Фототур: Анатолийски цивилизации и пейзажи

Фототур:  Анатолийски цивилизации и пейзажи

9-дневен фототур в Анадола, Истанбул и Анкара

5 – 13 април

Мала Азия е една от люпилните на цивилизации, чието пълно изброяване би затруднило и професионален историк. Всички те са оставили своите материални следи на този планиниски полуостров, някои от тях видими и днес, особено средновековните християнски паметници. Но освен подземни градове и древни скални църкви, Кападокия с причудливите си скални образования предлага и наистина невероятен пейзаж. Така историята и природата заедно са формирали едно от най-привлекателните места за любознателния пътешественик и запаления фотограф.

Групата ще е малка. Това гарантира индивидуална работа на водача с всеки участник и завръщане с хубави снимки. Няма изисквания за фотографско ниво. Всеки, изкушен от пътешествията с фотоапарат в ръка, е добре дошъл. Преходите из каньоните на Кападокия са леки. Транспортът ще е с минибус, без нощни преходи. Хотелите, в които ще се нощува, са с най-добро местоположение, което е особено важно за фотографска група.

Водач на групата:
Емил Данаилов – травъл журналист и фотограф, водещ на семинара „Травъл фотография“, превърнал се през годините в школа за пътешественици с фотоапарати, бивш главен редактор на най-популярното през първото десетилетие на века българско списание за туризъм „Одисей“. Негови работи можете да разгледате на http://subektiv.com/.

Акценти:
Кападокия
Истанбул
Анкара


 

Програма на фототура:

 

Ден 1. София – Истанбул (550 км)

Потегляме рано сутринта от София. Пристигаме в Истанбул късно следобед. Първа фоторазходка из космополитния град.

 

Ден 2 и 3. Истанбул

Два дни на фоторазходки из стария център на Истанбул и покрай Босфора. Ще обикаляме, ще снимаме и ще си набелязваме позиции за вечерни снимки. В неподходящото за снимане навън време посещение на забележителности като „Света София“, двореца „Топкапъ“, водните резервоари на Константинопол, Синята джамия, Сюлеймание и т.н.

 

Ден 4. Истанбул – Соленото езеро – катедралата „Селиме“ – Гюзелюрт (720 км)

По дългия път към Кападокия ще спрем да видим и снимаме Соленото езеро. След това продължаваме към каньона Ъхлара, в чийто край наред с множеството скални църкви се намира и изсечената в камък катедрала „Селиме“. Нощувка в близкото село Гюзелюрт.

 

Ден 5. Гюзелюрт – Деринкую – Каймаклъ – Соганлъ – Мустафапашъ – Гьореме (160 км)

Днес ще посетим подземните градове в Деринкую и Каймаклъ, долината Соганлъ и още интересни места в района, ако има време. Вечерта пристигаме в Гьореме.

 

Ден 6 и 7. В сърцето на Кападокия

Средищното положение на Гьореме ще ни позволи да правим пешеходни турове из каньоните на Кападокия – Червения, Розовия, Пашабагъ, да разгледаме музеите на открито в Гьореме и Зелбе, да отидем до околните села Ортахисар и Учхисар, от чиито скални крепости се откриват великолепни панорами. Дано успеем да се наснимаме на всички причудливи природни форми, на всички скални църкви и древни галерии.

 

Ден 8. Гьореме – Анкара (300 км)

В предпоследния ден от нашето пътуване се отправяме към столицата на Турция. След като пристигнем, ще посетим Музея на анатолийските цивилизации, чиято изключителна сбирка е приютила безценни артефакти от последните няколко хилядолетия. Следобед и вечерта фоторазходка из центъра на града.

 

Ден 9. Анкара – София (1000 км)

Поемаме дългия път обратно към дома.

 

Ден Х. Това е денят, в който ще се съберем на по бира в някоя софийска кръчма, за да си припомним всички хубави моменти от пътуването, а и да покажем и обсъдим снимките си. 

За въпроси и консултации по фототура можете да изпращате лични съобщения на ФотоМобиле или да звъните на Емил Данаилов – 0878 204 208.


Цената включва:
8 нощувки със закуски в хотели
транспорт с минибус с вкл. гориво
пътни такси и паркинги
фотоводач

Цената не включва:
храна извън посочената
лични разходи
входове за забележителности


Фототур: Анатолийски цивилизации и пейзажи (Оценка 4.97 / 5 базирана на 76 мнения.)
Най-доброто от Колумбия. Групов тур с български водач 3504 BGN, 11 дни

Най-доброто от Колумбия. Групов тур с български водач

Цветни колониални градове, обширни кафени плантации и девствени карибски плажове - това е топлият...
Групов тур в Иран с български водач, 10 дни 1607 BGN, 10 дни

Групов тур в Иран с български водач, 10 дни

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна...
Дамаванд, вулканът исполин (Иран) 1490 BGN, 7 дни

Дамаванд, вулканът исполин (Иран)

С този тур ви предлагаме не просто вулкан, а вулкан емблема, с идеална конична форма, красив,...
Покажи всичко» Новини и обновления

23.05.2022 15:42

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.089-5777-C01

На 23.05.2022 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор BG16RFOP002-2.089-5777-C01 по проект с наименование „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, по процедура...


11.11.2021 15:13

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 2)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


11.11.2021 14:20

Централна Азия - всичко, което трябва да знаем преди пътуване в региона (Част 1)

Централна Азия продължава да бъде един от най-рядко посещаваните региони в света. Тук се намират т. нар ”Станове” - бившите съветски републики Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Киргизстан. Ако се върнем по-назад във времето пък, това е регионът, през който е минавал Пътя на коприната, свързващ Азия и Европа, където са воювали гръцки и персийски армии и където...


22.03.2021 14:15

Стартиране изпълнението на договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01

На 21-12-2020 г. ПЕНГУИН ТРАВЪЛ ЕООД подписа договор № BG16RFOP002-2.092-0615-C01 по проект с наименование „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и...