Coronavirus (COVID-19) travel update
Our office is closing later this afternoon to keep our staff safe, and those of us not already working from home will now be working remotely.
Our phone system unfortunately does not allow us to receive or make calls in the usual way from home, so we ask that you email us on the address below if you need to get in touch or have an emergency. ( info@penguintravel.com )

10 факта за Северна Корея

10 факта за Северна Корея

1. Северна Корея има собствен календар, според който началото на летоброенето е рождената дата на считания за баща на северно корейския народ Ким Ер Сен.

2. В страната почти няма работещи светофари. Въпреки че светофари има, те рядко работят и са заместени от регулировчик.

3. В столицата Пхенян се намира най-големият стадион в света - "1-ви май Рунгардо", разполагащ с 150 000 места.

4. Акордеонът е най-разпространеният музикален инструмент в страната. През 90те години на миналия век всички учители били задължени да могат да свирят на акордеон, като и днес много от жителите свирят активно на инструмента.

5. Северна Корея има конституция, според която държавата е базирана на принципите на свобода на словото, демократични избори и религиозна свобода. Факт който е далеч от истината.

6. Страната има своя собствена версия на Годзила, позната като Пулгасари. След като изгледал филма Годзила, Ким Чен Ир пожелал да създаде своя собствена пропагандна версия, режисирана от самия Син Сан Ок, който бил специално отвлечен за случая.

7. В Пхенян има три големи увеселителни парка с предимно застаряващи атракции и влакчета.

8. Според местни източници нивото на грамотност в Северна Корея е около 99%, съревновавайки се с това на САЩ.

9. Страната има собствени баскетболни правила, според които, например, изстрел зад три точковата лента дава четири точки, ако влезе в коша без да го докосва, както и се отнемат точки при три последователни пропуснати изстрела.

10. В Северна Корея има три телевизионни канала, два от които са активни само през уикендите и един, който излъчва само вечерно време. Поради тази причина сапунените сериали са едни от най-търсените нелегално внесени стоки.

Островът на Буда (Шри Ланка) 1274 BGN, 10 дни

Островът на Буда (Шри Ланка)

Кой би предположил, че на сравнително малкия остров Цейлон, който все стои в сянката на голямата...
Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието 1529 BGN, 7 дни

Корсика – От Сърцето на Острова до Крайбрежието

Прекрасен преход съчетаващ планински и крайбрежни пейзажи. Ще насладите на скалисти планини,...
Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан) 1940 BGN, 11 дни

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода...
Покажи всичко» Новини и обновления
Тайван има уникална история и култура

08.10.2018 12:49

Тайван има уникална история и култура

Тайван е островна държава, развила се под влиянието на Япония, Корея и Китай. В същото време, чрез демократичния си и съвременен начин на живот, Тайван се доближава много до западните страни и най-вече Великобритания. Освен, че е много красива страна, Тайван е и уникално място, с интересна история и култура. Работническата класа е една пета от населението на Тайван Тайван е микс от бързо...


Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

24.09.2018 14:52

Килиманджаро е най-лесният за катерене връх сред „Седемте върха”

Килиманджаро е най-високият връх в Африка и най-лесният за катерене сред седемте най-високи върхове на планетата. Изкачването му не изисква специални умения, нито дори специална екипировка. Килиманджаро е най-високият самостоятелно стоящ връх и не е част от планинска верига.   Килиманджаро се намира само на 205 мили от Екватора, но има сняг Килиманджаро се намира само на 205 мили от...


В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

19.08.2018 14:28

В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи

Знаете ли, че: В миналото Гвинея е била част от няколко Африкански империи Земята, която в момента се нарича Гвинея, в миналото е принадлежала на няколко Африкански империи. Това продължило до 1890-та, когато французите колонизирали територията. Местните на няколко пъти се опитали да свалят френското управление, но това не довело до успех и в началото на 19 век страната получила името Френска...


Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

13.08.2018 17:14

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана

Един от най-впечатляващите водопади в света се намира в Гвиана Водопадът Кайетур е постовен на второ място в класацията на най-впечатляващите водопади в света. Той е един от най-мощните и най-високи водопади – двойно по-висок от Ниагара и с близо два пъти повече излята вода в секунда. Гвиана е единствената англо-говорящата нация в Южна Америка Въпреки, че граничи с испано-говорящи...