Coronavirus (COVID-19) travel update
Почивка в Мозамбик 1862 BGN, 7 дни

На плажовете на Мозамбик ни очаква идиличен рай, придружен с местна кухня, островитянска атмосфера, магически подводен свят и галещо тропическо слънце

Отдалечаваме се от забързания Мапуто и пътуваме към крайбрежието на Мозамбик до Инямбане. Докато минаваме по обточени с палми улици, където тук-там местни хора подреждат стоките си, ще бъдем запленени от гледките по пътя ни. Времето в Инямбане може се прекара в почивка на плажа, конна езда или в изследване на богатия подводен свят. На океанско сафари може плувате с шнорхел редом с китови акули или да се гмуркате надълбоко, където да наблюдавате „пречиствателна станция в действие” – малки рибки и други морски обитатели почистват вътрешно и външно огромни скатове. Продължаваме нагоре по крайбрежието, качваме се на традиционна дървена лодка и плаваме към архипелага Базаруто. Тук ще опитаме пресни морски дарове на плажа, ще стъпваме по бели пясъчни дюни и ще се гмуркаме с шнорхел в топлите води на Индийския океан, докато край нас преминават най-различни и необикновени водни създания.

Забележителности:

Прая до Тофо – едно от най-добрите места за гмуркане и наблюдение на китови акули
Национален парк Архипелаг Базаруто – гмаркане с шнорхел в един от най-големите южноафрикански морски паркове


Ден 1. Мапуто - Инямбане
След срещата с водача и с останалата част от групата в Мапуто, се отправяме на север и няма как да не бъдете запленени от прелестните гледки към крайбрежието. Ще минем през много села, плантации с кокосови дървета и кашу преди да пристигнем в градчето Инямбане. Традиционна вечеря в местен ресторант.

Ден 2. Инямбане
Целият ден е на ваше разположение за релакс. Може също да се гмуркате, да плувате с шнорхел, да карате АТВ (по желание). Този крайбрежен район е много спокоен и има страхотни плажове. Нашият лодж на самия плаж.

Ден 3. Инямбане- Тофо
Отправяме се на север към Тофо, за да открием още един от най- забележителните плажове на Мозамбик. Там плуването е напълно безопасно, има очарователен пазар и доста на брой популярни плажни барове, Tofo е идеално място за еднодневна екскурзия.
В сезона Тофо е едно от най-добрите места в света за наблюдение на най-голямата риба в света – китовата акула. В миналото Тофо е бил малко рибарско селище, а сега се е превърнал в международен туристически център. Тази вечер ще имате възможност да присъствате на презентация на Фондацията „Морска Мегафауна”, която е създадена през 2009 г за изследване, защитаване и съхраняване на големите популации от морска „мегафауна” близо до бреговата ивица на Мозамбик. „Мегафауна” е дума, която обобщава всички големи морски обитатели като акули, скатове, морски бозайници и костенурки.

Ден 4. Инямбане - Виланкулос
Остров Базаруто е топ дестинация за Мозамбик и не е трудно да разберем защо. Това е защитена местност, водните обитатели са уникални и гмуркането с шнорхел в един от рифовете е най-добрия начин да им се насладим.

Ден 5. Екскурзия до Национален парк Архипелаг Базаруто
Базаруто е един от най-големите южноафрикански морски паркове и ще прекараме деня в опознаване на района, като ще имаме възможност да се гмуркаме с шнорхел, да плуваме и да се разхождаме по острова. Тръгваме от Виланкулос сутринта с моторна лодка и се отправяме към рифа „2 мили”, където ще се гмуркаме и ще обядваме на острова. Връщаме се обратно следобед. Ще се освежим преди да се качим на традиционна лодка за разходка по залез слънце.

Ден 6. Виланкулос – Ксай Ксай
Добре отпочинали, се отправяме към района Xai-Xai, пристигайки в късния следобед имаме време за разходка на плажа, за да се сбогуваме с Индийския океан и девствените плажове на Мозамбик.

Ден 7. Ксай Ксай- Мапуто
Ранно отпътуване към Мапуто

Ваксинация: Препоръчва се профилактичен прием на хапчета против малария. Ваксинация против жълта треска се изисква само ако идвате от държава с висок риск от заразяване.

Виза: Виза за Мозамбик се изисква за български граждани. Получава се на летището при пристигане.


Цената включва:
6 нощувки в лоджове в двойни стаи с включена закуска
местен английско-говорещ водач
6 закуски; 6 обяда и 6 вечери
транспорт със специализиран сафари бус.

Цената не включва:
международни самолетни билети
летищни трансфери
настаняване на ден 8
мед. застраховка
бакшиши и лични разходи ,напитки и храна
неспоменати в програмата
екскурзии и дейности по желание


Галерия


Почивка в Мозамбик (Оценка 4.68 / 5 базирана на 278 мнения.)
Цена
1862 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
141 BGN
Статус
Отворено за записване
price based on exchange rate 1 EUR = 16.12 EUR as per 10 December 2018
Цена
1862 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
141 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1862 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
141 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1568 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
98 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1568 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
98 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1568 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
98 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
1568 BGN
Продължителност
7 дни
Допл. единична стая:
98 BGN
Статус
Гарантирани заминавания

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цена без сам. билет 1862 BGN
Големина на групата
max.20
Reservation System Code
Africa_N
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1940 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Мадагаскар - осмият континент 3381 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3685 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Покажи всичко» Новини и обновления

07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...