Full Safety Package and Deposit as Low as 10%

Въздух, вода, земя – приключение в Западна България

Въздух, вода, земя – приключение в Западна България

Четири дни, натоварени с емоции и физическа активност!

Ключови думи – приключение, движение, природа. Ако сте човек, който обича движението на открито във всичките му форми, ако не разполагате с много време и предпочитате да изстисквате максимума от всеки ден, ако обичате разнообразието и приключението, то значи този тур е точно за вас! Планинско колоездене, каякинг, конна езда, парапланеризъм – четирите съставки в коктейла от незабравими емоции сред красивата природа на България!
Нашият водач е изключително добре подготвен във всеки един от изброените спортове, което ви гарантира веща техническа подкрепа, както и психологически комфорт. А ако сте сплотена и запалена компания, ако обичате да импровизирате, ако умеете да улавяте мига, както и самият той, тогава ви очакват наистина неповторими изживявания!


Програма

Ден 1. MTB. Маунтин байк
Трансфер от сборен пункт в София до местността Тихия кът на Витоша. Оттам започва колоездачният ден. Маршрутът минава през планината покрай селата Владая, Боснек, Чуйпетлово и завършва в Ярлово. Трансфер до курорта Боровец в подножието на Рила планина. Нощувка.

Ден 2. Каякинг.
Трансфер до язовир Искър. Обиколка на язовира и разглеждане на по-отдалечените и непосещавани брегове. Трансфер до Боровец и нощувка.

Ден 3. Конна езда.
Конен тур из Рила планина с възможност за изкачване до по-високите й части. Нощувка в Боровец.

Ден 4. Парапланеризъм (при подходящи метеорологични условия).
Трансфер до Витоша. Трекинг до подходящото място за излитане. Летене в тандем с инструктор. Трансфер от мястото на кацане до София.

Важно! Парапланеризмът е спорт, който зависи изключително много от метеорологичните условия. Затова денят, в който ще се лети, както и мястото за летене, ще бъдат избирани в последния момент според прогнозата за времето. Това означава, че програмата по дни може да бъде изменена на място по преценка на водача и летенето да бъде проведено в който и да е от дните. При неблагоприятно време е възможно летенето с парапланери да не бъде проведено въобще. Тогава в освободения ден участниците могат да се отдадат на някое от другите удоволствия – колоездене, каякинг, езда или планински трекинг.

Профил на водача
Водачът на този тур е изявен български мултиспортист. Завършил Националната спортна академия, Тодор Тодоров е дългогодишен състезател по джудо и самбо с много извоювани медали. Последните години усилено тренира и взема участие в състезания по конна езда. Има стотици часове полет с парапланер и десетки скокове с парашут. Занимава се активно с колоездене и каякинг. Зимата е със сноуборд в планината.
 

Препоръчително е за този тур записалите се участници да се познават и да бъдат със сходни физически възможности. Това би позволило по-гъвкава програма, уточнявана и променяна на място в зависимост от желанията на групата.
 


Галерия


Въздух, вода, земя – приключение в Западна България (Оценка 4.86 / 5 базирана на 354 мнения.)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
4 - 8
Reservation System Code
BGAir_Water_Land
Судан - скритото съкровище на Африка 2705 BGN, 10 дни

Судан - скритото съкровище на Африка

Открийте древна Нубия, Великия Нил и пустинните тайни на Судан на това незабравимо...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1098 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Ирак - пътуване до люлката на цивилизацията 3254 BGN, 9 дни

Ирак - пътуване до люлката на цивилизацията

След години на политическа и военна криза, Ирак бавно се отваря за туристи отново и е готов да...
Покажи всичко» Новини и обновления

11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...