Поло в Пакистан

13.04.2018 16:39

Поло в Пакистан

Какво изниква във представите ви когато чуете поло?
Вероятно идеално подържани зелени ливади, елегантни коне и техните добре екипирани ездачи, публика, състояща се предимно от лордове и графове и т.н.
На някои места ситуацията наистина е много сходна с гореописаната, но определено не е такава във всичките 16 държави, където полото е считано за официален спорт.
Китай, Индия, Иран, Монголия и Пакистан - всички тези държави претендират, че полото произлиза именно от тяхната територия.
Но нека се фокусираме върху Пакистан. Ако се озовете насред улиците в Гилгит през прлетта или есента, и ако искате да се потопите в местните начини за забавление, незабавно си купете билет за някой поло „мач” и се отправете към игрището. Може да се настаните, където пожелаете. Има и ВИП места на първия ред, но там поемате допълнителния риск да бъдете прегазени от кон.
Когато играта започне, конете и ездачите се впускат в безпощадна битка. Стиковете за поло се използват еднакво добре за отклоняване на топката и за налагане на противниците. Играчите буквално биха направили всичко за да спечелят точка, поради което паданията от седлата са доста честа гледка. Битката е прашна, напрегната и доста автентична. Не се препоръчва за хора с по-слаби сърца, но е гледка, която заслужава са се види, тъй като ездачите от Гилгит са считани за едни от най-безстрашните и добри играчи на поло с света.


Ако искате да изследвате останалите чудеса на Пакистан, може да се присъедините към нашия тур:

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Островът на Буда (Шри Ланка) Цена на човек от
1107 BGN

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Мадагаскар - осмият континент Цена на човек от
3548 BGN

Мадагаскар - осмият континент

Ако понякога сте се чудили как ли би изглеждала природата на Земята, ако беше тръгнала по друг път...
Транссибирската железница - приключението на вашия живот Цена на човек от
5272 BGN

Транссибирската железница - приключението на вашия живот

Групово пътуване с водач от Пенгуин Травъл Пътувайте 8000 км през Европа и Азия с бавния ритъм...
Покажи всичко» Новини и обновления

18.04.2018 13:52

25 дни, 700 км и 100 върха - прекосете Стара планина от запад на изток и за финал поплувайте в Черно море

Международния планински маршрут Е-3, по познат като Ком-Емине, започва от връх Ком, върви по билото на Стара планина в продължение на 650 км и завършва при стръмните брегове на Черно море, при нос...


17.04.2018 14:35

Сафари с 20% отстъпка

Къмпинг-сафари в Южна Африка: от Кейп Таун до водопадите Виктория с 20% отстъпка Впуснете се във фото сафари от Кейп Таун през необятната пустиня Намиб до едно от Седемте чудеса на света -...


13.04.2018 16:39

Поло в Пакистан

Какво изниква във представите ви когато чуете поло? Вероятно идеално подържани зелени ливади, елегантни коне и техните добре екипирани ездачи, публика, състояща се предимно от лордове и графове и...