Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )

Перлата на Средиземноморието - Сардиния (Италия)

Перлата на Средиземноморието - Сардиния (Италия)

Индивидуална екскурзия с кола под наем, която ще ви отведе до всички големи забележителности в Сардиния!

От каталунския град Алгеро до романтичния бряг на Коста Смералда, пред вас е едно истинско средиземноморско бижу. Докоснете се до културата "нураги" при Су Нуракси ди Барумини, признат от ЮНЕСКО, изследвайте мистериозната вътрешна част на острова, както и крайбрежието с пристанищния град Каляри. Ще се изненадате от археологическото богатство на Сардиния, населявана още от неолитната епоха, а закътаните плажове с изумрудени заливи ще оставят незабравими спомени у вас.

Забележителности:

Су Нуракси ди Барумини - археологиски обект от културата "нураги" под защитата на Юнеско
Каляри със своята омагьосваща архитектура и великолепни златисти и бели плажове
Капрера - малък остров до Сардиния превърнат в природен резерват за морски птици 
Кастелсардо - необикновен образец на средновековен град


План на пътуване: 

Ден 1. Алгеро
Посрещане на летището. Взимане на колата под наем и с нея карате до центъра на града. Имате цял ден на разположение за посещение на Алгеро и Кораловия бряг. 

Ден 2. Алгеро – Боза – Тарос
Заминаване за Боза по крайбрежния панорамен път. Посещение на Боза, единственият град в Сардиния, разположен на плавателна река. Продължавате с посещение на римския град Тарос. Нощувка в района на Барумини.

Ден 3. Барумини - Каляри
Денят започва с посещение на Барумини, един от най-значимите археологически обекти в Сардиния, под закрилата на ЮНЕСКО. Продължавате към столицата Каляри за нощувка.

Ден 4. Нуоро – Оргозоло – Мамояда
Денят е посветен на град Нуоро и някои села в най-вътрешната част на Сардиния: Мамояда, известно с традиционните си маски и Оргозоло - със своите повече от сто стенописи. Нощувка в района на Оросей.

Ден 5. Оросей  – Коста Смералда  
Посещение на девствените плажове на Оросей. Пътувате до световноизвестния Изумруден бряг, където нощувате.

Ден 6. Ла Маддалена - Санта Тереза Галура 
Ще се насочите към Палау, оттам с лодка за около 30 минути до архипелага Маддалена. Посещение на остров Капрера. Връщате се в Палау и продължавате към Санта Тереза Галура и Капо Теста. 

Ден 7. Кастелсардо – Алгеро
Заминаване за Кастелсардо и посещение на средновековния град. Връщане в Алгеро и предаване на колата под наем. Заминаване или допълнителна нощувка в Алгеро по желание.


Цената включва:
►наем на кола, категория Б (Fiat Punto/Lancia Y/Renault Clio или подобна, с климатик и радио) от пристигане сутринта на ден 1 до вечерта на ден 7 ►неограничен километраж ►автокаско и застраховка срещу кражба ►6 нощувки в  хотели или друг тип средство за настаняване със закуска (двойна стая със собствен санитарен възел) ►местни такси.

Цената не включва: ►самолетни билети ►взимане на колата от едно място и връщане на друго ►обеди и вечери ►напитки ► гориво ►лични разходи ►медицинска застраховка.

Посочените цени не важат по време на великденските и коледно-новогодишните празници и са на запитване.

Други разходи: допълнителна нощувка в Алгеро в 3* хотел: 60-90 EUR на човек на вечер в двойна стая в зависимост от периода на пътуване.

Практическа информация: Колата може да бъде взета / върната на летището и в офис на фирмата, която я предоставя в Алгеро. Турът може да започне всеки ден от седмицата при минимум 2-ма души. Все пак, ако планирате да взимате или връщате колата в събота или неделя, имайте предвид, че това може да стане само на летището. При група от 4 души предлагаме отстъпка.
Възможно е градът на пристигане/отпътуване Алгеро да се смени с Каляри, ако до там намерите по-удобни полети.

Полет: От София до Рим (летище Фиумичино) лети нискобюджетната авиокомпания Wizz Air, както и Alitalia, Bulgaria Air. Ryanair лети всеки ден от Рим (летище Чампино) до Алгеро, Alitalia също лети от Рим и Милано. 

 


Галерия


Перлата на Средиземноморието - Сардиния (Италия) (Оценка 4.71 / 5 базирана на 272 мнения.)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Големина на групата
Min. 2 people
Reservation System Code
ITSARDISELFDR
Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия) 1117 BGN, 8 дни

Рота Висентина – от Сао Луис до Одесейши през Порто Ково (Португалия)

Рота Висентина представлява цяла мрежа от пешеходни пътеки в Югоизточна Португалия. Той включва...
Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан 1372 BGN, 8 дни

В сърцето на Пътя на коприната - Узбекистан

Историята на Узбекистан е като бушуваща пясъчна буря, която при всяко затишие оставя за кратко...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...