Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

Колоездене по изумрудения маршрут (Словения)

Колоездене по изумрудения маршрут (Словения)

Насладете се на девствената красота на Северозападна Словения

Класически колоездачен преход в Словения, който ви отвежда до най-известните исторически обекти и много природни забележителности като природни паркове, пещерни формации и селца с наситен с благоухания въздух.

Забележителности:

Природен резерват „Клисура Ишки Винтгар” – живописно ждрело врязано дълбоко във варовиково-доломитно плато
Пещерните формации Постойна – карстова пещерна система с дължина от 20 км., мрежа от подземни проходи, галерии и камери
Щаньел – бижуто на карстовия район


План на пътуване:

Ден 1: Пристигане
Пристигане и време за разглеждане на забележителностите в Любляна. Нощувка в хотел в словенската столица.

Ден 2: Любляна - Връхника
Приятен и лесен първи ден от прехода през богатите на история и природно разнообразие равнини около столицата. По пътя може да си направите кратка разходка в живописния природен резерват „Клисурата Ишки Винтгар”, врязан дълбоко в зашеметяващото варовиково – доломитно плато, както и да посетите останките от най-високия железопътен виадукт в света в Боровница. Точно преди пристигането си във Връхника, можете да посетите Техническия музей на Република Словения, който се помещава в замъка Бистра.
Колоездене: 40 км; 58 км с отклонението.

Ден 3: Връхника - Постойна
Малко по-труден ден с колоездене през малки хълмове, горски пътища и типично карстово поле.
На този ден пътищата ще ви отведат далеч от главните туристически маршрути и извън утъпканите пътеки. Ще изживеете истинската словенска красота като карате през омайната планина Сливница и магичното пресъхващо езеро Планина, удивени от чудесата на необятния варовиков пейзаж.
Колоездене: 34 км; 44 км с отклонението.

Ден 4: Постойна - Щаньел
Лесни маршрути, дълго спускане няколко хълма след началото. Досега близо 30 милиона туристи са посетили невероятно красивата пещерна формация Постойна, издълбана дълбоко в сърцето на варовиковите хълмове. Това е най-голямата пещерна формация в Словения със своите 21 км дължина.
Колоездене: 45 км; 55 км с отклонението.

Ден 5: Щаньел - Липица - Дивача
Теренът днес е предимно равен със само едно, но дълго изкачване. Първата спирка е при прекрасната ботаническа градина в Сежана, следва конеферма в Липица, където може да посетите красивите чистокръвни коне от породата Липицанер, чиято лъскава бяла козина и фин, грациозен танц са им спечелили световна слава. Историята на конете от Липица е тясно свързана с виенската школа по езда. Разходете се с традиционна каляска, гледайте тяхното представление и ги вижте отблизо в конюшните им.
Колоездене: 48 км

Ден 6. Дивача - Муджа
Днес колоезденето е през хълмист терен, последван от дълго спускане. Имате възможност да посетите пещерата Шкочян, включена в списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Можете да направите леко отклонение от пътя като се отбиете в италианския град Триесте. Кратя на колоездачния маршрут е в Муджа.
Колоездене: 38 км 

Ден 7: Муджа  - Пиран
Този маршрут е къс и лек. Карате колело покрай брега следвайки стара железопътна линия. Ще се насладите на прекрасни гледки към залива Триесте. Не пропускайте да спрете за почивка и кафе в модерния курорт Порторож. Обиколката завършва в малкото пристанищно селце Пиран.
Колоездене: 37 км

Ден 8: Заминаване
Отпътуване за Любляна.


Транспорт на багажа:
Осигурен е транспорт на багажа между хотелите (1 брой на човек, максимум 20 кг. За допълнителен багаж се доплаща на място - 10 Евро/бр.).

Практическа информация: Турът е подходящ за колоездачи със редно ниво на подготовка. 


Цената включва:
настаняване в стандартни хотели (дни 1,2,3,5,6 и 7),къщи за гости (агритурисмо) - ден 4 в двойна стая със закуска
транспорт на багажа между хотелите (1 брой на човек)
информационен пакет с включен пътеводител на английски език и карти на маршрута (1 брой на резервация)
24-часово телефонно обслужване при спешни случаи

Цената не включва:
самолетни билети от / до Любляна (евентуално Триесте) и трансфери от/до летището
напитки и храна,неспомената в програмата
велосипеди – може да наемете велосипед за 100 евро (наемът започва в 9:00 ч на ден 2 и завършва вечерта при пристигането ви в Пиран – 18:00 на ден 7,цената включва доставка и прибиране на колелото)
наем на каска 15 евро на седмица
застраховка
лични разходи
бакшиши
входни такси

Допълнителни услуги:
трансфери от летището в Любляна до центъра на града за 1-3 човека – 50 EUR; от Пиран до летището в Любляна – 160 евро
допълнителни трансфери: цени по запитване
допълнителни нощувки: цени по запитване


Галерия


Колоездене по изумрудения маршрут (Словения) (Оценка 4.94 / 5 базирана на 307 мнения.)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Големина на групата
Min. 2 people
Reservation System Code
SLCYCSELF
Пътешествие до Сирия и Ливан 2587 BGN, 8 дни

Пътешествие до Сирия и Ливан

Дамаск отново ви приветства с добре дошли! През последните години историята на Сирия е изпълнена с...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 4087 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари. Представете си...
На лов за Северното сияние в Русия 1137 BGN, 5 дни

На лов за Северното сияние в Русия

Северното сияние е изумявало и озадачавало хората от хилядолетия. Инуитите вярвали, че светлините...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...