Въздух, вода, земя – приключение в Западна България

Въздух, вода, земя – приключение в Западна България 1254 BGN, 6 дни

Четири дни, натоварени с емоции и физическа активност!

Ключови думи – приключение, движение, природа. Ако сте човек, който обича движението на открито във всичките му форми, ако не разполагате с много време и предпочитате да изстисквате максимума от всеки ден, ако обичате разнообразието и приключението, то значи този тур е точно за вас! Планинско колоездене, каякинг, конна езда, парапланеризъм – четирите съставки в коктейла от незабравими емоции сред красивата природа на България!
Нашият водач е изключително добре подготвен във всеки един от изброените спортове, което ви гарантира веща техническа подкрепа, както и психологически комфорт. А ако сте сплотена и запалена компания, ако обичате да импровизирате, ако умеете да улавяте мига, както и самият той, тогава ви очакват наистина неповторими изживявания!


Програма

Ден 1. MTB. Маунтин байк
Трансфер от сборен пункт в София до местността Тихия кът на Витоша. Оттам започва колоездачният ден. Маршрутът минава през планината покрай селата Владая, Боснек, Чуйпетлово и завършва в Ярлово. Трансфер до курорта Боровец в подножието на Рила планина. Нощувка.

Ден 2. Каякинг.
Трансфер до язовир Искър. Обиколка на язовира и разглеждане на по-отдалечените и непосещавани брегове. Трансфер до Боровец и нощувка.

Ден 3. Конна езда.
Конен тур из Рила планина с възможност за изкачване до по-високите й части. Нощувка в Боровец.

Ден 4. Парапланеризъм (при подходящи метеорологични условия).
Трансфер до Витоша. Трекинг до подходящото място за излитане. Летене в тандем с инструктор. Трансфер от мястото на кацане до София.

Важно! Парапланеризмът е спорт, който зависи изключително много от метеорологичните условия. Затова денят, в който ще се лети, както и мястото за летене, ще бъдат избирани в последния момент според прогнозата за времето. Това означава, че програмата по дни може да бъде изменена на място по преценка на водача и летенето да бъде проведено в който и да е от дните. При неблагоприятно време е възможно летенето с парапланери да не бъде проведено въобще. Тогава в освободения ден участниците могат да се отдадат на някое от другите удоволствия – колоездене, каякинг, езда или планински трекинг.

Профил на водача
Водачът на този тур е изявен български мултиспортист. Завършил Националната спортна академия, Тодор Тодоров е дългогодишен състезател по джудо и самбо с много извоювани медали. Последните години усилено тренира и взема участие в състезания по конна езда. Има стотици часове полет с парапланер и десетки скокове с парашут. Занимава се активно с колоездене и каякинг. Зимата е със сноуборд в планината.
 

Препоръчително е за този тур записалите се участници да се познават и да бъдат със сходни физически възможности. Това би позволило по-гъвкава програма, уточнявана и променяна на място в зависимост от желанията на групата.
 


Галерия


Въздух, вода, земя – приключение в Западна България (Оценка 4.86 / 5 базирана на 371 мнения.)
Цена
1254 BGN
Продължителност
6 дни
Статус
Отворено за записване

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Големина на групата
4 - 8
Reservation System Code
BGAir_Water_Land
Дамаванд, вулканът исполин (Иран) 1490 BGN, 7 дни

Дамаванд, вулканът исполин (Иран)

С този тур ви предлагаме не просто вулкан, а вулкан емблема, с идеална конична форма, красив,...
Групов тур в Иран с български водач, 10 дни 1607 BGN, 10 дни

Групов тур в Иран с български водач, 10 дни

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач 4802 BGN, 16 дни

Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач

Почувствайте хипнотичния ритъм на Южна Америка - обвит в мистицизъм, ще го усетите между...
Покажи всичко» Новини и обновления

11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...