Мексико - обиколка с кола под наем

Мексико - обиколка с кола под наем

Класическа обиколка на Мексико, при която имате свободата да пътувате самостоятелно с кола под наем


В пулсиращия от живот свят на тропическата джунгла ще се натъкнете на изумителните градежи, завещани ни от един противоречив народ – замечтани звездобройци, но и жестоки воини, принасящи човешки жертви на кръвожадни богове. Но народ и на строители, защото само от върха на своите пирамиди те са можели да отправят взор не само към звездите, но и над зеления покров на безкрайната джунгла, смазваща във влажната си прегръдка и живота им, и построеното от тях. И все пак са я надвили – идете и се уверете сами! Към магията на тази почти археологическа експедиция сме добавили очарователната атмосфера на няколко колониални града, щипка карибско крайбрежие и незабравима среща с един от най-големите мегаполиси в света – Мексико сити!


Забележителности:

 Мексико сити и околностите му
♦ Археологически обекти в Мексико – Теотиуакан, Паленке, Монте Албан, Тонина, Ушмал, Чичен Ица
♦ Старите колониални градове - Кампече, Мерида и Сан Кристобал 
♦ Акуа Асул - може би най-красивия водопад в Мексико
♦ Каньона Сумидеро - внушителен каньон със стени, които се извисяват на 1000 м
 

План на пътуване:

Ден 1. Мексико сити 
Пристигане в Мексико сити. Посрещане на летището и трансфер до хотела.
 
Ден 2. Мексико сити 
Екскурзията започва в историческия център на Мексико Сити с посещение на градския площад Сокало, Катедралата, Президентския дворец и Двореца на изящните изкуства. Пътят минава по Реформа Авеню до парка Чапултепек и до жилищната част Лас Ломас на Чапултепек за да добиете пълна представа за най-големият град в света. Следобед посещение на Националния антропологически музей.
 
Ден 3. Мексико сити  - Храма в Гваделупе - Теотиуакан
Екскурзия до северната част на града, до известните пирамиди Теотиуакан. По пътя посещение на храма “Девата на Гваделупе”. След пристигане при Теотиуакан, екскурзия с водач и свободно време, с възможност за изкачване на пирамидите.
 
Ден 4. Мексико сити  – Пуебла – Оахака 
Взимате колата под наем.  Карате към Пуебла, като минавате край огромните вулкани Истаксиуатъл и Попокатепетъл. Посещавате площада с монументалната катедрала. Оживеният пазар и магазините за керамика не са за изпускане. Следобед пристигане в Оахака. Посещение на бароковата катедрала, църквата Санто Доминго и регионалния музей с безценното златно съкровище от миштекската гробница на Монте Албан.
 
Ден 5. Монте Албан - Митла - Оахака
Посещение на Монте Албан - религиозен и политически център на сапотеките и миштеките повече от 2000 години. Склоновете са оформени терасовидно за жилища, а населението е било около 25 000 души. Продължавате към Митла, в миналото селище на сапотеките известно като "Града на мъртвите". Ще видите и 2000-годишния кипарис в Туле, едно от най-големите на Земята. 
 
Ден 6. Оахака – Хучитан – Чиапа де Корсо
Карате през планината Сиера Мадпе до Чиапа де Корсо. По пътя може да спрете в Хучитан за да посеитете живописния пазар. В Хучитан цари матриархат, жената е глава на семейството и има място във всички градски органи на управление.
 
Ден 7. Чиапа де Корсо – Каньона Сумидеро – Сан Кристобал 
Плавате с лодка по река Грихалва през внушителния каньон Сумидеро, с неговите стени извисяващи се на над 1000 метра височина и дълги 30 км. Следобед се отправяте към Сан Кристобал де лас Касас, разположен на над 2000 м.н.в. Градът ще ви плени с красиви барокови църкви, оживени  пазари и сенчести малки площади.
 
Ден 8. Сан Кристобал - Сан Хуан Чамула - Синакантан - Сан Кристобал 
Сутринта посещавате Сан Хуан Чамула - селище на индианци, които говорят езика цоцил. Посещение на мистичната и интригуваща църква, където до ден днешен се изпълняват древни шамански ритуали. Следващата спирка е  цветния Синакантан, където местните цоцили почитат здравеца, който се изпозва в ритуалите и носи благоденствие. Посещение на семейство тъкачи.
 
Ден 9. Сан Кристобал – Тонина – Акуа Асул – Паленке
Пътувате по планински пътища през възвишенията на щата Чиапас до Окосинго, където се намира Тонина - град-държава на маите. Продължавате по криволичещи пътища за да достигнете до най-красивите водопади в Мексико Акуа Асул, където може да поплувате в някой от скалните басейни. Карате до Паленке.
 
Ден 10. Паленке
Рано сутринта посещение на мистичния древен град-държава на маите Паленке построен сред тучна дъждовна гора. Тук се намират Храмът на надписите с гробницата на владетеля Пакал и най-дългият скален текст издълбан от маите. Ще се удивите от уникалната обсерватория и забележителните надписи в Храма на кръста. По горска пътека се спускате надолу към местния музей.
 
Ден 11. Паленке – Кампече – Ушмал
Рано сутринта се отправяте на път край Мексиканския залив до пристанищния град Кампече. Заради прословутите пиратски нападения градът е укрепен с крепостни стени, които може да се видят и днес. Посещение на историческата част на Кампече, включително малкия Музей на пиратите и Антропологическия музей. Карате към Ушмал. Вечерта: шоу “Звук и светлина".
 
Ден 12. Ушмал – Селестун – Мерида
Разглеждане на Ушмал със стръмната Пирамида на джуджето, Метоха, Игрището и Двореца. След това карате до Мексиканския залив. По пътя спирате в традиционното селище на юкатеките Уман. В рибарското селце Селестун може да се разходите с лодка в лагуната, обитавана от розови фламинга. Следобед пристигате в столицата на Юкатан Мерида.
 
Ден 13. Мерида – Исамал – Чичен Ица
Обиколка на Мерида с посещение на най-старата катедрала, Двореца с изящните му стенописи, бившата резиденция на основателя на града Франсиско де Монтехо и, разбира се, колоритния пазар. Карате до града на трите култури Исамал и посещавате манастира на францисканците построен върху основите на древен храм на маите. С файтон може да разгледате историческия център и да се изкачите на пирамидата Огнена птица за спираща дъха гледка към града. Карате до Чичен Ица. Вечерта: шоу "Звук и светлина".
 
Ден 14. Чичен Ица – Тулум – Канкун
Рано сутринта посещение на най-популярната и голяма забележителност от цивилизацията на маите Чичен Ица с пирамидата Кукулкан, Храма на воините, Свещения кладенец, Игрището и Обсерваторията. Карате към Коба през Тулум, древно пристанище на маите построено високо на скала с панорама към Карибско море. Карате към хотела в Канкун. Връщане на колата под наем.
 
Ден 15. Заминаване
Трансфер до летището за заминаване.
 
 
Практическа информация: ►Минималната възраст на шофьора за наемане на кола е 21 години. ►Има доплащане за шофьори на възраст от 21 до 25 години около 7 щ. долара на ден. ►Задължително е да се остави депозит с кредитна карта като гаранция за колата ►Включена е пълна застраховка за колата без удръжки. Изключение: кражба на предмети (например резервна гума, външно огледало и др.п.), при което се удържат максимум 200 щ. долара. ►Входните такси са около 6 щ. долара за всеки обект, с изключение на Паленке, Ушмал и Чичен Ица, за които са около 14 щ. долара. ►Главните пътища са безплатни, докато магистралите са платени и таксите са около 150 щ. долара. 
 

 


Цената включва:
14 нощувки в добри хотели средна категория
в стандартни стаи със собствен санитарен възел и включена закуска
групов трансфер при пристигане в Мексико сити
групови екскурзии в Мексико сити на дни 2 и 3
11 дни наем на кола с неограничен километраж
пълна застраховка и платени такси
информационни материали и карти.

Цената не включва:
гориво,пътни такси,паркинги
входни такси за забележителностите
обеди
вечери и напитки
такса за връщане на колата в Канкун - 360 USD + 16% данък,които се заплащат на място.


Галерия


Мексико - обиколка с кола под наем (Оценка 4.9 / 5 базирана на 375 мнения.)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
Min. 2
Reservation System Code
Mexico_FIT
Открийте непознатата Ангола 3371 BGN, 9 дни

Открийте непознатата Ангола

Ангола е южноафриканска държава, на чиято територия се среща голямо климатично разнообразие –...
Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан 2391 BGN, 11 дни

Открийте Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан

Кавказ - мястото, където Европа среща Азия, където драматични планински пейзажи срещат вековни...
Пътешествие по бреговете на Мозамбик 2254 BGN, 8 дни

Пътешествие по бреговете на Мозамбик

Живописни плажове с бял пясък, приятен крайбрежен климат, очарователна култура и население от...
Покажи всичко»

Новини и обновления

12.06.2023 19:31

Открийте мистичната красота на Лалибела: Скритото съкровище на Етиопия

Лалибела, наситен с богата история и заобиколен от прекрасна природа град, който е връх на културното и архитектурното наследство на Етиопия. Разположен в северната част на страната, този малък град е дом на един от най-изумителните обекти на ЮНЕСКО за световно наследство - скалните църкви на Лалибела. Като място, което съчетава духовност, древни умения и зашеметяващи пейзажи, Лалибела предлага...


10.06.2023 12:26

Приключение в Делтата на Салум, Сенегал: Невероятна природа и култура

Сенегал, разположен на западния бряг на Африка, е дом на много удивителни места за посещение. Едно от тях е Делтата на Салум - изумителна природна зона, разположена в южната част на страната. Това е място, където природата и културата се сливат в едно, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните атракции и преживявания, които...


05.06.2023 17:32

Сучитото: Открийте Културното Съкровище на Ел Салвадор

Ел Салвадор - страната на вулканите, плажовете и дивата природа, крие в себе си истински скъпоценен камък - Сучитото. Това е малък исторически град, разположен на остров в езерото Лагуна де Илопанго, който излъчва уникална атмосфера и културно наследство. Със своите усещания за миналото и прелестната архитектура, Сучитото е истинско откритие за всеки пътешественик. Този страхотен град се намира...


30.05.2023 12:59

Открийте очарователната красота на езерото Накуру в Кения

Кения, страна със зашеметяващи пейзажи и разнообразна дива природа, съдържа множество скрити съкровища за пътешественици, търсещи незабравими преживявания. Сред тези съкровища се намира очарователното езеро Накуру, хипнотизиращо водно тяло, вградено във Великия ров. Известно с богатото си птичи население и впечатляващата природа, Националният парк Накуру предлага завладяваща комбинация от...