Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )

Мексико - обиколка с кола под наем

Мексико - обиколка с кола под наем

Класическа обиколка на Мексико, при която имате свободата да пътувате самостоятелно с кола под наем


В пулсиращия от живот свят на тропическата джунгла ще се натъкнете на изумителните градежи, завещани ни от един противоречив народ – замечтани звездобройци, но и жестоки воини, принасящи човешки жертви на кръвожадни богове. Но народ и на строители, защото само от върха на своите пирамиди те са можели да отправят взор не само към звездите, но и над зеления покров на безкрайната джунгла, смазваща във влажната си прегръдка и живота им, и построеното от тях. И все пак са я надвили – идете и се уверете сами! Към магията на тази почти археологическа експедиция сме добавили очарователната атмосфера на няколко колониални града, щипка карибско крайбрежие и незабравима среща с един от най-големите мегаполиси в света – Мексико сити!


Забележителности:

 Мексико сити и околностите му
♦ Археологически обекти в Мексико – Теотиуакан, Паленке, Монте Албан, Тонина, Ушмал, Чичен Ица
♦ Старите колониални градове - Кампече, Мерида и Сан Кристобал 
♦ Акуа Асул - може би най-красивия водопад в Мексико
♦ Каньона Сумидеро - внушителен каньон със стени, които се извисяват на 1000 м
 

План на пътуване:

Ден 1. Мексико сити 
Пристигане в Мексико сити. Посрещане на летището и трансфер до хотела.
 
Ден 2. Мексико сити 
Екскурзията започва в историческия център на Мексико Сити с посещение на градския площад Сокало, Катедралата, Президентския дворец и Двореца на изящните изкуства. Пътят минава по Реформа Авеню до парка Чапултепек и до жилищната част Лас Ломас на Чапултепек за да добиете пълна представа за най-големият град в света. Следобед посещение на Националния антропологически музей.
 
Ден 3. Мексико сити  - Храма в Гваделупе - Теотиуакан
Екскурзия до северната част на града, до известните пирамиди Теотиуакан. По пътя посещение на храма “Девата на Гваделупе”. След пристигане при Теотиуакан, екскурзия с водач и свободно време, с възможност за изкачване на пирамидите.
 
Ден 4. Мексико сити  – Пуебла – Оахака 
Взимате колата под наем.  Карате към Пуебла, като минавате край огромните вулкани Истаксиуатъл и Попокатепетъл. Посещавате площада с монументалната катедрала. Оживеният пазар и магазините за керамика не са за изпускане. Следобед пристигане в Оахака. Посещение на бароковата катедрала, църквата Санто Доминго и регионалния музей с безценното златно съкровище от миштекската гробница на Монте Албан.
 
Ден 5. Монте Албан - Митла - Оахака
Посещение на Монте Албан - религиозен и политически център на сапотеките и миштеките повече от 2000 години. Склоновете са оформени терасовидно за жилища, а населението е било около 25 000 души. Продължавате към Митла, в миналото селище на сапотеките известно като "Града на мъртвите". Ще видите и 2000-годишния кипарис в Туле, едно от най-големите на Земята. 
 
Ден 6. Оахака – Хучитан – Чиапа де Корсо
Карате през планината Сиера Мадпе до Чиапа де Корсо. По пътя може да спрете в Хучитан за да посеитете живописния пазар. В Хучитан цари матриархат, жената е глава на семейството и има място във всички градски органи на управление.
 
Ден 7. Чиапа де Корсо – Каньона Сумидеро – Сан Кристобал 
Плавате с лодка по река Грихалва през внушителния каньон Сумидеро, с неговите стени извисяващи се на над 1000 метра височина и дълги 30 км. Следобед се отправяте към Сан Кристобал де лас Касас, разположен на над 2000 м.н.в. Градът ще ви плени с красиви барокови църкви, оживени  пазари и сенчести малки площади.
 
Ден 8. Сан Кристобал - Сан Хуан Чамула - Синакантан - Сан Кристобал 
Сутринта посещавате Сан Хуан Чамула - селище на индианци, които говорят езика цоцил. Посещение на мистичната и интригуваща църква, където до ден днешен се изпълняват древни шамански ритуали. Следващата спирка е  цветния Синакантан, където местните цоцили почитат здравеца, който се изпозва в ритуалите и носи благоденствие. Посещение на семейство тъкачи.
 
Ден 9. Сан Кристобал – Тонина – Акуа Асул – Паленке
Пътувате по планински пътища през възвишенията на щата Чиапас до Окосинго, където се намира Тонина - град-държава на маите. Продължавате по криволичещи пътища за да достигнете до най-красивите водопади в Мексико Акуа Асул, където може да поплувате в някой от скалните басейни. Карате до Паленке.
 
Ден 10. Паленке
Рано сутринта посещение на мистичния древен град-държава на маите Паленке построен сред тучна дъждовна гора. Тук се намират Храмът на надписите с гробницата на владетеля Пакал и най-дългият скален текст издълбан от маите. Ще се удивите от уникалната обсерватория и забележителните надписи в Храма на кръста. По горска пътека се спускате надолу към местния музей.
 
Ден 11. Паленке – Кампече – Ушмал
Рано сутринта се отправяте на път край Мексиканския залив до пристанищния град Кампече. Заради прословутите пиратски нападения градът е укрепен с крепостни стени, които може да се видят и днес. Посещение на историческата част на Кампече, включително малкия Музей на пиратите и Антропологическия музей. Карате към Ушмал. Вечерта: шоу “Звук и светлина".
 
Ден 12. Ушмал – Селестун – Мерида
Разглеждане на Ушмал със стръмната Пирамида на джуджето, Метоха, Игрището и Двореца. След това карате до Мексиканския залив. По пътя спирате в традиционното селище на юкатеките Уман. В рибарското селце Селестун може да се разходите с лодка в лагуната, обитавана от розови фламинга. Следобед пристигате в столицата на Юкатан Мерида.
 
Ден 13. Мерида – Исамал – Чичен Ица
Обиколка на Мерида с посещение на най-старата катедрала, Двореца с изящните му стенописи, бившата резиденция на основателя на града Франсиско де Монтехо и, разбира се, колоритния пазар. Карате до града на трите култури Исамал и посещавате манастира на францисканците построен върху основите на древен храм на маите. С файтон може да разгледате историческия център и да се изкачите на пирамидата Огнена птица за спираща дъха гледка към града. Карате до Чичен Ица. Вечерта: шоу "Звук и светлина".
 
Ден 14. Чичен Ица – Тулум – Канкун
Рано сутринта посещение на най-популярната и голяма забележителност от цивилизацията на маите Чичен Ица с пирамидата Кукулкан, Храма на воините, Свещения кладенец, Игрището и Обсерваторията. Карате към Коба през Тулум, древно пристанище на маите построено високо на скала с панорама към Карибско море. Карате към хотела в Канкун. Връщане на колата под наем.
 
Ден 15. Заминаване
Трансфер до летището за заминаване.
 
Цената включва: 14 нощувки в добри хотели средна категория, в стандартни стаи със собствен санитарен възел и включена закуска ► групов трансфер при пристигане в Мексико сити и частен трансфер при заминаване от Канкун ►групови екскурзии в Мексико сити на  дни 2 и 3 ►11 дни наем на кола с неограничен километраж, пълна застраховка и платени такси ►информационни материали и карти.
 
Цената не включва: ►гориво ►пътни такси ►входни такси за забележителностите ►обеди, вечери и напитки ►такса за връщане на колата в Канкун - 290 USD, които се заплащат на място.
 
Други разходи: ►доплащане за единична стая (при пътуващи трима души): 545 лева ►доплащане за пътуващ един човек: 1260 лв
 
Практическа информация: ►Минималната възраст на шофьора за наемане на кола е 21 години. ►Има доплащане за шофьори на възраст от 21 до 25 години около 7 щ. долара на ден. ►Задължително е да се остави депозит с кредитна карта като гаранция за колата ►Включена е пълна застраховка за колата без удръжки. Изключение: кражба на предмети (например резервна гума, външно огледало и др.п.), при което се удържат максимум 200 щ. долара. ►Входните такси са около 6 щ. долара за всеки обект, с изключение на Паленке, Ушмал и Чичен Ица, за които са около 14 щ. долара. ►Главните пътища са безплатни, докато магистралите са платени и таксите са около 150 щ. долара. 
 

 


Галерия


Мексико - обиколка с кола под наем (Оценка 4.9 / 5 базирана на 282 мнения.)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
min. 2 persons
Reservation System Code
Mexico_FIT
Другите Малдиви - Гаафару 578 BGN, 6 дни

Другите Малдиви - Гаафару

Ако свързвате Малдивите с частни острови и затворени ол инклузив петзвездни курорти на цени, от...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1529 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...