Еспеф. Ще се разходите до Шато Мутон Ротшилд, Лафит Ротшилд, Латур, Ленш - Баж, Коз д' естурнел, Понтет Кане, Пишон Лонгвил и много други вина от класификацията  Гран Крус. Краят на деня е идеалното време за отдих и вечеря докато кораба преминава през естуара, за да стигне до другия бряг на река Жиронд. Ще спрем в Бур, красив малък град, частично построен върху скалите. 
(42 километра / 26 мили) от Бордо до Ламарк и Ламарк до Бур

Ден 6 (Четвъртък) Кот дьо Бур - Цитаделата на Бле
Този регион е известен с хълмовете си покрити с лозови масиви и приказни имения. Тук ще имате възможност да опитате отличните вина и да посетите замъците Монкосей-Газин, Екем, Марки дьо Вобан и други. Пътят Жиронд Корниш е препоръчителен за тази обиколка. Спокоен и красив той разделая красивите имения от градините. В Бле ще посетите крепостта Вобан, построена по искане на Луи 14-ти и сега включена  в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Посетете подземните пасажи на Цитаделата, за да разберете цялата история на крепостта.  В Бур, можете да разгледате историческата къща за миене. Вечерта корабът ще отплава за Либурн / Фронсак по река Дордон.
(25-41kms / 16-32 мили) от Бур до Либурн / Фронсак


Ден 7 (петък) Либурне и Сент Емилион
Днес ще проучите Либурне и на Сент Емилион и Померол. Това зашеметяващо средновековно селище е включено в световното наследство на ЮНЕСКО. Панорамите тук са уникални. Монолитната църква в центъра на града е паметник, който не трябва да се пропуска. Вашето приключение ще продължи по малки живописни пътища. Ще видите някои  известни замъци като Анжелюс и неговите специални камбани, Босежур, Озон, Шьовал Блан, Ла Доминик, Тротвией,Гобер,Борд-о,Кло ла Мадлен, Бел ер Монанж, Ларок ,Фомброж, Гран Корбен, Газин и Петрюс, Пьоти Виляж, Ньонин ... ще опитате някои от най-известните вина в света.  ... Рай за любителите на велосипеди и вино!
(21-32 мили)

Ден 8 (събота) Либурне - Бордо
След последната си закуска на борда ще е време да се сбогуваме и да слезем от борда. Напускането на кораба се осъществява от 9.00 до 9.30 ч., Взима се автобус до центъра на Бордо.


Цената включва:
Обиколката и настаняването на борда в резервираната категория кабина
Пълен пансион; 7x закуски; 6x пикник обяда по време на обиколките с велосипед; 7x вечери с тристепенно меню
Ежедневно почистване на кабината; ежедневна смяна на хавлиите е възможна
Коктейл за добре дошли; представяне на кораба + екипажа и брифинг на първата вечер
Тур лидер (Английски и Френски) с ежедневни брифинги за вело туровете; кратки пешеходни разходки; индивидуални разходки: водачът не води групата; но обикаля с велосипед района и може да бъде потърсен по телефона за въпроси или при спешна необходимост
Печатни инструкции и подробни карти за индивидуални дневни обиколки с велосипед - 1 комплект / кабина
GPS тракове и безплатен GPS на разположение (депозит 100 €)
Безплатно кафе и чай ежедневно до 16:00 часа.

Цената не включва:
Самолетен билет до / от Бордо
2 автобусни трансфера: сб. в 14:00 ч. от срещата в центъра на Бордо до кораба (Касте - ан -Дорт или Либурне съответно) и се връщате на следващата събота. в 9:00 ч. от кораба до точката за срещи в Бордо (време за прехвърляне: 1 час всеки)
Резервационна такса € 15 (задължителна такса) за резервация / парти
Пакет за колоездене; наем на велосипеди и / или електронни велосипеди
Други трансфери; такси за паркиране; входни такси и екскурзии и дегустации на вино
Напитки на борда
Лична застраховка
Бакшиши (по Ваша преценка)
Специални диети по заявка / допълнителни такси може да се начислят

Допълнителни услуги:
Двойна кабина на горна паулба: € 210
Наем на велосипед с 21 зъбни колела с ръчни спирачки и багажник: 95 €
Тандем под наем 165 €
Наем на електрически велосипеди (E-Bike): 195 € (ограничен брой)
Други видове велосипеди: само при поискване
Екскурзия с екскурзовод (на английски
15 души макс / група): 165 €
Автобусни трансфери € 55


Галерия


С велосипед и кораб из Югозападна Франция (Оценка 4.94 / 5 базирана на 324 мнения.)
Reservation System Code
FRCYCBRD
Судан - скритото съкровище на Африка 2705 BGN, 10 дни

Судан - скритото съкровище на Африка

Открийте древна Нубия, Великия Нил и пустинните тайни на Судан на това незабравимо...
На лов за Северното сияние в Русия 1137 BGN, 5 дни

На лов за Северното сияние в Русия

Северното сияние е изумявало и озадачавало хората от хилядолетия. Инуитите вярвали, че светлините...
Ирак - пътуване до люлката на цивилизацията 3254 BGN, 9 дни

Ирак - пътуване до люлката на цивилизацията

След години на политическа и военна криза, Ирак бавно се отваря за туристи отново и е готов да...
Покажи всичко» Новини и обновления

11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...