Конна екскурзия в полските планини Бишчади

Конна екскурзия в полските планини Бишчади 2254 BGN

Представете си планини, разположени в най-югоизточната част на Полша. Огромна територия, славеща се като една от най-красивите в страната. Истински рай за всеки, търсещ спокойствие и бягство от шума на ежедневие. Девствен пейзаж, в който следите от цивилизацията са едва доловими. Накрактко казано: идеално място за всеки запален ездач!

Настоящата екскурзия ще ви потопи в най-истинската същност на природата. Планините Бишчади са известни с богатата си флора и фауна. По горските пътеки свободно се разхождат вълци и мечки. Не се учудвайте, когато лисици, елени и зайци пресекат пътя на коня ви по време на езда.

По време на прехода ще имате уникален шанс да се насладите на характерните за региона гледки и селища. Някои от тях ще ви отведат назад във времето. В Комайнджа ще можете да видите следи от архитектурата на старинните Лемк и Бойк цивилизации.

 


План на пътуване:   

Ден 1: Краков
След пристигането в Краков е осигурен трансфер, който веднага ще ви отведе до хотела. След настаняване ще имате свободно време до вечерта, когато цялата група ще се събере на вечеря в хотелския ресторант.

Ден 2: Санок – Вола Пейтрова
Започваме нашето пътуване в Санок – град, разположен близо до Полско-Украйнско-Словенската граница, намиращ се на около 3,30 часа пък от Краков. След закуска ще се срещнем с конете и ще се подготвим за отпътуване. В началото ще прекосим огромно поле и ще преминем през изоставено в следствие на операцията „Вистула” селище. („Вистула” е кодовото название на операцията, чрез която през 1974 г. принудително е разселено украйнското малцинство в Полша)
По време на прехода ще разгледаме и построена през 16 век църква. Нощта ще изкараме във Вола Пейтрова, в подсигурени от местните жители стаи на местни.

Ден 3. Вола Пейтрова – Розтоки Долне
Предстои ни вълшебно пътешествие, минаващо през обширни долини, изпълнено с безкрайни галопи, пресичащо красиви гори. Ще прекосим поляни и изоставени селища, ще минем покрай обласли гробове. Ще спрем в селцето Тужайнск, известно с готическата си дървена църква от 19 век. Църквата е обяввена за част от световното културно наследвство на ЮНЕСКО, заедно с други дървени църкви от Карпатския регион на Полша и Украйна.

Ден 4. Розтоки Долне – Рибне
Чака ни поредният перфектен ден за любителите на природата. Ще преминем през поля и гори, ще усетим за пореден път атмосферата на изоставените селища. Ще минем през малкото селце Зерница, където ще имаме шанс да видим и ортодоксална дървена църква. 

Ден 5. Рибне – Терка
Ще пресечем ливади и ще се движим край планински хребети, наслаждавайки се на прекрасните гледки на езерото Солина. Езерото е известно като „морето на планините Бишчади”. То е най-голямото изкуствено езеро в Полша, захранвано от водите на реките Сан и Солинка.
Ще минем през село Буковиец, където ще видим друга ортодоксална църква (в Горзанка). Ако времето позволява, ще изкачим планината Корбания, от върха на която се разкрива спираща дъха гледка към региона.

Ден 6. Терка – Постолов
Ще продължим екскурзията покрай езерото Солина.
Ще пресечем и река Сан на няколко места, което винаги е огромна атракция за ездачите.

Ден 7. Постолов - Санок
През този ден бавно ще се придвижваме към Санок – мястото на отпътуване. Можем да избираме между два маршрута.
Първият води през красивите гори на планинаната Слоне, след които ще можем да видим развалините на крепостта Собейн. По-късно отново ще прекосим река Сан и ще пристигнем в най-големия етнографски парк в Полша. Музеят включва сгради на различните етнически групи, населяващи територията по Полско-Украйнската граница. Ще видим стотици дървени сгради от 17 до 20 век, сред които воденици и ортодоксални църкви.
Вторият маршрут води по пътека, която ще ни отведе до развалините на манастира Discalced Carmelites.

Ден 8. Санок – Краков – последна дестинация
След закуска се връщаме обратно в Краков, като пътумавнето ще отнеме около 3,5 часа. От там вие може да се отправите към летището или към хотела, ако смятате да продължите престоя си в Полша.

Численост на групите: 2-12 ездачи
Групи от по 2-13 участници
При спокойно темпо
Между 4 и 6 часа на ден върху седлата

Настаняване и храна:   

По време на пътуването ще бъде осигурено настаняване в туристически спални, селски ферми, горски хижи и стаи в местни хостели. Това са условия, които са най-подходящи за конете. Включените в цената закуска и вечеря ще бъдат сервирани на мястото, на което ще бъдете настанени или в непосредствена близост до него. Включеният в цената обяд, в зависимост от прехода, ще бъде под формата на пикник или в ресторант по пътя. Храната е натурална и вкусна, от традиционната полска кухня. Алкохолът и питиетата между храненията не са включени в цената на екскурзията.

 

 

Трудност:

Трябва да сте уверени в себе си и да можете да се контролирате на всеки етап от прехода. Не забравяйте, че ще се наложи да прекарате върху седлото между 4,5 - 6 часа на ден. Препоръчваме на ездачите да имат добра физическа подготовка и опит от поне няколко езди, преди да се включат в екскурзията. Ще трябва да можете да оседлавате и разседлавате конете си сами. Всеки участник носи отговорност за екипировката си за състоянието на коня преди и след езда. Нашите екскурзии определено не са за дебютанти, но не се налага да бъдете и шампиони, за да се включите в тях. Деца на възраст над 12 години се допускат с родител или друг придружител.


Допълнителни грижи:

Седла са осигурени, но мястото в тях е ограничено. Побират дъждобран, водоустойчиви панталони, бутилка за вода, допълнителен пуловер, фотоапарат и малка чанта с лични вещи. Останалата част от багажа се превозва с кола. Вашият водач ще ви осигури подходящия и желан от вас преход и ще изготви пътен план. Но за стане пътуването незабравимо и вие ще трябва да допринесете с ентусиазъм, добро настроение и желание да изживеете нещо ново. Широкоскроените хора, с възможност за бързо приспособяване към условията и правилата в съответната страна ще имат най-пълноценно приключение.
 


Цената включва:
Пълен пансион (първо меню: вечеря в деня на пристигането. Последно меню: закуска в деня на отпътуването)
Английски говорящ. Осигурен опитен водач
Транспорт по време на екскурзията
Транспорт на багажа по време на екскурията

Цената не включва:
Задължителни застраховки: застраховка „отговорност”
застраховки при инцидент
смърт
Избираеми застраховки
включително застраховка „отмяна на пътуване”
Входни такси за музеи
църкви и прочее допълнителни аткрации
Питиета и алкохол между основните хранения
Полет
Лични разходи
Всички останали услуги,които не са споменати като включени в цената


Галерия


Конна екскурзия в полските планини Бишчади (Оценка 4.77 / 5 базирана на 251 мнения.)
Цена
2254 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
2254 BGN
Статус
Гарантирани заминавания
Цена
2254 BGN
Статус
Гарантирани заминавания

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Цена със сам. билет. 2590 BGN
Големина на групата
2-12 riders
Reservation System Code
PLHRBIES
Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг) 3430 BGN, 20 дни

Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория (къмпинг)

Насладете се на природните контрасти на Южна Африка с това незабравимо сафари Представете си...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1666 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Транссибирската железница - приключението на вашия живот 5860 BGN, 22 дни

Транссибирската железница - приключението на вашия живот

Групово пътуване с водач от Пенгуин Травъл Пътувайте 8000 км през Европа и Азия с бавния ритъм...
Покажи всичко» Новини и обновления

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и...


24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка....


19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до...


13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи...