Coronavirus (COVID-19) travel update

Фототур: Анатолийски цивилизации и пейзажи

Фототур:  Анатолийски цивилизации и пейзажи

9-дневен фототур в Анадола, Истанбул и Анкара

5 – 13 април

Мала Азия е една от люпилните на цивилизации, чието пълно изброяване би затруднило и професионален историк. Всички те са оставили своите материални следи на този планиниски полуостров, някои от тях видими и днес, особено средновековните християнски паметници. Но освен подземни градове и древни скални църкви, Кападокия с причудливите си скални образования предлага и наистина невероятен пейзаж. Така историята и природата заедно са формирали едно от най-привлекателните места за любознателния пътешественик и запаления фотограф.

Групата ще е малка. Това гарантира индивидуална работа на водача с всеки участник и завръщане с хубави снимки. Няма изисквания за фотографско ниво. Всеки, изкушен от пътешествията с фотоапарат в ръка, е добре дошъл. Преходите из каньоните на Кападокия са леки. Транспортът ще е с минибус, без нощни преходи. Хотелите, в които ще се нощува, са с най-добро местоположение, което е особено важно за фотографска група.

Водач на групата:
Емил Данаилов – травъл журналист и фотограф, водещ на семинара „Травъл фотография“, превърнал се през годините в школа за пътешественици с фотоапарати, бивш главен редактор на най-популярното през първото десетилетие на века българско списание за туризъм „Одисей“. Негови работи можете да разгледате на http://subektiv.com/.

Акценти:
Кападокия
Истанбул
Анкара


 

Програма на фототура:

 

Ден 1. София – Истанбул (550 км)

Потегляме рано сутринта от София. Пристигаме в Истанбул късно следобед. Първа фоторазходка из космополитния град.

 

Ден 2 и 3. Истанбул

Два дни на фоторазходки из стария център на Истанбул и покрай Босфора. Ще обикаляме, ще снимаме и ще си набелязваме позиции за вечерни снимки. В неподходящото за снимане навън време посещение на забележителности като „Света София“, двореца „Топкапъ“, водните резервоари на Константинопол, Синята джамия, Сюлеймание и т.н.

 

Ден 4. Истанбул – Соленото езеро – катедралата „Селиме“ – Гюзелюрт (720 км)

По дългия път към Кападокия ще спрем да видим и снимаме Соленото езеро. След това продължаваме към каньона Ъхлара, в чийто край наред с множеството скални църкви се намира и изсечената в камък катедрала „Селиме“. Нощувка в близкото село Гюзелюрт.

 

Ден 5. Гюзелюрт – Деринкую – Каймаклъ – Соганлъ – Мустафапашъ – Гьореме (160 км)

Днес ще посетим подземните градове в Деринкую и Каймаклъ, долината Соганлъ и още интересни места в района, ако има време. Вечерта пристигаме в Гьореме.

 

Ден 6 и 7. В сърцето на Кападокия

Средищното положение на Гьореме ще ни позволи да правим пешеходни турове из каньоните на Кападокия – Червения, Розовия, Пашабагъ, да разгледаме музеите на открито в Гьореме и Зелбе, да отидем до околните села Ортахисар и Учхисар, от чиито скални крепости се откриват великолепни панорами. Дано успеем да се наснимаме на всички причудливи природни форми, на всички скални църкви и древни галерии.

 

Ден 8. Гьореме – Анкара (300 км)

В предпоследния ден от нашето пътуване се отправяме към столицата на Турция. След като пристигнем, ще посетим Музея на анатолийските цивилизации, чиято изключителна сбирка е приютила безценни артефакти от последните няколко хилядолетия. Следобед и вечерта фоторазходка из центъра на града.

 

Ден 9. Анкара – София (1000 км)

Поемаме дългия път обратно към дома.

 

Ден Х. Това е денят, в който ще се съберем на по бира в някоя софийска кръчма, за да си припомним всички хубави моменти от пътуването, а и да покажем и обсъдим снимките си. 

За въпроси и консултации по фототура можете да изпращате лични съобщения на ФотоМобиле или да звъните на Емил Данаилов – 0878 204 208.


Цената включва:
8 нощувки със закуски в хотели
транспорт с минибус с вкл. гориво
пътни такси и паркинги
фотоводач

Цената не включва:
храна извън посочената
лични разходи
входове за забележителности


Фототур: Анатолийски цивилизации и пейзажи (Оценка 4.97 / 5 базирана на 38 мнения.)
Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач 3308 BGN, 10 дни

Най-доброто от Мексико. Групов тур с български водач

Oткрийте Мексико с този десетдневен тур! Ще започнем пътуването си в космополитната столица...
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1764 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач 4606 BGN, 16 дни

Боливия и Перу - пътешествие в земите на инките. Групов тур с български водач

Почувствайте хипнотичния ритъм на Южна Америка - обвит в мистицизъм, ще го усетите между...
Покажи всичко» Новини и обновления

22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...


07.08.2020 11:55

7 интересни факта за Афганистан

  7 интересни факта за Афганистан Повече от десетилетие Афганистан беше споменаван в новините предимно с Талибаните, тероризма, бурките и брадите. Но страната е много повече от това. Това е страна с древни традиции и култура. Представяме ви 7 любопитни факти за Афганистан, които ще променят мнението ви за страната. 1. Първите маслени картини са нарисувани в Афганистан Може да не ви се...


08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...